Zo serieus nemen wij geweld tegen agenten

Twintig uur taakstraf voor ernstige mishandeling.


De achttienjarige Bilal el B. heeft voor het mishandelen van een politieagent een luttele twintig uur taakstraf gekregen. De veroordeelde jongeman is twee weken geleden door een agent in de wijk aangehouden omdat hij er vandoor wilde gaan toen hij een politieauto zag. El B. gedroeg zich volgens de agent meteen opstandig.

De jongeman heeft de politieagent zes keer met zijn vuist in zijn gezicht geslagen. De agent hield er zwellingen en een bloeduitstorting op zijn lip aan over. Ondanks de verwondingen achtte de rechter niet bewezen dat El B. de agent doelbewust zwaar lichamelijk letsel wilde toebrengen.

Hij is veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur en een boete van 200 euro.


Wat een signaal is dit nu weer! Kennelijk vinden we het prima dat agenten in elkaar geslagen worden. Anders zou er wel een échte straf tegenover staan… 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Dorith

  Zo maar wat surfend op het net, kwam ik dit tegen:

   

  De liefste jongens van het dorp?
  ‘Nee, dat niet. We hadden een keer onenigheid met een vrouw in het dorp. Gooiden we met eieren. Tijdens oud en nieuw is dat toen een keertje uit de hand gelopen. Met een man of dertig staken we een oud bankstel op straat, maar voor haar huis, in de brand. Met z’n vieren moesten we naar de kinderrechter. Ik heb toen een taakstraf gekregen van 70 uur. De anderen kregen een waarschuwing. Moest ik van maandag tot en met zaterdag een terrein van de gemeente Delfzijl opruimen.’

   

  Voor een brandje 70 uur taakstraf. Maar een agent slaan = 20 uur….

   

  http://robzijlstra.wordpress.com/2010/04/03/johnny-b-interview/ )

 2. Frank

  Je denkt toch zeker niet dat Nederland het enige land ter wereld is waar geen corrupte rechters zijn?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.