Wilders bereidt zich voor op verlies

Laat hij de moed zakken?

Geert Wilders begint mogelijk een bodemprocedure als de voorzieningenrechter hem vrijdag geen gelijk geeft in het kort geding over het Europees noodfonds. „Dat zullen we dan overwegen”, zei hij na afloop van de zaak. Wilders wees er wel op dat zoiets jaren kan duren.

Op de vraag of Wilders wel vertrouwen heeft in de rechtspraak antwoordde hij: „Ik heb vertrouwen in het geweldige pleidooi van mijn advocaat.”

Dit klinkt alsof Wilders de moed al heeft laten zakken… Erg optimistisch komt het in ieder geval niet over.

 

Foto


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

29 reacties

 1. Roos

  Premier Mark Rutte heeft een geplande reis volgende week naar Israël afgezegd.  Het bezoek kan niet doorgaan „vanwege de demissionaire status van het kabinet”.

   

 2. Caroline

  Anton B, wat zie je het toch weer scherp. Klein puntje: het Openbaar Ministerie doet in een verzoek om een voorlopige voorziening gebruikelijk niet mee, maar ach, een mens kan natuurlijk niet alles weten.

 3. Piet Klont

  De wens is wel vaak de vader van de gedachte bij de columnisten van DDS. Is de PVV dan zó melaats in hun ogen? Of is het pure afgunst omdat Ruttetrutje niet in de schaduw kan staan van mijnheer Wilders? En graag niet weer pas over 8 uren plaatsen, geachte redactie, of is de naam Klont ook al melaats?

 4. Anton B

  Tsja, het is niet de eerste keer dat Wilders dit jaar met lege handen staat, feitelijk heeft hij nog helemaal niets voor elkaar gekregen. Het is dus logisch dat hij en beetje moedeloos begint te worden. Gelukkig voor hem heeft hij een grote schare trouwe volgelingen die eindeloos en optimistisch in hem blijven geloven. Daarbij is ons OM een meester in procedure fouten, dus helemaal kansloos is het voor hem nog niet.

 5. Ann

  Ach guttegut wat hebben dhimmy 666 en andere kunduz fans  het toch moeilijk , klinkt alsof Geert de moed heeft laten zakken …….. Doe eens flink en gooi wat sarcasme over  die bende  landverkopers in de groep .

 6. Job

  Kennelijk voorziet de Dagelijkse Sneer in een behoefte bij PVV-kiezers, want ze laten niet af dit gesneer met wedersneren te beantwoorden. En zo geeft DDS het mensdom veel vermaak.

 7. de Bourgondiër

  Beetje flauw om Wilders steeds te vragen of hij vertrouwen heeft in ‘de rechtspraak’. Je vraagt een patiënt die zich tot een arts wendt toch ook niet of hij vertrouwen heeft in ‘de geneeskunde’. Of een burger die een bouwvergunning vraagt of hij wel vertrouwen heeft in ‘de gemeente’.

   

  Het is heel eenvoudig. Je kunt kritiek hebben op rechterlijke uitspraken, medische missers en bureaucratisch overheidsoptreden, maar uiteindelijk moet je toch naar een rechter, arts of gemeenteloket. Veel te kiezen heb je dan niet. De vertrouwensvraag is dan ook tamelijk absurd.

   

  Als Wilders geen vertrouwen in de rechtspraak zou hebben, zou hij niet in Nederland blijven, althans geen zaken aanhangig maken.

 8. Hugo

  Het lijkt wel of mevr. Van Wierst blij is dat de Nederlandse soevereiniteit ten grabbel wordt gegooid en de schatkist geplunderd. Ik denk dat mevrouw Van Wierst kwaadaardig is, want dom lijkt ze me niet.

 9. shrimpocat

  De Dagelijkse Sneer.

 10. schnoebel

  Hoezo “de moed laten zakken?”   Geen onwaarheden verkondigen mevr. Van Wierst.

  “ik heb goede hoop op de goede afloop” :aldus Wilders in de Telegraaf.

 11. Joop Ehv

  Wat is dit voor onzin? Moeten we daar ook op reageren?

 12. nick

  Anton B. wat heb je eigenlijk tegen Geert Wilders? Is het persoonlijk?? Het lijkt mij dat je moeilijk iets tegen een persoon kan hebben die met alle moed en kracht die hij heeft probeert je land, welvaart en vrijheid te behouden. 

  Als je dat niets kan schelen kan je dat streven op zjn minst respecteren. Daarnaast, niemand heeft Wilders nog op een leugen kunnen betrappen, tot nu toe bevestigd de tijd iedere keer zijn beweringen. Daarom heeft hij ook een schare trouwe kiezers. dat zijn verstandige mensen die weten dat deze man ze niet bedriegt en oprecht voor ze op komt. 

