Zoon bekent: ‘Ik heb mijn moeder vermoord’

Levenslang? 

Hoe lang moet er staan op moedermoord? Het lijkt me één van de ergst mogelijke moorden die je kan plegen: degene die je op deze wereld heeft gezet, die jaren voor je gezorgd heeft, en zich dagelijks ongetwijfeld afvraagt hoe het toch met je gaat, naar het hiernamaals helpen. Zomaar even.

De man wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch. Dat liet de politie vandaag weten. De vrouw werd zondagavond dood gevonden in haar huis aan het Beemke in Netersel. De politie ging meteen uit van een misdrijf. De zoon is maandagochtend aangehouden in het naburige Casteren.

Een vreselijk verhaal, natuurlijk. Ik ben benieuwd naar de details. Waarom zou je in vredesnaam je eigen moeder van het leven beroven? Geld? Gaat het daar dan om?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.