Verdriet Noord-Koreanen geregisseerd

Joh, dat meen je niet! 

Wat blijkt?

Noord-Koreanen hebben te horen gekregen dat ze drie maal per dag moeten treuren om de overleden leider Kim Jong-il. De rituelen zijn een test voor de trouw aan de communistische dynastie, zegt professor Kim Young-soo van de Sogang universiteit van het Zuid-Koreaanse Seoul.

Ik zou zeggen: kijk voor de lol even naar video’s van de ‘verdrietige Noord-Koreanen’. Onthoud dan dat het hier gaat om een volk dat al decennialang onderdruk wordt en dat de afgelopen jaren langzaam aan het verhongeren is omdat Kim Jong-Il wapens belangrijker vindt dan brood.

“Geregisseerd”? Ja, natuurlijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. Richard de II2

  Is er al een links politicus / opiniemaker geweest die heeft gezegd dat de taferelen in Noord Korea sterk doen denken aan de begrafenis van Pim Fortuyn? Zo niet, dan zal dat snel volgen.

 2. ziggy

  iemand inhuren om te treuren is iets wat ook in afrika gedaan wordt. Daar kun je profesionele treurders inhuren voor een begravenis.

   

   

 3. Floepert

  Het regime in NK is natuurlijk alle realiteitszin verloren maar het levert wel vermakelijke TV op. Vooral de bekende nieuwslezeres van de staats tv is een goede cabaratier

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.