Held vecht terug tegen overvaller

Foto:

En wordt vervolgens in zijn hand geschoten. 

Ja, zo gaat dat als je mensen die zich aan de wet houden niet in staat stelt om zich te bewapenen:

De man werd afgelopen zaterdagavond in zijn flatgebouw opgewacht door een overvaller met een vuurwapen. De overvaller vond de veertig euro die de man bij zich had niet genoeg en dwong de man de deur van zijn woning te openen. Omdat het slachtoffer wist dat zijn hele gezin thuis was en dacht dat het wapen nep was, ging hij het gevecht met de overvaller aan. Hierbij werd hij in zijn hand geschoten. Vervolgens liet de overvaller het wapen uit zijn handen vallen en vluchtte het gebouw uit.

Een gelukje dus nog. Hij dacht dat het wapen nep was. Als hij dat niet dacht kon de schade trouwens weleens erger zijn geweest; de kans is aanwezig dat de overvaller later alsnog bewust geweld had gebruikt om de man of zijn gezin om het leven te brengen (of in ieder geval ernstig te verwonden).

De oplossing, zoals wel vaker? Stel mensen in staat om zichzelf te verdedigen. Criminelen kunnen toch wel aan vuurwapens komen; ze hebben er immers geen probleem mee om de wet aan hun laars te lappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!