  Ik stel voor dat je nu maar stopt met het spugen van je gal over Wilders, ok? Als je dat toch niet kan laten, het een onbedwingbaar fobie is, doe het dan ergens anders. Bij Joop ofzo, die zijn ook geobsedeerd en getraumatiseerd door het feit dat Wilders iedere keer gelijk blijkt te hebben. Ze kunnen zich daar daarom niet anders verdedigen dan door vuil en gif spuiten. Altijd een teken van zwakte en onmacht. Het is vervelend als je iedere keer weer de deksel op je neus krijgt, je kan het ook een ezelachtig noemen of gefrustreerd. Feit blijft dat Wilders nog steeds gelijk heeft gehad en het er naar uitziet dat ook gaat krijgen. Daar win je mensen mee, met de waarheid en een goed voorstel. Uit de EU, weg met de Euro, grenzen sluiten en de rotzooi in je eigen huis en tuin zelf opruimen!

  De meerderheid van Nederland zit met zijn vingers gekruist te hopen op een menselijke, verstandige en eerlijke rechter. Een die snapt dat het voor de bevolking niet te verteren is dat de machthebbers selectief hun macht misbruiken tegen de wens van de meerderheid van diezelfde bevolking waardoor ze op die plek terecht gekomen zijn en betaald worden.

   

   

 13. CDlogo

  Hehehehehe……….als Wilders de moed had laten zakken had hij dit al na de behandeling in de TK gedaan en niet begonnen aan een kort geding waarvan de uitkomst zeer onzeker is.

  Nee…Wilders houdt het onderwerp graag warm onder het volk zodat deze weten als het straks helemaal uit hand loopt met dat ESM waar hij de verantwoordelijken hiervoor mee rond de oren slaat.

 14. Cor

  Hans moet ik natuurlijk ook niet vergeten, ach laat maar 

  De druiven zijn zuur voor de VVD-ers, toch sluit ik ze als PVV-er niet uit bij de formatie na 12 september

 15. Cor

  je moet wat met je column, maar het niveau hier is toch zo langzamerhand met die tim en pauline allerbelabberst. Goed dat Joost er nog is. Zijn er tips voor een andere weblog?

 16. François

   

  Caroline (15:03) “ach, een mens kan natuurlijk niet alles weten.”

  AB is geen persoon, maar een voorgeprogrammeerde reageer-robot. Dergelijke robots staan aan wanneer de medewerkers van de Elektronische Antifa op het strand, in de koffieshop of in bed liggen. Als het lastig wordt (15:03) loopt de robot vast, gaat het alarm af en wordt het team opgepiept (16:07).

   

 17. de zoon van

  Ann illustreert met een heel mooi voorbeeld hoe hét voorbeeld van Gerritje doet volgen. Normaal denken en zo is er dan niet meer bij. Mooi hè? Ook wel een beetje zielig natuurlijk want het is nogal puberale schoolpraat terwijl Ann volgens mij al stukken ouder dan mij is. Ja, misschien zelfs al volwassen. Dat maakt het voorbeeld des te fraaier!

  Ping-Pong

 18. Ann

  Ach , blonde god , blonde leider ,  grote blonde leider ,  blonde Geert ,  grote leider , what ever , het zal mij aan mijn r**t  roesten hoe landverkopers , islamknielers en  laffaards Wilders noemen ,  voor ons is en blijft Geert Wilders     “” The last man standing  “”.  

 19. Bas

  Wat opvalt is de stem van de anti PVV mens. Er word op deze planeet gemoord op een schaal waar honden geen brood van lusten. Het is gewoon een zwijnenstal van menselijk gedrag, letterlijk. Nooit lees je vreugde bij de anti mens als de PVV protesteer en waarschuw voor landen waar dit volksvermaak is. Protesteer je tegen de folklore van bommen, granaten, messen en slagerswerk, opeens, als de letterlijke duivel uit een doosje, daar is de anti goed gelovige mens. In de zeilvaart, toen het nog mogelijk was, werd het gewoon overboord gegooid. Wijze mensen noemden het scheurbuik.

 20. de zoon van

  PVV-erts zijn met naampjes verzinnen voor alles en iedereen die een ietsje danwel volledig andere mening hebben onovertrefbaar. Zie het maar als ping-pong. The great twitterking is ermee begonnen en het balletje wordt rechts en links op een ludieke wijze terug gemept.

  Kom weer van de kast en speel het spelletje weer mee. Gezellig!

 21. Bas

  Wat opvalt is de stem van de anti PVV mens. Er word op deze planeet gemoord op een schaal waar honden geen brood van lusten. Het is gewoon een zwijnenstal van menselijk gedrag, letterlijk. Nooit lees je vreugde bij de anti mens als de PVV protesteer en waarschuw voor landen waar dit volksvermaak is. Protesteer je tegen de folklore van bommen, granaten, messen en slagerswerk, opeens, als de letterlijke duivel uit een doosje, daar is de anti goed gelovige mens. In de zeilvaart, toen het nog mogelijk was, werd het gewoon overboord gegooid. Wijze mensen noemden het scheurbuik.

