Wikipedia richt zich op academische markt

Foto:

Wikipedia goes scholar

Wikipedia vindt het heel leuk en aardig dat het veel gebruikt wordt door jan en alleman, maar de oprichters willen dat het ook toegestaan wordt om ‘s werelds meest populaire online encyclopedie te gebruiken in de collegebanken:

Wikipedia is the current king of the encyclopedia world. Encyclopaedia Britannica, remember, announced they were ceasing print publication several weeks ago. Now Wikipedia–and their parent Wikimedia Foundation–want to conquer the final frontier: Academia. If Wikipedia’s Jimmy Wales and his acolytes have their way, professors will edit Wikipedia pages in their fields, add content in foreign languages, and allow their students to cite Wikipedia articles in papers.

Een logische stap, ook al omdat Google heeft aangekondigd dat het ophoudt met het ‘Google Scholar’ project. Daarnaast is het voor Wikipedia natuurlijk een geweldige uitdaging om ook in academische kringen te worden geaccepteerd. 

Ten slotte zou dit voor ‘gewone’ gebruikers natuurlijk ook een belangrijke en positieve ontwikkeling zijn: Wikipedia zal er alleen maar betrouwbaarder op worden.

Prima dus dat men zich meer richt op academia. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!