Aleid Wolfsen moet opstappen

De Utrechtse PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen stapelt blunder op blunder. Tijd om te vertrekken, vindt ook PvdA-prominent Bram Peper.

Iedereen is het er over eens, van GeenStijl tot lokale politici en van de inwoners van Utrecht tot prominente PvdA’ers; PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen moet opstappen. PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom zei het eerder dit jaar al: Wolfsen is ongeschikt als burgemeester van Utrecht. De stad zou gelukkiger worden van een opvolger. Helaas heeft Samsom toen niet doorgepakt, waardoor de stad nog steeds zit opgescheept met een van de meest incompetente bestuurders ooit.

Communicatie is zijn zwakke kant, wordt altijd gezegd. Dat klopt, maar eigenlijk is het veel erger. Het hele burgemeesterschap is zijn zwakke kant. Wolfsen kan het gewoon niet. Het enige dat hij kan, is blunder op blunder stapelen en vervolgens op z’n blote knieën bidden dat hij ermee wegkomt.

Hoe vaak moet dat nog worden gezegd?

PvdA-prominent en voormalig burgemeester van Rotterdam Bram Peper doet er vandaag een schepje bovenop, want Wolfsen blijft zitten waar ‘ie zit. Peper heeft zelf een grote stad aangevoerd, dus hij weet waar hij over praat. Hij zegt in De Telegraaf, over de asbest-affaire van afgelopen dagen:

Als er zoiets in je stad gebeurt, dan blijf je als burgemeester niet zitten op je vakantieadres. En dan ga je zéker niet vragen aan je locoburgemeester of die het nodig vindt dat je je vakantie afbreekt. Die man zegt dan toch nee, al was het maar uit menselijk oogpunt.

Wolfsen bleef namelijk lekker op zijn vakantieadresje en liet zijn plaatsvervanger alles regelen. Dat was een domme beslissing. Peper tegen de krant: “Ik ken de man niet persoonlijk, maar ik heb al eens eerder geroepen dat Wolfsen het vak van burgemeester niet echt goed in de vingers heeft. Hij heeft een buitengewoon ongelukkige hand van opereren. Je kunt eigenlijk beter zeggen: hij is ongeschikt.”

Nu weet ik dat Peper voorspellende gaven heeft, want hij uitte eerder kritiek op toenmalig PvdA-leider Job Cohen, die niet geschikt zou zijn voor de Tweede Kamer. Die voorspelling is uitgekomen; Cohen heeft het veld geruimd. In Pepers ogen moest toenmalig partijvoorzitter Liliane Ploumen opstappen. Dat is ook gebeurd. En Peper zei vorig jaar dat de PvdA bijna dood is. Daar heeft hij óók gelijk in. Die Peper weet wat er speelt binnen de partij. Het is dus niet de vraag óf Wolfsen opstapt, maar wanneer.

Foto: Wikimedia Commons / Sebastiaan ter Burg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Piet Klont

  Vraag Wolfsen indien hij de keuze heeft tussen aanblijven of vertrekken om bij aanblijven elke ochtend in z’n blootje de Domtoren 3 keer op z’n knieën rond  ‘te nemen’ en hij doet het.

  De slappe natte dweil…..getverrr, waar maken ze zulks toch! 

 2. Jason

  Die klojo wordt benoemd bij koninklijk besluit, waarom eigenlijk, dat mens heeft er niets mee te maken, en blijft net zolang zitten als hij zelf wil, en het volk heeft het nakijken en wordt door het ambtelijke clubje opgescheept met zo, n imbeciel. Leuk he, de Nederlandse vorm van democratie.

 3. jovano

  Het is onverstandig om de PvdA te bashen want als de kiezer daar wegloopt gaan ze naar de SP. Dan weet je dus ook dat Roemer onze volgende MP is.

 4. Jasterke

   

  .

  Je kent me vast nog wel…haha…Bram Peper

  ik was de linkste van het stel (beduidend leper)

  dus luister naar ‘n grote mastodont Aleid

  met dit gedoe raak je je laatste ballen kwijt

  zo’n asbestdrama is toch amper te behappen

  ’n beetje VENT stopt dan meteen met trappen !

