Held vecht terug tegen overvaller

En wordt vervolgens in zijn hand geschoten. 

Ja, zo gaat dat als je mensen die zich aan de wet houden niet in staat stelt om zich te bewapenen:

De man werd afgelopen zaterdagavond in zijn flatgebouw opgewacht door een overvaller met een vuurwapen. De overvaller vond de veertig euro die de man bij zich had niet genoeg en dwong de man de deur van zijn woning te openen. Omdat het slachtoffer wist dat zijn hele gezin thuis was en dacht dat het wapen nep was, ging hij het gevecht met de overvaller aan. Hierbij werd hij in zijn hand geschoten. Vervolgens liet de overvaller het wapen uit zijn handen vallen en vluchtte het gebouw uit.

Een gelukje dus nog. Hij dacht dat het wapen nep was. Als hij dat niet dacht kon de schade trouwens weleens erger zijn geweest; de kans is aanwezig dat de overvaller later alsnog bewust geweld had gebruikt om de man of zijn gezin om het leven te brengen (of in ieder geval ernstig te verwonden).

De oplossing, zoals wel vaker? Stel mensen in staat om zichzelf te verdedigen. Criminelen kunnen toch wel aan vuurwapens komen; ze hebben er immers geen probleem mee om de wet aan hun laars te lappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. H.Bijl

  Ik ben fervent voorstander van een Nederlands second amendment, en zeer ervaren schutter. Ik denk dat een Nederlands second amendment wel iets anders zou moeten behelzen als het Amerikaanse voorbeeld. Wenselijk lijkt me dat mensen huis, haard en gezin met vuurwapens kunnen verdedigen, maar in bovengenoemd voorbeeld zou een legale draagplicht aan de orde zijn. Ziet u het voor zich? Iedereen een wapen op zak?

  Het zou onhandig zijn, voor veel ongelukken en overtrokken reacties zorgen, waarschijnlijk niet leiden tot dooie overvallers. Vergeet niet dat al bent u gewapend, de overvaller ook nog eens het verrassingsvoordeel heeft.

  Een mooie tussenweg zou misschien zijn om alle Nederlandse sportschutters, agenten in vrije tijd, off duty militairen etc. draagrecht te geven. Dan is er altijd een ervaren “good guy” in de buurt.

   

  Wél denk ik dat overvallers, of criminelen in het algemeen, zich wel twee keer zouden bedenken ergens aan te bellen, wetende dat de huisbewoner een wapen kan hebben.

   

 2. gerf

  Ik vind het al lastig om mijn mobieltje continu paraat bij me te hebben. laat staan nog een pistool erbij? Naast een mobieltjeshouder aan de broekriem iedereen ook nog met een pistoolholster op de heup, met inhoud?

  Toch liever niet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.