Fikse tegenvaller voor PVV en Brinkman

Het vertrek van Hero Brinkman bij de PVV leidt tot een onverwachte situatie in de Staten van Noord-Holland. Statenlid Cora Bot, dat woensdag aankondigde samen met Hero Brinkman uit de PVV te stappen, verlaat binnenkort de politiek. Ze komt niet terug op haar beslissing om de PVV te verlaten, zoals diverse media vanochtend berichtten, maar geeft haar zetel terug. Dat bevestigt Hero Brinkman aan Dagelijkse Standaard.

Het aanstaande vertrek van Bot is een fikse nederlaag voor Hero Brinkman. Woensdag mocht hij nog hoop houden op een zeskoppige fractie. Nadat Joost van Hooff en Dannij van der Sluijs aankondigden bij de PVV te blijven, blijft Brinkman met enkel Monica Nuñes, Gerton van Unnik en Rana Saleem over. Omdat hij en zijn drie medestanders de partij verlieten, maken ze geen aanspraak op de zetel van Bot.

Daarom gaat de zetel naar Arie-Wim Boer, die op plek zeven van de PVV-lijst stond. Boer is een politieke Einzelgänger die in de raad van Purmerend zit namens zijn eigen partij Leefbaar Purmerend. De komst van Boer is voor de PVV geen reden om de vlag uit te steken. Hij is sociaal niet geheel aangepast en heeft ruzie maken als grootste hobby. Na de Statenverkiezingen van 2 maart vorig jaar viel hij prompt uit tegen lijsttrekker Hero Brinkman toen bleek dat Boer buiten de boot zou vallen. Na het vertrek van de oud-politieagent kwam hij dan ook los. “Hero gaat alleen voor eigen eer en glorie”, twitterde hij driftig. “hopen dat de pvv fractie in noord holland is en niet uit de pvv stapt. anders laten ze de pvv stemmers wel heel erg in de kou staan”, vervolgde hij. Nadat bleek dat twee van de zeven (duo)-Statenleden alsnog bij de PVV zouden blijven, was de ontlading groot. Volgens de Purmerender zijn de “sterkste,meest fatsoenlijke/respectvolle pvv ers (…) in pvv NH gebleven”.

Met de aanstaande intrede van Wim-Arie Boer in de Noord-Hollandse politiek bereikt de soap rondom het vertrek van Hero Brinkman een nieuw hoogtepunt – of dieptepunt, zo u wilt. Ondanks zijn lovende woorden over Van Hooff en Van der Sluijs, is de kans groot dat Boer binnen de kortste keren als eenmansfractie verder gaat. Hij heeft een reputatie als ruziemaker en heeft er belang bij zich als eenling te profileren. Daarmee kan hij zijn provinciale werk als een verlengstuk inzetten van zijn lokale activiteiten.

Hero Brinkman wilde slechts kort reageren op het nieuws. „Ik heb het nieuws aangehoord en ik heb veel begrip voor de tweestrijd waarin mevrouw Bot zich bevindt. Ik heb respect voor haar beslissing.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Jasterke

   

   

  dus Cora Bot heeft nagedacht en nágedacht

  en er nogeens een nachtje op geslapen en is,

  zich méér bewust van al die voorkeurstemmen,

   

  gewoon gestopt met blijven zitten gapen…

  en helpt alsnog de “leegloop” wat te remmen

  door PVV haar eigen zetel terug te geven J

   

  we mogen Cora wel aan onze boezem klemmen

  zij is hiermee mooi dicht bij huis gebleven en

  heeft haar besluit zo tot het nétste teruggebracht

   

  en Hero gaat nu energiek iets eigens bouwen…

  chapeau, succes… met de hand uit eigen mouwen

 2. tipo

  Niet enkel, omdat het idioten aantrekt, maar vooral omdat het belastinggeld kost en geen enkel nut heeft. 

 3. Henk

  Wat er in de PS gebeurd, is toch totaal onbelangrijk. 1 keer in de 4 jaar stemmen voor de EK en elk jaar ophef  om de Arondeuslezing. Dat is het wel zo’n beetje.

 4. Anton B

  Hero Brinkman heeft helemaal geen fractie, hij heeft niet eens een partij. Mochten er nog meer PVV ers opstappen, dan worden die hun eigen eenmansfractie. Netto krijgt Wilders 1 provincie zetel terug, zolang dat maar een brave PVV jaknikker is zal hij het wel prima vinden.

 5. pieter g

  Ik zie die fikse tegenvaller niet.

  Dit stukje staat weer bol van (negatieve)veronderstellingen.

  Hero was een ongeleid projectiel.

  Liever kwijt dan rijk

  Wat er verder gebeurd moet afgewacht worden. 

  Wat rest is roddel en kansberekening.

  Dus niet interessant.

   

   

 6. Ventilator

  Verkeerde informatie trouwens van DDS mbt dhr Anton Boer. 

  Deze man is zo rancuneus ANTI PVV geworden sinds zijn aanvaring met Brinkman dat hij afstand heeft gedaan van zijn zetel en vooral van de PVV (24/7 zijn gal aan het spugen over de PVV op twitter) dus mocht Corrtetje weggaan is niet de 100000% anti PVVer AW Boer die een PVV zetel in gaat nemen. 

 7. Wim

  Herostratus Brinkman.

 8. Ventilator

  Het vermeende vertrek van Cora is nu dus ook al feitelijk onjuist

   

  http://www.rtvnh.nl/nieuws/76742/Cora+Bot+blijft+trouw+aan+PVV

   

  Gaat lekker met berichtgeving op DDS.  

   

   

  alle opportunisten VERZAME-LUHHH! 

   

 9. Rechtse Rakker

  Dit alles is op langere termijn alleen maar heel gunstig voor de PVV. Naar aanleiding van dit soort toestanden kan Wilders heel makkelijk het kaf van het koren scheiden. Reken maar dat de volgende kieslijst voor de kamerverkiezingen uit kwalitatief zeer sterke personen bestaat. Wilders kan straks putten uit de ervaring binnen de lagere bestuurslagen. Als verkiezingen nog even op zich laten wachten, is bovendien iedereen deze toestanden vergeten…..

 10. Ventilator

  Pfff Provinciale Staten Opheffen die rotzooi! En Brinkman bijft dalijk alleen nog over met zijn 18 jarige vriedinnetje Jacky Stevens met haar poppenhuis. Hilarisch! 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.