  .

 5. Friso

  Volgens mij is dit vooral een mediadingetje en wordt de burgers van Utrecht niks gevraagd. Die hebben niks te maken met de georganiseerde anti-campagne van Geen Stijl of het meninkje van een oud-burgemeester als Peper die nooit te beroerd is iemand een dolk in de rug te steken. Wij hebben Aleid gekozen en wie zegt dat wij zo ontevreden zijn in Utrecht?

 6. jovano

  Het gedicht is van een bedroevend Sinterklaasniveau.

 7. vanhetgoor

  Over Diederik Samsom zou men kunnen stellen: “it takes one to know one!” Het enige verschil tussen Samsom en Wolfsen is dat de laatste al wat jaren meer meedraait en dus ook wat vaker de mogelijkheid heeft gehad om zijn fouten en negatieve kanten te etaleren. Somsom is wat dat betreft nog een grotendeels onbeschreven blad. Niet dat hij foutloos is, maar omdat hij nog geen verantwoordelijkheid heeft hoeven dragen heeft hij nog geen blunders begaan. Zodra Samsom wel beslissingen moet nemen zal ook hij een leeghoofd blijken te zijn dat onbetrouwbaar is en zich van de ene affaire naar de ander voort zal slepen. 

   

  Dat Bram Peper zich er mee bemoeit is alleen maar een toonbeeld dat deze man totaal geen enkele zelfkennis heeft. Nadat men heeft gefaald moet men zich uit het openbare leven terugtrekken. En wat Samsom betreft is het alleen een kwestie van tijd voordat ook hij zal laten zien dat hij niet uit het juiste hout gesneden is. De eerste voortekenen zijn al lang zichtbaar, tijdens zijn Greenpeace-tijd was hij ook niet al te zorgvuldig met het volgen van de regels van de rechtstaat. Geweld en leugens & bedrog zijn slecht voortekenen van wat komen gaat. Wacht maar dat de PvdA weer regeringsverantwoordelijkheid gaat krijgen. Dan zal blijken dat het beleid van Minister Samsom het land meer geld gaat kosten dan wat Wouter Bos in de bodemloze put van de banken heeft gestort.

   

  Iemand die rekbaar is in de waarheidsbeleving die deugt niet als bestuurder. Mark my words, Diederik Samsom gaat het lande meer kosten dan de ander PvdA’ers.  

 8. nick87

  Het is allemaal aan de burgers van Nederland…. ALs we de PvdA op 12/9 een flinke klap geven, en bij de GR 2014 nóg een keer een flinke tik, dan is het vanzelf afgelopen met al die burgemeester-benoemingen en andere baantjes…

 9. Johnathan

  Wat Wolfsen daar in de Domstad allemaal uitspookt, interesseert mij als niet-Utrechtenaar nauwelijks. Maar dat er vieze spelletjes worden gespeeld, is me wel duidelijk.

  Want inmiddels is bekend dat locoburgemeester en partijgenoot Gilbert Isabella (wat een naam trouwens) 3 dagen lang Wolfsen NIET heeft geinformeerd over de asbestkwestie in Kanaaleiland. Het lijkt erop dat Isabella voor eigen gewin is gegaan en pas toen bleek dat de zaak  publicitair uit de hand liep een telefoontje naar Wolfsen heeft gepleegd. Die vervolgens direct zijn vakantie afbrak.

  Of Wolfsen goed of slecht functioneert, weet ik niet. Maar duidelijk is wel dat de huidige puinhoop voor 100% voor rekening komt van de loco.

  Niet Wolfsen, maar Isabella moet opstappen !

 10. Jasterke

   

  .

  @Jovano

   

  ach, de boog kan niet altijd gespannen zijn verzoek ik u dan maar te bedenken  🙂

  .

 11. Thomas

  Aleid W. is niet bij KB maar is in 2007 door  een (ongeldige) 7 procent van Utrechtse referendumstemmers met daaropvolgend raadsbesluit op de burgervaderstoel gezet.

   

  Daar had hij al driemaal (moties van wantrouwen in  2009, 2011, 2012) vanaf gedonderd moeten worden.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.