Toont pedo-imam ware gezicht islam?

PvdA’er Khadija Arib heeft weinig inzicht in de principiële kanten van haar kruistocht tegen pedo-imam Mohammed al-Maghraoui.

Als het aan PvdA’er Khadija Arib ligt, wordt imam Mohammed Al-Maghraoui een visum geweigerd omdat hij met een beroep op de islam seks met 9-jarigen zou goedkeuren. De imam is door de Haagse As Soennah-moskee uitgenodigd om te spreken bij de heropening van de moskee, en Arib vreest dat hij zijn pedoseksuelaliteit verheerlijkende boodschap ook daar zal uitdragen. Pikant detail is dat de PvdA hier de door de partij zo verafschuwde PVV aan haar zijde vindt.

Te gast bij Pauw & Witteman werd Arib gevraagd of de vrijheid van meningsuiting dan niet geldt voor Al-Maghraoi, een vraag die door haar naar mijn smaak iets té gemakkelijk werd afgedaan met het antwoord dat het verheerlijken van pedoseksualiteit daar niet onder zou vallen. Waarom te gemakkelijk: van tevoren kunnen we niet weten wat de imam zal gaan zeggen. Indien hij strafbare dingen zegt, moet daar achteraf tegen worden opgetreden.

Ongekend scherp en niet-politiek correct vroeg Jeroen Pauw daarop of het wellicht niet zo is dat de imam gewoon uitlegt wat de islam over seks met minderjarigen leert (‘is het niet gewoon inherent aan die godsdient?’) en of het daarom niet onder de vrijheid van godsdienst valt? Arib wist duidelijk niet wat zij met die vraag aan moet. Als zij hett erkent, laat zij zich negatief uit over de islam, iets wat haar en de PvdA electoraal weinig goeds zal doen. Uiteindelijk zegt zij dan: ‘Het kan zijn inderdaad dat hij zich beroept op koranstukken. (…) Maar dat is geen reden om dat hier in Nederland binnen de Marokkaanse gemeenschap te gaan verspreiden.’ Huh? Ook al is deze boodschap in lijn met de islam – en, om het maar te verklappen, dat is zo -, dan nog vindt PvdA’er (!) Arib niet dat die boodschap in Nederland moet mogen worden verspreid. Dit is zeer opvallend. PvdA’ers staan er toch om bekend alle misstanden die wat met de islam te maken hebben doorgaans met de mantel der liefde te bedekken.

Ook Afshin Ellian is dit toch merkwaardige voorval opgevallen en in zijn meest recente Elsevier-column schrijft hij er het volgende over:

Ayaan Hirsi Ali zei ooit dat profeet Mohammed gemeten naar onze westerse maatstaven een pedofiel en perverse tiran was.

Khadija Arib zat toen in de Kamer. Zij had, zoals de meeste brave, politiek correcte Marokkanen, op Ayaan uitsluitend kritiek. Maar nu neemt zij het plotseling op voor kinderen die niet aan de islamitische pedofielen ten prooi mogen vallen.

Gemeten naar onze westerse maatstaven heeft imam Al-Maghraoui gelijk als hij zegt: ‘Ik ben een theoloog, ik verzin dit niet zelf. Het is de profeet die het vóór mij heeft gezegd’.

Vervolgens bevestigt Ellian dat het waar is wat de imam zegt, en schrijft hij:

Dit is ook de islam – de zuivere islam zelfs. Vinden Khadija en Ahmed [Marcouch] de islam niet meer goed? Was de profeet een pedofiel?

Van mij mogen ze dat vinden. Maar het probleem is dat deze profeet met zijn leven – dat samen met de koran de basis vormt van de sharia – geniet van het westerse concept van godsdienstvrijheid. (…)

Het is niet logisch als we in ogenschouw nemen dat de Kamer wel een ongeconditioneerd visum heeft afgegeven aan Mohammed en zijn islam, maar nu geen visum wil verstrekken aan een imam die keurig vertelt wat Mohammed heeft gedaan en bedacht.

Ja, maar dat is in strijd met de wet! En de gewelddadige verhalen en verzen over ongelovigen, joden en andersdenkenden, zijn die dan niet in strijd met de wet?

Dat is een zeer belangrijke vraag. Het lijkt er namelijk op dat Arib aan cherry picking doet. Over ‘de gewelddadige verhalen en verzen over ongelovigen, joden en andersdenkenden’ hoor je haar of haar partijgenoten nimmer. Ellian trekt Aribs redenatie echter consequent door en komt tot de volgende conclusie:

Ahmed Marcouch zou kunnen tegenwerpen dat hij dit soort regels en uitspraken niet meer toepasbaar acht.