 22. Bout de Poutre

  Nu is het weer “de blonde god”

  De kwaliteit van de overkant bereikt weer een van haar hoogtepunten.

   

   

 23. CDlogo

  Vraagje, ik heb hier een 50Mbit verbinding doch voordat mijn reacties geplaatst worden gaat er vaak meer dan een half uur overeen.

  Heeft DDS misschien een severT die in plaats van microchips een roedeltje slakken onder de motorkap heeft die de reactie bitje voor bitje verwerken ?

 24. de zoon van

  Hij heeft tenslotte telkens weer een punt want de blonde god stáát ook telkens met lege handen. Hij zit dan wel met meer dan twintig konten op het blauwe pluche maar dat is dan ook alles. Dat jullie blij zijn met al die dooie mussen is fijn. Iemand moet die dingen toch dragen.

 25. Bout de Poutre

  Uw reacties alhier beginnen wat in kwaliteit te zakken naast het feit dat uw reacties slechts een schaduw van de vorigen pretenderen te zijn. U kunt beter denk ik. Ik stel voor dat de heer Wilders en PVV stemmers geen onderwerp meer zullen zijn van uw postings. Ik begrijp dat de weiden dan minder grazig zijn maar ik heb hoop, dat meen ik echt. Pauline van Wierst heeft ook onderwerpen gevonden buiten de Wilders, tokkie, nazi sfeer. Minder interessant maar ook minder irritant. Dat Pauline zich hier op het Wilders vlak met je tracht te meten geeft geen pas natuurlijk.

 26. euhater

  hoop je dat of denk j dat mvr van wierst ?

 27. baksteen

  Is de pleitnota van M ergens te vinden?

 28. Gielah

  Wat LUISTEREN mensen toch raar naar mededelingen.

  Waarom toch dat eeuwige hineininterpretieren in een gewenste richting?

   

  Ik weet het nu zeker:  we moeten een nieuwe en betere journalistenopleiding hebben.

  Dit zondigt tégen de básis-grondregels van goede journalistiek :  wees óbjectief en houdt uw eigen mening, hoop of vrees er in vredesnaam buiten.

  Mensen willen het nieuws lezen… en niet de mening ( lees: stúring….)  van de dames en heren journalisten, die het alleen maar door te geven hebben, zéker niet als het relatief jonge en dus geïndoctrineerde mensen betreft… want dat is ontstellend irritant.

   

  Zelfs een misprijzend of verheugd toontje van een verslaggever kan in feite al niet.

  Ik wil het gewoon niet mérken, wat een verslaggever ergens van vindt.

  Dat is zijn of haar functie namelijk niet.

   

  Maar mag een verslaggever dan nooit een mening ventileren?

  Tuurlijk wel!

  Maar niet als hij of zij bezig is journalistiek te bedrijven.

  Dat doet men dan maar als privépersoon….. op een forum, waar men tegenspel krijgt. 

   

 29. Caroline

  Kijk, dat het uiterst onwaarschijnlijk is dat Wilders zijn verzoek krijgt toegewezen, dat zal ook Wilders van meet af aan wel duidelijk zijn geweest. Maar een rechtzaak voer je niet altijd omdat je denkt die te winnen, maar bijvoorbeeld omdat je er aandacht mee krijgt voor een onderwerp dat anders onder de mat zou verdwijnen, het ESM dus.

   

  Merkwaardig vond ik het wel. Al jarenlang is er geen onderwerp, van ‘hoe bak ik een ei’ tot de Arabische lente’ waar Wilders niet aan de haren bijgesleept werd door de MSM. Wilders voor en Wilders na, Wilders dit en Wilders dat om over Wilders zus en Wilders zo nog maar te zwijgen. Wilders, Wilders, Wilders, Wilders, Wilders, Wilders, Wilders………….een mens werd er stapel van.

   

  Maar zie, toen was er opeens een onderwerp dat Wilders wilde aankaarten, het ESM dus. Eindelijk eens een onderwerp voor de MSM waar ze Wilders niet aan de haren bij hoefden te slepen maar hem in de context konden noemen, en verdraaid: opeens was die Wilders in geen bericht meer te vinden.  

   

  Waarom? Omdat over het ESM koste wat kost gezwegen werd (Ouwehand kaartte het in de Kamer nog aan), en van Wilders had opeens niemand ooit gehoord.

   

  Dat is nu weer anders, want dat het nu duidelijk is voor veel mensen, duidelijker dan eerst, dat er zo iets bestaat als het ESM en dat dat slecht is voor Nederland, dat heeft Wilders alvast gewonnen met dit geding.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.