Brinkman, brokkenpiloot

Waar Hero komt, komt reuring en scheuring.

Toen Hero Brinkman zich een paar maanden geleden afscheidde van de PVV-fractie, leek het er even op alsof VVD en PVV er een concurrent bij hadden gekregen in de strijd om de zwevende rechtse kiezer. Inmiddels weten we beter. In drie maanden tijd slaagde hij erin bij drie verschillende gelegenheden scheuring en reuring te bewerkstelligen. Eerst brak door zijn onhandige afhandeling van de uittreding uit de partij de PVV-Statenfractie in twee stukken, vervolgens veroorzaakte hij ruzie binnen Rita Verdonks oude politieke voertuig TON. Als klap op de vuurpijl werd hem vanmorgen door zijn eigen fractie de wacht aangezegd:

Statenlid Monica Nunes bevestigde vandaag dat zij en haar collega Gerton van Unnik uit de OBP zijn gestapt. Volgens Nunes is de kans groot dat de twee een eigen fractie beginnen. ‘Brinkman zegt een rasdemocraat te zijn, maar in feite is hij een Geert Wilders in het kwadraat. Sinds zijn afscheiding van de PVV drie maanden geleden, heeft hij ons volledig links laten liggen.’

In een vraaggesprek met DDS meldt Gerton van Unnik dat Brinkmans optreden in de Statenvergadering van gisteren inderdaad de laatste druppel vormde. Maar, zo stelt hij, de problemen dateerden al van de periode rond de afscheiding: “Toen Hero zelfstandig de nieuwe naam van de fractie bekend maakte zonder ons daarin te kennen, hebben we tegen hem gezegd dat we voortaan liever niet meer met voldongen feiten geconfronteerd wilden worden. Maar sindsdien heeft hij alleen maar gesoleerd. Hij maakte zichzelf enig bestuurslid van een stichting die de Noord-Hollandse fractiegelden moest beheren. En we moesten vervolgens uit de krant vernemen dat hij onze partij in een fusie met TON wilde duwen. Niets ten nadele van die partij maar ik heb er helemaal niets mee.”

In Noord-Hollandse kringen wordt gespeculeerd dat de nieuwe fractie Nunes/Van Unnik uiteindelijk de banden zal aanhalen met de succesvolle lokale partij Forza Haarlemmermeer. Voor hen zal dus mogelijk ook na de huidige Statenperiode nog een politieke toekomst zijn. Datzelfde geldt vrijwel zeker niet voor Hero Brinkman. Kiezers stellen doorgaans geen al te hoge eisen aan hun politieke leiders, maar wat ze minimaal wel verwachten is dat die leiders hun eigen partijhuishouding fatsoenlijk op orde hebben. Als iemand immers als niet in staat is zijn eigen fractie bij elkaar te houden, hoe kan hij dan ooit iets voor het landsbestuur betekenen?  


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. beppie

  Ik lees dat van Unnik er helemaal uit wil stappen en zijn zetel teruggeeft aan de PVV.

 2. Johnathan

  Hé, Livestro, waar is dat topic over brokkenpiloot Edith Schippers gebleven?
  Dat is wel even een stuk belangrijker dan de strapatsen van Hero Brinkman.

 3. Frank Verhoef

  @Johnathan

  Om 1515 komt het topic over Schippers, van Pauline, als je die bedoelt. Dit over Brinkman kwam er even tussen!

 4. nick

  Brinkman is een ramp op zich. Vergeet niet dat hij de aanzet heeft gegeven en dus de oorzaak is van de val van het kabinet! Toen hij er uit stapte had het kabinet geen meerderheid meer en dacht vooral het CDA Wilders flink onder druk te kunnen zetten. Een misrekening maar hij is wel  verantwoordelijk voor de politike instabiliteit. En dat bewijst hij dus nu weer. Waar Brinkman is gaat het mis.

  Al jaren veroorzaakte hij onrust in de PVV fractie, hij blaast de regering op, hij verscheurd zijn fractie in Noord Holland, hij verdeeld zijn eigen partij door plots met Ton samen te gaan….ik geloof dat hijj nu echt wel genoeg bewezen heeft dat hij geen geschikt politicus is en dat hij enkel verdeeldheid en frustraties wekt. Hij is een potentaat en volstrekt niet de man die hij beweerd te zijn, een Judas en Brutus die zo snel mogelijk van het politieke toneel moet verdwijnen. Gelukkig zorgt hij daar heel goed zelf voor, hoogmoed komt altijd voor de val.

 5. shrimpocat

  Wellicht kan hij zijn gezegende werk bij een linkse partij voortzetten.

 6. Rechtse Rakker

  Voor Brinkman is dit waarschijnlijk het einde van zijn politieke carriere. Kiezers moeten wel een heel groot bord voor hun kop hebben, als ze nu nog niet zien dat Brinkman hen niets te bieden heeft!

 7. tipo

  Kan Brinkman ook de Ouderenpartij nog omkegelen?

 8. Jessica

  krijgt een koekje van eigen deeg. Zo gaat het gelukkig vaak in het leven. Boontje komt om zijn loontje.

 9. marienepien

  Hoeveel hebben die rellende brokkenpiloten in de staten van NH de belastingbetaler al gekost? Die Brinkman geeft een vette middelvinger naar de inwoners van Noord Holland… net als die Unnik en Nunes. Bijna nooit aanwezig maar wel cashen. Alleen al vanwege dat soort lui is het goed zijn als de provincie deelraden en weet ik het allemaal wordt opgeheven. Moet je zien wat je een geld over houdt.

   

  We kunnen nu wel met zekerheid zeggen dat Brinkman GEEN zetel zal halen.Het leek wel een hysterische tokkie gisteren tijdens het debat voor het financieel kader. Kwam anderhalf uur te laat… begon offtopic te tieren en ging vervolgens weer weg en wachte niet eens de stemming van zijn eigen motie af. SPOOKRAADSLID GRAAIER !! Als hij echt iets voor de belastingbetaler wilt doen, dan levert hij zijn zetel in in de PS Noord Holland.!!

   

 10. Joop Ehv

  Eens met Nick. Niks aan toe te voegen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.