Joost Niemöller bij Knevel & Van den Brink

En dan is het nu tijd voor een kort fragment uit Knevel & Van den Brink gisteren, waar onze DDS-collega Joost Niemöller zijn nieuwe boek Het immigratietaboe presenteerde. De hele uitzending terugkijken (kijktip, maar skip dan wel even het gewauwel van Marco Borsato!) kan hierrr, het gesprek met Niemöller staat hierrr.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. evr

  Stoort het hier niemand dat Joost Niemöller een opmerking maakte die feitelijk gewoon onjuist is?
  ‘van de niet-westerse allochtonen heeft 50% een bijstand’

  De werkelijkheid is: 50% van de bijstanduitkeringen gaat naar niet-westerse allochtonen.

  Dit is iets totaal anders. Laatste cijfers die ik kan vinden (van 2008, dus zal nu door de crisis wel hoger zijn) laten zien 9%. Dat is wel veel meer dan autochtonen, maar daar gaat het hier nu niet om.

  Joost breekt een lans voor discussie op basis van FEITEN en maakt dan zelf zo’n enorme blunder. Dat die blunder nog een enorm extra stigmatiserende werking heeft spreekt voor zich.

  Overigens; ik ben er voor dat je altijd moet discusseren op basis van feiten.

 2. Piet Klont

  Ik heb van Joost ooit eens gezegd dat hij nog al eens stukjes schrijft waarin hij én de kool én de geit probeert te sparen, maar daar zag ik gisteren niets van terug. Netjes, beheerst -waar ik wel eens jaloers op ben- maar bijzonder helder en goed gefundeerd kwam ome Joost over en die Macro Sorbeto zat er inderdaad bij alsof hij voor ’t eerst bij zijn negerkindertjes was weggeplukt om eens te mogen aanschuiven in een ‘grote mensen’-omgeving. Totaal wereldvreemd die gast. Nee, alle eer en lof voor Joost en mocht het de bedoeling zijn geweest om interesse te wekken voor zijn boek dan is hem dat wat mij betreft gelukt.

 3. Raaf

  Complimenten. Prima optreden. Ik heb met veel plezier en instemming gekeken. Ik werd ook even gevangen door een (kleine) storm van woede toen ik de tweede kamer zag acteren. En dan die nitwit van Marco ‘ik luister niet, ik luister niet, ik luister niet, ik klem me louter vast aan de Politiek Correcte dogma’s’ Borsato. Zou die halve zool weten dat juist zijn achterban massaal op de PVV stemt.

 4. Ian

  Borsato zat erbij als beschermheer en bewaker van het politiek correcte woord. Toen hem de begrippen allochtoon en autochtoon allemaal even iets te snel om de oren vlogen, zag je hem in z’n standaard PvdA-reflex schieten. Was verder een goed optreden van Joost. Ik hoop dat hij dan ook nog getriggered wordt en tijd kan vinden om een boek te gaan schrijven over de ESM-coup van deze week omdat openheid hierover ook heel ver te zoeken is.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.