Robben: ‘Egoïsme is top’!

“Egoïsme is ook een kwaliteit”. 

Aldus Arjen Robben, wellicht de beste Nederlandse aanvaller:

“Ik doe veel dingen op gevoel, zoals Franck Ribéry dat ook doet, en dat is ook onze kracht”, reageert Robben. “Egoïsme is ook een kwaliteit.” Na een kwakkelende eerste helft van het seizoen, is hij nu zo goed als fit.

Nou, eigenlijk niet. Opportunisme is een kwaliteit, hongerigheid, eerzucht; dat zijn allemaal inderdaad kwaliteiten. Maar egoïsme? Nee, dat niet. Deze ‘kwaliteit’ zorgt er namelijk voor dat je voor je eigen kansen kiest, ook als een ander er beter voor staat; dat je de bal niet aan een ander wilt geven omdat je het veel belangrijker vindt dat jij een mooie beweging maakt en zo weer even genoemd wordt in de kranten.

Misschien bedoelde Robben het iets anders dan dat hij het uiteindelijk verwoordde. Daar durf ik echter, gezien zijn speelstijl, geen geld op te zetten.

Foto: Wikimedia Commons / Alexander Husing.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Willem Doorsnee

  A.u.b. niet meer van dat voetbal gedoe. Het boeit echt niemand!

 2. Thomas Jefferson

  Zonder egoisme was hij nooit de voetballer geworden die hij nu was. Hij is extreem gedreven en dat moet ook wel wil je zo’n voetblaler worden.

 3. Bot

  Als Robben niet zo Egoistisch was dan had de clubs waarvoor hij speelde/speelt meer punten gehaald.

   

   

 4. cmsuijkerbuijk

  Je kúnt egoïsme natuurlijk een kwaliteit noemen. Maar als je talent hebt om de boel op te lichten, dan is dat dus ook een “kwaliteit”. En de mensen, die anderen zodanig pijnigen, dat ze dingen gaan verklappen. Tsja, dá’s er dan ook een.

  Ik zou dus egoïsme maar geen “kwaliteit” noemen. Want een kwaliteit is iets positiefs en dat kan ik van zelfzucht toch niet vinden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.