Oké, Ahmed, dan heb ik voor jou een lange lijst van gewelddadige, discriminatoire, onmenselijke regels en dwingende uitspraken van de profeet Mohammed die ongeldig moeten worden verklaard. Wat blijft dan van de Koran en Mohammed over?

Inderdaad, de Donald Duck. Oftewel: een menslievende moderne geprotestantiseerde Arabische kerk. Ahmed, als je consequent bent, zit je nu al bij Geert Wilders op schoot.

Het is wellicht een ongemakkelijke waarheid voor de linksmensch, maar een waarheid het is een waarheid als een koe.

foto: still Pauw & Witteman


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Peter Klein

  @sprx

  ik ben bang dat je gelijk hebt.

  Ze heeft haar kaart overspeeld, als de collega politici wakker willen worden

  Of keurig gebruik gemaakt van de schijnheiligheid, als de politiek correcten blijven wegklijken

 2. StevO

  Deze heldhaftige Oostenrijkse vrouw is daar veroordeeld omdat ze mohammed een pedofiel noemde. Pedofiel was volgens de Oostenrijkse rechter een belediging want het was een pedosexueel. Een pedofiel neuket uitsluitend kinderen en een pedosexueel neukt kinderen maar ook volwassen vrouwen.

  Of je mohammed nu een pedofiel of pedosexueel noemt, je kunt iig stellen dat de islam een ideologie van pedo’s is. De islam dient verboden te worden!

 3. guusvelraeds

  Binnen de Islamitische wetgeving is seks tussen volwassen mannen en meisjes die de puberteit nog niet bereikt hebben volledig legitiem. Was het niet de profeet zelf die de 9 jarige Aisha tot vrouw nam nadat hij haar gehuwd had op 6 jarige leeftijd. De sharia wetgeving zegt letterlijk dat een man sex mag hebben met een meisje als het meisje liggend op haar rug het gewicht van de man kan dragen. Binnen de Islam is het legitiem dat meisjes vanaf hun 1ste levensjaar door de vader uitgehuwelijkt mogen worden. Ook in islamitische landen wordt gelukkig meer en meer tegenactie gevoerd tegen dit soort perversiteiten die “”hoe erg ook””  zowel binnen de Koran alsook binnen de Hadith en sharia rechtsgeldigheid hebben. Op dit moment speelt er in Saoudie Arabie een rechtszaak tussen een moeder en vader waarin de vader zijn 8 jarige dochter heeft uitgehuwelijkt aan een man van meer dan 50 jaar oud. Tot nu is de stand van zaken  dat de sharia rechter heeft bepaalt dat het huwelijk niet onbonden mag worden. Wel heeft de rechter bepaalt dat de kersverse echtgenoot het huwelijk pas mag consumeren als het meisje de eerste menstruatie gehad heeft. Kan iemand zich voorstellen dat er in ons land politici zijn die met een volledig vrij geweten vrijspel hebben gegeven en nog geven aan een perverse godsdienst als de Islam. Pervers niet alleen op gebied van verhouding seksualiteit man vrouw en kind maar ook op het terrein van gelovige versus ongelovige. Zie hoe op het youtube filmpje ook Islamitische mensen hun weerzin uitspreken over het gedrag van een sujet als Ajatholla Khomeini in een vergelijkbare kwestie en zijn smeerlapperij die hij deed met een 5 jarig meisje. Bedenk dat dit gebeurde met de volledige toestemming van de vader. Het was zelfs een eer voor de man dat de Ajatholla zijn dochter voor een nacht tot vrouw nam. Binnen de Islam is het namelijk mogelijk om een huwelijk te sluiten voor een aantal uren tot levenlang. Dit systeem wordt in Islamitische landen veelvuldig gebruikt en is eigenlijk niet meer en minder dan een vorm van legale prostitutie.

   

  http://www.youtube.com/watch?v=6oyHM7aZ1Ws

 4. Julius

  Maar goed dat er moslims zijn die dit ten strengste afkeuren. Marokko is het meest recente voorbeeld waar het wettelijk niet getollereerd wordt. Daar hebben ze hem het leven zo zuur gemaakt wat hem naar SA heeft doen vertrekken, dat land waar wij, het westen warme betrekkingen mee onderhoudt.

   

  Ik heb me ook verbaasd over hoe de kerk met onze christelijke mannen en misbruikte jongetjes om is gegaan. Alles werd stil gehouden en de misselijkmakende praktijken gingen daardoor in alle stilte met medeweten van de hoogste kerkvaders vrolijk door.

