Rockefeller Fund besluit Greenpeace niet langer te sponsoren

Een overwinning van het gezonde verstand. 

Eerder deze maand berichtten wij dat de Australische krant The Australian de geheime strategie van Greenpeace had blootgelegd. Interne documenten bewijzen namelijk dat Greenpeace niet een ‘natuurorganisatie’ is, maar een politieke lobbyclub. 

De strategie draait erom om de democratie buitenspel te zetten en een anti-kapitalistische beweging op touw te zetten. Private bedrijven moeten het daarbij vooral ontgelden.

Naar aanleiding van de berichtgeving in The Australian heeft het Amerikaanse Rockefeller Fund nu besloten om Greenpeace niet langer te sponsoren

Greenpeace senior campaigner John Hepburn said yesterday he had approached the Rockefeller Family Fund last year, asking for $70,000 to pay for research into the environmental damage caused by the coal industry in Australia.

The fund agreed and Mr Hepburn used the money in part to draw up a strategy to undermine the local coal industry. “It is no surprise that we would look for funding from whatever sources we can,” Mr Hepburn said yesterday.

Uit de eerder genoemde documenten blijkt dus dat Greenpeace deze fondsen vooral gebruikt om anti-democratische maatregelen te nemen tegen de kolenindustrie. Zo wil men nepdemonstraties organiseren en projecten van deze industrie zoveel mogelijk vertragen. Dit moet hun dan meer tijd geven om de achterban te motiveren; daarnaast kosten dit soort vertragingstactieken de kolenindustrie natuurlijk bakken vol geld.

Het is buitengewoon mooi om te zien dat het Rockefeller Fund eindelijk doorheeft dat Greenpeace niet zo goedgezind is als ze pretendeert en de sponsoring stopzet. De vraag is nu natuurlijk alleen wel wanneer de Nederlandse overheid tot eenzelfde conclusie komt. Aangezien Greenpeace een politieke groepering is die te pas en te onpas schandalen veroorzaakt in het buitenland moet haar ANBI-status worden geschrapt… en de steun vanuit de Postcode Loterij worden stopgezet. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Nittickson

  Bjorn al weer heel lang niet gezien. Mooie stukken schreef die.

 2. Marcel

  Waarom varen die scheepjes van greenpeace en ook die van sea shepherd en dat soort clubjes eigenlijk onder de nederlandse vlag ???

   

  Antwoord : Als ze in een normaal land een haven aandoen liggen ze in no time aan de ketting ! Dat gebeurd hier alleen nog met schepen die d’r havengeld niet betalen of hun afval niet in zakken met eko-keur aanbieden

  o.i.d.

  Hier zijn ze veilig.

   

  Terwijl oernederlandse scheepvaartbedrijven als de nedlloyd of wagenborgen hun schepen allemaal hebben uitgevlagd naar meer normale landen als Panama, Liberia, en dergelijke ?

   

  http://tinyurl.com/nedlloydship

   

  Ik kan me wel vinden in dat pleidooi om de anbi status en subsidies aan dat soort clubs in te trekken maar er zal nog heel wat water door de Rijn vloeien eer dat werkelijk gebeurt.

 3. DWK

  Het lijkt mij fair zijn
  dat Diederik Samsom telkens wanneer Greenpeace in het nieuws is, de gelegenheid
   krijgt afstand te doen van deze
  terreurorganisatie.

 4. Karl Kraut

  Het zal alleen zijn omdat het even al te erg in de gaten loopt, welke doelen het Rockefeller Fund allemaal nastreeft, dat ze Greenpeace niet meer (zeggen te) zullen sponsoren. Want Greenpeace past natuurlijk precies binnen  hun idealen, zoals wereldregering, centrale wereldbank, eugenetica, genenmanupilatie, deïndustrialisatie, depopulatie enzovoorts.

   

  Greenpeace part of CIA plot, says Clive Palmer

   

  QUEENSLAND mining billionaire
  Clive Palmer has accused the Greens of accepting CIA money to “nobble”
  Australia’s coal industry so that the US coal industry is better
  positioned to compete in the international coal market.

  At
  a bizarre press conference in Brisbane, Mr Palmer said that a document
  prepared by Greenpeace and published in national media last week about
  a strategy to undermine Australia’s coal industry had been financially
  backed by the US-based Rockefeller Foundation, which he said was a
  conduit for money from the US government, channelled through the CIA.

   

  http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/greenpeace-part-of-cia-plot-says-palmer/story-fn59niix-1226305674883

 5. Marcel

  “Aangezien Greenpeace een politieke groepering is die te pas en te onpas schandalen veroorzaakt in het buitenland moet haar ANBI-status worden geschrapt… en de steun vanuit de Postcode Loterij worden stopgezet.”

   

  Gelooft u het zelf ? Ik zie nog eerder gebeuren dat de steun voor die club in dit land verdriedubbeld word om het verlies te compenseren. Dit omdat het in onze regering, in de 2e slaapkamer, en in de ambtenarij inmiddels ook wemelt van de milieu- en zielige diertjes criminelen.


Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.