Kan de Griekse president zijn mond houden?

Geen categoriefeb 16 2012, 12:44
De Griekse president, een man die kennelijk luistert naar de naam Carolos Papoulias, is hart-stik-ke boos. Ja, echt waar.
U zult denken: 'Eindelijk, die man heeft het dus ook helemaal gehad met het geteisem dat zijn land nu al wekenland in de hens steekt, alleen maar omdat de overheid moet bezuinigen, nadat men er zelf een enorme puinzooi van heeft gemaakt!"
Helaas, was het maar waar. Papoulias is inderdaad boos, maar dan vooral (of eigenlijk alleen maar) op die vervelende Europeanen. Die hebben het immers gedaan:

De Griekse president Carolos Papoulias heeft woensdag fel uitgehaald naar de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Die zou zijn neus ophalen voor de zware inspanningen die de Grieken moeten leveren om in de eurozone te mogen blijven.

Nu heb ik weinig medelijden met de Duitse minister van Financiën, maar om onverklaarbare redenen kregen ook Finland en Nederland een "veeg uit de pan".

,,Wie is de heer Schäuble om smalend te doen over Griekenland? Wie zijn de Nederlanders, wie zijn de Finnen?'', aldus het 82-jarige staatshoofd. De drie landen zijn sceptisch over de beloftes van Griekenland om te hervormen in ruil voor meer financiële hulp en zouden nu aansturen op uitstel van de toekenning van het volgende steunpakket. Schäuble zei voor de radio dat Griekenland een ,,bodemloze put'' dreigt te worden.

Wie zijn wij, beste meneer de president? Wie zijn wij? Wat vindt u hiervan? Wij zijn uw kredietverstrekkers. Zonder ons was uw armzalige land al lang failliet geweest. Dan had u nu allemaal uw avondmaal bijeen moeten sprokkelen door de containers van anderen te doorzoeken, op zoek naar een mals, maar afgekloven, kipje.
Kunt u die arrogantie dus even laten voor wat ze is? Wij hebben er namelijk geen enkele behoefte aan om de les gelezen te worden door een man die de economie van zijn land, samen met de andere leden van de maatschappelijke 'élite', stelselmatig om zeep heeft geholpen.
Wat een figuur zeg. Je zou denken dat zo'n man begrijpt dat hij een beetje voorzichtig moet zijn en niet zomaar alles kan zeggen dat in hem opkomt. Jammer, maar helaas, het ego blijkt weer eens groter dan het verstand.
Foto: Wikimedia Commons / ??????? ?. ?????????? ???????????? ??? ???????. "George Papandreou, former Prime Minister of Greece, with Antonis Samaras, leader of the opposition, and Karolos Papoulias, the President of Greece, discussing the details for the formation of a caretaker government in Greece".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten