PowNed toch verder als publieke omroep?

Weesie en Co creëren oorlogskas voor ledenwervingsactie, met belastinggeld uiteraard.

Gisteren publiceerde PowNed het jaarverslag en de jaarrekening over 2011. De moeite waard om grondig te lezen, want wat vinden we op pagina 13? PowNed verklaart een reserve van 750.000 euro te hebben opgebouwd voor een eventuele ledenactie als men besluit toch opnieuw een plek in het publieke bestel te zoeken!

En dat is interessant. Midden vorig jaar stelde ze nog zo stoer dat ze echt niet gehecht waren aan het publieke bestel.

Toen werd er al geconstateerd dat de programma’s niet zo ‘rauw, provocerend, intelligent, dwars en ongecensureerd’ zijn als werd beloofd, maar Weesie zich al keurig had geconformeerd aan de Hilversumse mores.

Beloftes worden niet ingelost en de geloofwaardigheid van Weesie en consorten is zo langzamerhand ver te zoeken. Helemaal nu blijkt dat ze stilletjes voorbereidingen treffen voor een verder verblijf in het publieke bestel door een goed gevulde advertentiekas aan te leggen – gevuld met belastinggeld uiteraard, want zo zijn onze manieren bij de publieke omroep.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Peter Klein

  Toch is pownieuws het enige programma waarmee ik elke keer hardop moet lachen…

 2. Pietje Precies

  ik vond het idee wel aardig, maar heb inmiddels mijn lidmaatschap van deze faalclub al opgezegd

 3. André van Delft

  Publieke omroepen geven een leuk ouderwets papieren gidsje uit en mogen daarom ons bestoken met hun linkse hersenspoeling. In plaats van te zuren over PowNews lijkt het me veel zinniger om VPRO, VARA, AVRO, TROS, IKON, NCRV, KRO en NOS te halveren, 

 4. Ian

  Zolang PowNed als enige in PowNews diverse misstanden aan de kaak stelt en ze de politiek kritisch blijven volgen, dit in tegenstelling tot NSB Staatsjournaal, mogen ze van mij in het publieke bestel blijven. Rutger Castricum is trouwens Rutger niet meer na zijn confrontatie met Andreas Kinneging, dat heeft er blijkbaar toch flink bij hem ingehakt en de meeste geïnterviewden hebben zijn stijl inmiddels ook wel door. Tijd voor een carrière switch.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.