De PVV 'bedoelt het goed'

Geen categoriefeb 16 2012, 13:00
Aldus Gerd Leers.

PVV bedoelt het goed volgens Leers...

Minister Gerd Leers wist zich gisteren duidelijk geen raad met de positie waarin premier Mark Rutte het kabinet heeft gemanoeuvreerd rond het PVV-overlastmeldpunt. Leers verdedigde het meldpunt zelfs tijdens een debat over de aanpassing van Europese richtlijnen voor gezinsmigratie. Het ging de PVV niet ‘om mensen in de hoek te zetten’. Het was ‘bedoeld om problemen te signaleren’.

Ik ben absoluut geen vijand van de PVV, maar je moet wel erg naïef zijn om te geloven dat Wilders en de zijnen het meldpunt 'goed bedoelen'. Wat een flauwekul. Ze willen even snel en gemakkelijk scoren door in te spelen op de vooroordelen en frustraties van kiezers. Door dit meldpunt geven ze kiezers het gevoel dat ze iets kunnen veranderen, dat er iets gedaan wordt met hun klachten. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul; dit zijn EU-ingezetenen. De overheid kan simpelweg weinig doen.
Dat weet de PVV ook. Toch is men met dit voorstel op de proppen gekomen. Niet om de maatschappij werkelijk te helpen, maar gewoon, om weer te stijgen in de peilingen.
Is daar iets mis mee? Nee, de meeste partijen spelen een dergelijk spel. Maar om nou net te doen alsof die partij uit engelen bestaat... wat een onzin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten