Big Brother Awards uitgedeeld

Aan KLPD, minister Schippers en Facebook.

De organisatie Bits of Freedom reikt jaarlijks waarschuwingsprijzen uit aan mensen of organisaties die de privacy schenden:

Het Korps Landelijke Politiediensten heeft een Big Brother Award gekregen. De dienst was daarvoor genomineerd omdat een paar keer software is gebruikt die op afstand geïnstalleerd kan worden op computers van verdachten.

Minister Schippers van Volksgezondheid kreeg ook een Big Brother Award, omdat ze bezwaren tegen het elektronisch patiëntendossier terzijde heeft geschoven.

Ook Facebook kreeg een Big Brother Award, omdat dat sociale netwerk de privacy van de gebruikers zou schenden. “Facebook maakt zichzelf rijk met de informatie die wij met onze vrienden en kennissen delen: met mensen die we vertrouwen”, schrijft de jury. “Nu het bedrijf naar de beurs gaat en alle aandeelhouders nadien winst uit hun investering willen halen, zal het pas echt werk maken van het uitbaten van onze persoonlijke data.”

Heel goed dat Bits of Freedom op deze manier mensen attendeert op hoe we wel niet in de gaten gehouden worden. Het zou goed zijn hier eens paal en perk aan te stellen.

 

Foto

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.