Zo serieus nemen wij geweld tegen agenten

Foto:

Twintig uur taakstraf voor ernstige mishandeling.


De achttienjarige Bilal el B. heeft voor het mishandelen van een politieagent een luttele twintig uur taakstraf gekregen. De veroordeelde jongeman is twee weken geleden door een agent in de wijk aangehouden omdat hij er vandoor wilde gaan toen hij een politieauto zag. El B. gedroeg zich volgens de agent meteen opstandig.

De jongeman heeft de politieagent zes keer met zijn vuist in zijn gezicht geslagen. De agent hield er zwellingen en een bloeduitstorting op zijn lip aan over. Ondanks de verwondingen achtte de rechter niet bewezen dat El B. de agent doelbewust zwaar lichamelijk letsel wilde toebrengen.

Hij is veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur en een boete van 200 euro.


Wat een signaal is dit nu weer! Kennelijk vinden we het prima dat agenten in elkaar geslagen worden. Anders zou er wel een échte straf tegenover staan… 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!