De PVV ‘bedoelt het goed’

Aldus Gerd Leers. 

Echt?

PVV bedoelt het goed volgens Leers…

Minister Gerd Leers wist zich gisteren duidelijk geen raad met de positie waarin premier Mark Rutte het kabinet heeft gemanoeuvreerd rond het PVV-overlastmeldpunt. Leers verdedigde het meldpunt zelfs tijdens een debat over de aanpassing van Europese richtlijnen voor gezinsmigratie. Het ging de PVV niet ‘om mensen in de hoek te zetten’. Het was ‘bedoeld om problemen te signaleren’.

Ik ben absoluut geen vijand van de PVV, maar je moet wel erg naïef zijn om te geloven dat Wilders en de zijnen het meldpunt ‘goed bedoelen’. Wat een flauwekul. Ze willen even snel en gemakkelijk scoren door in te spelen op de vooroordelen en frustraties van kiezers. Door dit meldpunt geven ze kiezers het gevoel dat ze iets kunnen veranderen, dat er iets gedaan wordt met hun klachten. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul; dit zijn EU-ingezetenen. De overheid kan simpelweg weinig doen.

Dat weet de PVV ook. Toch is men met dit voorstel op de proppen gekomen. Niet om de maatschappij werkelijk te helpen, maar gewoon, om weer te stijgen in de peilingen.

Is daar iets mis mee? Nee, de meeste partijen spelen een dergelijk spel. Maar om nou net te doen alsof die partij uit engelen bestaat… wat een onzin.

Foto: Wikimedia Commons / Rijksoverheid.nl.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. philippine

  “Als immigratie op de Europese politieke agenda staat, aat het zelden over problemen die immigratie veroorzaakt. In Brussel is te zien waar die miskenning toe leidt. De hoofdstad van de EU is een magneet voor arme gelukszoekers. Ze leven er op straat en bedelen tot op de stoep van de Europese Commissie. Niemand die erom maalt. Maar zodra ‘Europese waarden’ in het geding zijn, veert Brussel op, zoals bij de PVV-website. Dan heerst verontwaardiging over ‘foute Nederlanders’. 

  In het Brusselse debat wordt vaak de denkfout gemaakt dat de immigratieperikelen in Nederland het gevolg zijn van de economische crisis. Het Nederlandse immigratiedebat is al minstens tien jaar gaande en de overlast die Oost Europeanen soms veroorzaken, werd al eerder gesignaleerd door wethouders van diverse politieke kleur in de grote steden.

  Opvallend was de snelheid waarmee de grootste partij, de EVP, de PVV veroordeelde. Dat was nogal een contrast met het getalm van de EVP rond de omstreden Hongaarse Grondwet. Verklaarbaar. De Hongaarse premier Viktor Orbán is lid van de EVP, Geert Wilders niet.”

   

  Citaat uit een uitgebreid artikel in de papieren Elsevier met de titel  Plunderende Bendes.

  Ondertitel: Brussel bewijst weinig oog te hebben voor de schaduwzijden van het vrije personenverkeer in Europa. Criminele MOE-landers zijn wel degelijk een plaag.

 2. CMdJ

  Ik weet of je ook hele aflevering ergens kunt zien, maar dit is een treffend maar ook bijzonder fragment omdat het te zien was op de zeer linkse extreem politiek correcte Belgische staats tv. Zou iedereen in Nederland moeten zien omdat voor nog steeds velen in ons land dit de ogen opent.

 3. H.Bijl

  hoe diep de democratie gezonken is, dat we al overhoop liggen als de bevolking gevraagd wordt haar klachten over probleemgevallen te uiten.

  U dient uw mond te houden en de knip te trekken, meer niet, al het andere is populisme!

 4. Michael van der Galien

  Van de PVV is dat meldpunt gewoon een bewuste stunt. Men weet dat men er mee wegkomt en dat het CDA & VVD weinig kan dan toezien en zeggen dat het buiten verantwoordelijkheid van het kabinet valt. Daarom niet minder leuk allemaal en het zet de problematiek van de MOElanders wel op de kaart.”

   

  Precies. Slimme zet (moet gezegd worden). En het CDA bewijst weer eens dat ze echt niet weten wat ze moeten doen in dit veranderde politieke landschap.

 5. de Bourgondiër

  Denkt u nu werkelijk dat de PVV dit doet om in de peilingen te scoren? Er zijn in de verste verte geen verkiezingen te bekennen en de PVV zou vrijwel zeker  verliezen als dat nu wel het geval was. Wat de PVV werkelijk wil is bewijzen dat er met haar goed te regeren valt, dat zij zich aan alle gemaakte afspraken houdt en dat er met haar resultaten kunnen worden geboekt. De rit uitzitten is dan ook een absolute must. Bovendien kan de PVV op dit moment met niemand anders regeren dan met VVD en CDA.

 6. Willem Doorsnee

  Hij moet wel. Het is de CDA manier van doen om een beetje mee te deinen. In sommige gevallen best slim maar men ziet het zo veel dat ze voor mij een vleesch noch visch imago hebben en plakken aan het pluche tot het uiterste. 

   

  Van de PVV is dat meldpunt gewoon een bewuste stunt. Men weet dat men er mee wegkomt en dat het CDA & VVD weinig kan dan toezien en zeggen dat het buiten verantwoordelijkheid van het kabinet valt. Daarom niet minder leuk allemaal en het zet de problematiek van de MOElanders wel op de kaart.

   

  Hoe is’t eigenlijk met dat onderzoek naar terugkeer van de gulden van de PVV?

 7. CMdJ

  Sorry link vergeten erbij te zetten van aflevering  van serie ‘weg naar het avondland’

   

  http://video.canvas.be/de-weg-naar-het-avondland-nederland-fragment

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.