Shariacursus voor Nederlandse rechters

Geen categoriejan 10 2012, 17:20
De zelfislamisering van Nederlanders in optima forma.
Bij een multiculturele samenleving hoort ook een multiculturele wet. Oftewel: niet altijd hoeft de Nederlandse wet leidend verklaard te worden, soms kan het ook gaan om een wet uit een ander land die 'even' boven de Nederlandse geparkeerd wordt.
En dat gaat niet snel genoeg (er zijn nog van die stomme, stomme rechters die wel blijven denken dat de Hollandse wet altijd leidend is), dus moet er maar een shariacursus voor Nederland komen.
Ons aller altijd vrolijke blog Joop.nl meldt:

Het zou voor Nederlandse rechters nuttig zijn om zich regelmatig bij te laten scholen in de sharia. Dat zegt hoogleraar recht en cultuur in islamitische samenlevingen Léon Buskens in Rechtstreeks, het wetenschappelijk tijdschrift van de Raad voor de rechtspraak.

Dit meldt persbureau Novum vandaag. Als alleen de Nederlandse rechtspraak wordt toegepast kan dat volgens hem tot 'hinkende' situaties leiden. Het bekendste voorbeeld daarvan is volgens hem de scheiding. Een Nederlandse scheiding wordt in het buitenland namelijk niet altijd erkend. Een vrouw die in Nederland gescheiden is, kan daar en in haar eigen moslimgemeenschap nog steeds als gehuwd gelden.

Dit is echt ongelooflijk. Het onmenselijke shariarecht moeten we op zo'n groot mogelijke afstand van de humane en beheersde Nederlandse wet houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten