Kan de Griekse president zijn mond houden?

De Griekse president, een man die kennelijk luistert naar de naam Carolos Papoulias, is hart-stik-ke boos. Ja, echt waar. 

U zult denken: ‘Eindelijk, die man heeft het dus ook helemaal gehad met het geteisem dat zijn land nu al wekenland in de hens steekt, alleen maar omdat de overheid moet bezuinigen, nadat men er zelf een enorme puinzooi van heeft gemaakt!”

Helaas, was het maar waar. Papoulias is inderdaad boos, maar dan vooral (of eigenlijk alleen maar) op die vervelende Europeanen. Die hebben het immers gedaan:

De Griekse president Carolos Papoulias heeft woensdag fel uitgehaald naar de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Die zou zijn neus ophalen voor de zware inspanningen die de Grieken moeten leveren om in de eurozone te mogen blijven.

Nu heb ik weinig medelijden met de Duitse minister van Financiën, maar om onverklaarbare redenen kregen ook Finland en Nederland een “veeg uit de pan”.

,,Wie is de heer Schäuble om smalend te doen over Griekenland? Wie zijn de Nederlanders, wie zijn de Finnen?”, aldus het 82-jarige staatshoofd. De drie landen zijn sceptisch over de beloftes van Griekenland om te hervormen in ruil voor meer financiële hulp en zouden nu aansturen op uitstel van de toekenning van het volgende steunpakket. Schäuble zei voor de radio dat Griekenland een ,,bodemloze put” dreigt te worden.

Wie zijn wij, beste meneer de president? Wie zijn wij? Wat vindt u hiervan? Wij zijn uw kredietverstrekkers. Zonder ons was uw armzalige land al lang failliet geweest. Dan had u nu allemaal uw avondmaal bijeen moeten sprokkelen door de containers van anderen te doorzoeken, op zoek naar een mals, maar afgekloven, kipje.

Kunt u die arrogantie dus even laten voor wat ze is? Wij hebben er namelijk geen enkele behoefte aan om de les gelezen te worden door een man die de economie van zijn land, samen met de andere leden van de maatschappelijke ‘élite’, stelselmatig om zeep heeft geholpen.

Wat een figuur zeg. Je zou denken dat zo’n man begrijpt dat hij een beetje voorzichtig moet zijn en niet zomaar alles kan zeggen dat in hem opkomt. Jammer, maar helaas, het ego blijkt weer eens groter dan het verstand.

Foto: Wikimedia Commons / ??????? ?. ?????????? ???????????? ??? ???????. “George Papandreou, former Prime Minister of Greece, with Antonis Samaras, leader of the opposition, and Karolos Papoulias, the President of Greece, discussing the details for the formation of a caretaker government in Greece”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. Marcel

  Zeg Havank,

   

  Wilt u niet zo denigrerend doen over de cliniclowns ?

  Zij doen zeer goed werk, en dit voor een schijntje, en dat schijntje word dan ook nog ook eens opgebracht door lui die ook gewoon kunnen kiezen om niet aan de cliniclowns bij te dragen als ze daar geen zin in hebben.

   

  U doet deze organisatie groot onrecht door die ronduit criminele eurocraten op 1 lijn te zetten met deze onschuldige idealisten.

   

  Om de cliniclowns kun je nog lachen

  maar helaas het spelletje dat deze criminelen opvoeren is zo droef dat het lachen me haast droef te moede word.

   

   

   

   

 2. Caroline

  Michiel van der Galien, ik vrees dat het hoe en wat van de situatie in Griekenland u ontgaat. Het gaat hier om de ruzie over de buit tussen de mensen  die menen die met elkaar te mogen verdelen. Dat de elite (dixit Dirk-Jan van Baar) meent en passant de volkeren tegen elkaar op te kunnen zetten, is meer een poging tot verdeel en heers dan iets anders.

   

  Als we in een situatie als de huidige iets niet moeten doen is ons dat laten gebeuren. Revolutie wel, oorlog niet, want de bevolkingen van de uitgezogen samenlevingen hebben geen ruzie met elkaar, de obderscheiden houders van de staatsmachten (en de mensen voor wie die in werkelijkheid werken) wel.

 3. Michael van der Galien

  jovano: nee hoor, want als Griekenland omviel (of nu omvalt) is de schade voor ons relatief gering. Nee hoor, het is puur idealisme dat ten grondslag ligt aan de ‘redding’ van Athene.

 4. jovano

  Aan vrienden die niet met geld om kunnen gaan moet je geen geld lenen.

  Maar wie was dan op de eerste plaats zo’n sukkel om dat geld te lenen?

  U weet vast en zeker het antwoord, dat weet namelijk iedereen: de banken.

   

  Bedenk even dat wij niet Griekenland aan het helpen zijn. U moet u zelf niet op de borst kloppen dat wij dit doen omdat wij die Grieken willen helpen. Dat zij ons dankbaar moeten zijn.

  Dat is de grootste onzin. En het is ook heel arrogant om die stelling te betrekken.

  Wij helpen de Grieken om daarmee onze banken te helpen of de EU.

  Wij hadden onze zaken ook niet op orde, wij waren te goed gelovig dat we het allemaal aan de banken konden overlaten, aan het vrije liberale economische verkeer zonder enige controle.

   

  Niet de Grieken waren de sukkels dat waren wij zelf. Wij zouden ons dus moeten schamen dat wij zo dom zijn geweest.

 5. Hugo

  De Griekse president moet eens stil zijn… stil zijn en luisteren naar deze man..

   

  What gives you the right?

   

  http://www.youtube.com/watch?v=bdob6QRLRJU

   

   

   

   

   

 6. Caroline

  jovano, we helpen de Grieken helemaal niet, die worden alleen maar uitgeperst voor schulden die zij niet hebben gemaakt, voor geld waar ze niets van hebben gezien.  Als de ‘helpende ‘staten’ iets doen. is het de Grieken verder naar de afgrond leiden en overleveren aan een toekomst van geweld en gebrek, dezelfde toekomst waarheen wij gevoerd worden.

   

  Niet jij en ik kopen Griekse eilanden en infrastructuur voor een appel en een ei, dat doen de mensen die geen haircut willen nemen (een verzonnen haircut over geld dat nooit bestaan heeft, door de banken gratis is geschapen en noem de oplichtingswijzen verder maar op), gewoon zoals het al jaar en dag in ontwiikkelingslanden toegaat.

   

  Je koopt een politicus, je koopt wetgeving, je smeert die politicus/tici kwalijke financiële producten aan op kosten van de bevolking, laat de grondstoffen aan je overdragen, en de bevolking de beweerde schulden aan je afbetalen. Dat kan die bevolking niet en dan neem je het hele land over, en noemt je vor de gelegenheid IMF, wat uiteraard gewoon weer eens een andere naam is waaronder je opereert.

   

  Alleen met de landen en samenlevingen die het hele zooitje bij kop en kont pakken en het land uitgooien, gaat het goed.

 7. Happel

  Griekenland – en haar inwoners – zijn de eersten die volledig overgenomen zijn door de EU.

   

  Welk land is de volgende ?

 8. CMdJ

  http://www.nu.nl/economie/2741774/geef-eu-niet-schuld-van-besparingen.html

  Deze oproep deed de Italiaanse premier Mario Monti woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg.

   

  http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/02/15/nigel-farage-defends-violent-greek-protests-attacks-puppet-papademos-_n_1278365.html

  Nigel Farage Defends Violent Greek Protests, Attacks ‘Puppet Papademos’ (VIDEO)        

   

   

  Finland to sign collateral deal on Greek bail-out

   

  14.02.12

   

  By EUOBSERVER

   

  Finnish finance chief Urpilainen said Monday she hoped Finland and Greece would be able to sign an agreement on loan guarantees within the next few days. Finland has demanded collateral from Athens as a prerequisite for taking part in the second bail-out worth €130 billion, to be agreed on Wednesday.

   

   

  http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2012/02/37946/ 

  Schäuble heimlich gefilmt, wie er Portugal nächsten Bailout verspricht

  http://www.youtube.com/watch?v=dU391h882uE (!)

 9. Marcel

  Maar heel begrijpelijk dat de president zo denkt.

  Nu pas, nu de vreselijke gevolgen van het gesjoemel waar hij zelf medeverantwoordelijk is, nu dat op een verschrikkelijke wijze aan de oppervlakte komt, wil hij de zondebok benoemen.

   

  Diegen die moeten betalen voor deze rotzooi moeten niet de Grieken zijn die van dit geld niets hebben gezien,

  niet de IJslanders die van dit geld niets hebben gezien,  en ook niet de nederlanders, portugezen, duitsers of italianen die ook al niets van dit geld hebben gezien.

   

  De rekening moet juist neergelegd worden bij de lui die verantwoordelijk zijn voor dit financiele moeras. 

 10. Karl Kraut

  Ons probleem zijn niet de Grieken, maar onze z.g. ‘leiders’ als De Jager en Schäuble. De Grieken spelen als kop van jut alleen maar figurantenrol, en zo dus ook elke willekeurige Papazusofzo.

   

  Het zijn onze zwendelaars die Griekenland niet failliet willen laten gaan. Maar de Grieken zijn niet alleen de staat, en het wordt daarom de tijd om de Griekse economie te bevrijden van die staat en van de EU. En dat zouden we zelf natuurlijk ook moeten doen.

   

  Precies hetzelfde als wat de Grieken nu overkomt, staat Nederlanders namelijk binnen een aantal jaren ook te wachten.

 11. Raaf

  Men neme een bijl. Men slentert (liever sprint) naar de tros. Men plaats enkele ferme houwen en voila. Het grieks magnaten schip kan afdrijven. Klusje geklaart. Dan vlug naar binnen voor een kop lekkere warme snert met een dik stuk roggebrood. 

  Morgen italië.

 12. Anton B

  In Griekenland, net als in Spanje en Portugal zijn kiezers massaal omgekocht met douceurtjes van de socialisten. Lekker vroeg met pensioen, een voor de economie riante verzorgingssstaat en net als bij de PvdA leuke baantjes voor iedereen die die partij steunt. Helaas deden zij dat zoals socialisten betaamd van geleend geld.

   

  Ik heb dus geen enkel, maar dan ook geen enkel medelijden met de Grieken, ook niet van diegene die niet vollop meegeprofiteerd heeft. Zij hebben die socialisten namelijk zelf aan de macht gebracht d.m.v. rechtmatige verkiezingen. Ook daarna hadden ze ruimschoots de tijd om hun regering af te zetten, de waarheid is dat ze het wel goed vonden in luilekkerland. Als wij straks zo stom bankroet te gaan door zijn SP te stemmen, dan kunnen wij ook niet het buitenland of de banken de schuld geven, dat is pure kletspraat van de linkse kerk.

   

  De Grieken mogen op hun blote knietjes danken dat wij ze nog willen helpen, anders gaan ze failliet en dan zijn ze nog veel verder van huis. Onder streng toezicht van wat Noord Europeanen hebben ze nog de meeste kans er nog wat van te maken, anders worden ze een 3e wereld land. 

   

   

 13. Raaf

  Anton *

   

  U hebt volkomen gelijk maar de gewetensvolle chrsitenen van het CDA en de lallende bierpompliberalen van de VVD doen toch precies hetzelfde ? Het zijn toch deze twee partijen -gesteund door weg-met-onzers als Pechtold, Job en Sappie- die de Nederlandse burgers arm roven en het geld overhevelen naar de Griek..oeps ik bedoel natuurlijk de banken van Merkozy ?

  Of zie ik het verkeerd ?

 14. Havank

  Neen, waarde Raaf dat ziet U helemaal goed.  Al ons geld gaat niet naar Kostas en Helena, de simpele burger in Griekenland, maar naar de bankiers die met medeweten van onze politicy voor 20 jaar terug zijn begonnen met een pyramidespel te weten de EURO.

  Het moest en zou er komen, en we zijn dan ook vanaf het begin tot nu toe belogen en belazerd door onze politici.

  Voor mij mag het POLITBURO vannacht nog de lucht in vliegen, samen met de clinic clowns Barosso en van Rompuy, een stel vuige dictators van jewelste.

 15. Happel

  Van de week hoorde ik van iemand dat er , waarschijnlijk in Brussel ,  geoefend werd met politie eenheden in straatgevechten.

   

  Het AD van heden meld ons dat de EU van plan is om onze pensioenuitkeringen de komende tijd te bevriezen en en deze mogelijk ook nog worden verlaagd.

   

  Dit combinerende maak ik mij grote zorgen.

   

  U ook , of ben ik gewoon een pessimist  ?  

 16. Ian

  Of zat hij ook basketbal te kijken toen hij eigenlijk even op moest letten?
  http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2012/02/38150/

 17. Willem Doorsnee

  boos omdat hij deze keer wordt overgeslagen met meevreten uit de ruif? Daarom, geen cent meer naar dat land. ‘We’ helpen er de Gries Jiannos Normalos niet mee integendeel, ze gaan daar nog verder aan het gas. Het Griekse volk heeft een lange traditie, kom op mensen in opstand en opruimen die dievenbende. Wees weer eens een lichtend voorbeeld in de geschiedenis, het is tijd voor een nieuwe samenleving zonder die bankenbende. Kop op en veel succes!!

 18. jovano

  Als dat zo is, dan zij wij nog veel dommer dan ik dacht en dienen wij vooral onze mond te houden.

 19. CMdJ

  “Maar wie was dan op de eerste plaats zo’n sukkel om dat geld te lenen?

  U weet vast en zeker het antwoord, dat weet namelijk iedereen: de banken.”

   

  Nee, dat was de corrupte eurofiele regentenkliek van VVD/CDA/D66/PvdA (‘linkse kerk’) die ons opzadelde met een vreemde en perverse munt (euro) zonder feitelijke democratische of grondwettelijke legitimiteit  (waar de banken vervolgens gebruik of misbruik van maakten).

   

   

  “Bedenk even dat wij niet Griekenland aan het helpen zijn. U moet u zelf niet op de borst kloppen dat wij dit doen omdat wij die Grieken willen helpen. Dat zij ons dankbaar moeten zijn.

  Dat is de grootste onzin. En het is ook heel arrogant om die stelling te betrekken.

  Wij helpen de Grieken om daarmee onze banken te helpen of de EU.”

   

  Nee, wij helpen de Franse, Duitse en Griekse banken en nog wat Amerikaanse verzekeraars.

  Wij moeten juist ons belastinggeld in onze eigen (systeem)banken pompen en allemaal nationaliseren. De andere landen moeten ook voor hun eigen banken zorgen (of laten vallen) en niet parasiteren op anderen.

   

   

  “Wij hadden onze zaken ook niet op orde, wij waren te goed gelovig dat we het allemaal aan de banken konden overlaten, aan het vrije liberale economische verkeer zonder enige controle.

  Niet de Grieken waren de sukkels dat waren wij zelf. Wij zouden ons dus moeten schamen dat wij zo dom zijn geweest.”

   

  De stemmers op de regentenkliek waren de sukkels (en nog steeds doen zij dat!), de regentenkliek is onbekwaam maar voornamelijk kwaadaardig.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.