 5. Primo Mattino

  Ventilator, de koran, gedrukt op normaal papier en een lettergrootte punt 10 is al niet dikker dan een donalddukkie.

 6. Primo Mattino

  Een koran gedrukt op niet al te zwaar papier op A4 formaat en met puntgrootte 10 is zo al niet dikker dan een donaldukkie.

 7. Nittickson

  Wat doet Arib anders dan Balkenende, Hirsch Ballin of welke andere politieke christen? Wie willekeurig welke bestaande godsdienst letterlijk neemt komt in de problemen in en met de moderne samenleving. De heilige boeken van alle monotheistische wereldgodsdiensten zijn deels geschreven door primitieve geiteneukers en dat lees je er aan af. De enige BESCHAAFDE manier om met godsdienst om te gaan is een ironische manier, inderdaad gebaseerd op cherry picking. Moet Arib zich daarvoor schamen? Moet zij daardoor inconsequenter worden genoemd dan willekeurig welke CDA’er?  Of denk u dat Donner zich consequent kan redden als je hem vraagt waarom hij de Bijbel niet letterlijk neemt?

   

  Het juiste antwoord van beschaafde christenen en moslims is dat de religieuze waarden in hun heilige boeken worden afgewisseld met de toevaloigheid van de historische omstandigheden van hun ontstaanperiode. En dat je de kern van een eeuwig geloof kunt aanhouden zonder dat je noodzakelijkwijs terug wilt naar de precieze omstandigheden van hun ontstaan.

   

  Wat Arib zegt en doet is precies wat je hoopt dat erbij meer moslims gebeurt.

   

 8. cmsuijkerbuijk

  Het gróte verschil is, dat in de Koran de norm wordt gesteld en gepropageerd en dat het misbruik in de gehele Christelijke Kerk nérgens wordt goedgekeurd, ja, zelfs afgekeurd. Niet in de Bijbel, noch in het instituut wordt gewag gemaakt van meisjes van 9 jaar en het misbruiken daarvan. Het is en blijft natuurlijk wel verwerpelijk dat sommige geestelijken hun handen niet thuis hebben kunnen houden. Oók hoe er tot nu toe mee om is gegaan. Maar het grote verschil is, dat het niet in de Christelijke leer wordt gepropageerd, maar wél in de Islamitische ideologie.

  Die dingen dus op hetzelfde niveau trekken is dus gewoon vergelijken van appels en peren en getuigt van een enorme onnozelheid, onwetend- en boosaardigheid.

 9. Jan

  In Marokko loopt een aanklacht tegen deze iman die daarom het land is ontvlucht. In Nederland is een partij als Martijn gewoon toegestaan. Blijkbaar zijn we in NL toleranter dan in Marokko tov pedo’s.

  Sex met minderjarigen is in vrijwel elk moslimland streng verboden. Pedosexualiteit is dus echt niet de norm is de moslimwereld. Waarschijnlijk is het probleem in het westen minstens even groot. Iemand als Elian weet dat natuurlijk ook wel, maar dat past niet in zijn nazi-achtige strategie van het demoniseren van een bevolkingsgroep.

 10. Julius

  Het bekende riedeltje van “wij vertellen u wel even wat u moet denken”

   

  Bekrompenheid in denken en wegkijken van het eigen bevuilde nest komt onder de bange witte mannen veel voor. Ondertussen schijt men als incontinente bejaarden het eigen nest verder vol in plaats van de stinkende rare vogels uit het nest te gooien.

 11. Peter Klein

  @ nittickson, 10.08

   

   

  ´Wat Arib zegt en doet is precies wat je hoopt dat erbij meer moslims gebeurt.´

  Precies, maar er is een levensgrote muur: De koran is uitgangspunt van geloof, het is verboden die te bekritiseren op straffe des doods, nog bewaakt door-al of niet door imam´fatwa´s aangezette-gestoorde of radikale moslims die niets willen weten van het persoonlijk recht op godsdienstvrijheid

   

  ´ En dat je de kern van een eeuwig geloof kunt aanhouden zonder dat je
  noodzakelijkwijs terug wilt naar de precieze omstandigheden van hun
  ontstaan.´

   

  Kortom: de islam zit nog in een fase die de katholiekee kerk ook gehad heeft, maar dan eeeueueueueuwen terug, in de tijd van de hekserij, ketters, inquisitie, en de index ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Index_librorum_prohibitorum )

  Eeuwen van godsdienstoorlogen, verlichting, en revolutie heeft het geduurd om tot moderniteit, tot persoonlijke vrijheid in bv godsdienstzaken te komen.

  En wat zijn de signalen nu?

  – De godsdienstoorlogen zien we nu gebeuren tussen sjiieten en soennieten,

  – zelfstandig nadenken is nog steeds een cultuurvreemd fenomeen, reciteren (madrassa) is het gangbare

  – revolutie (arabische lente) lijkt nu te zijn aangebroken, maar is zwak door gebrek aan middenklasse en door een arme, grotendeels ongelletterde bevollking

  – geestelijken, deel van het ancien regime, hebben nog steeds onaangevochten macht en gezag en fungeren als ondermijning van het wereldlijk gezag. Vandaar de angst dat Egypte de kant van Iran op zal gaan

   

   Iran lijkt het enige land dat zich zal kunnen moderniseren en de islam een beperkte plaats te geven, wanneer de huidige contrareformatie ophoudt het land in de greep te houden. Wanneer de geestelijkheid de (gewelds)greep op de geletterde(!) bevolking verliest, dan zou vanuit Iran de omwenteling naar modernisering ineens heel snel kunnen gaan. Omdat ze de uitersten van het sjahtijdperk en godsdienst suprematie heeft meegemaakt en dan de modernitet, een imiddenkoers van individuele rechten en mogelijkheden kan ingaan.

  Maar iha heeft de islam nog een hele tijd aan ontwikkeling te gaan, misschien nog wel een eeuw. Want vrijheid van meningsuiting is in moslimlanden niet gepermiteerd.

 12. Nittickson

  Geheel akkoord maar voor de Europese islam gelden natuurlijk heel andere omstandigheden en naar wij mogen hopen – mits de selectiedruk hoog blijft – daardoor ook een andere kijk op de islam.

   

  De Nederlandse burgers kunnen hier een bijdrage aan leveren door geen onacceptabel gedrag van islamieten toch te accepteren en pal te staan voor de Nederlandse zeden en gewoonten. De Nederlandse overheid dient de wet onverkort te handhaven en immigranten die zich hier niet willen aanpassen onverwijld het land uit te zetten.

   

  Maar goed aangepaste “schijnheilige” islamieten zijn hier wat mij betreft net zo ‘welkom’ als goed aangepaste “schijnheilige” christenen – maar zoals Hirsch Ballin, Donner en Verhagen overtuigend hebben aangetoond: je moet ze altijd goed in de gaten blijven houden.

   

 13. sprx

  De enige reden Arib tegen de komst van deze imam is, is omdat het haar strategie van inslaap sussen doorkruist.
  Middels een sprookjeskoran en het afbeelden als vredelievende en humane godsdienst probeert zij islamisering te faciliteren.
  Laat de islam te vroeg haar walchelijke rotkop zien, zouden mensen nog bij machte zijn zich te bedenken, en zich met succes ertegen in verzetkomen.
  Het is dus zaak dat de vertegenwoordigers die precies vertellen wat er wel staat in de koran en de hadid en de shariah, buiten de deur te houden, tot dat de vaste posities zijn bereikt.

 14. Ventilator

  Het gelijk van Wilders weer eens bewezen, nu zelfs {PVDA-ers (moslims) gaan pleiten voor een Quran met de dikte van een Donald Duck.

   

  Goede zaak, een win  win, maar nu moeten zij het alleen nog toe durven te geven.

 15. Peter Klein

  Khadija Arib moet zich doodgeschrokken zijn van de logische consequenties van haar bezwaar

 16. Julius

  Blijkbaar is het niet de norm. Het wordt namelijk breed afgekeurd, ook door moslims (zie bijvoorbeeld Marokko waar de betreffende imam het land is ontvlucht). Het wordt als norm gezien in een land als SA, een land waarmee we vriendschap onderhouden. Dát noem ik krom.

  Ik praat dus niets goed. Het is uw eenzijdige beeld waar moslims van u in moeten geloven. Ik vraag me dan ook af wie u bent om moslims die het afkeuren blijkbaar uw norm op te leggen. En helaas voor u wijs ik u op de schandalen die recent boven tafel zijn gekomen, blijkbaar een verzwegen norm binnen het christendom.

  Als ervoor zou pleiten om alle geloven dan zouden we elkaar misschien kunnen vinden maar ik ben voor vrijheid van godsdienst mits het binnen de wet wordt beleden. En daar is niets kroms aan.

 17. Willem Doorsnee

  Goede vergelijking… Praat maar weer recht wat krom is. Het gaat er bij de islam om dat het de norm is snapt u wel? En daarom zeggen wij kaaskoppen liever geen islam hier. Gewoon wettelijk vaststellen dat islam een kwalijke ideologie is en verbieden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.