GroenLinks wil weer eens wat illegaals

De partij van Tofik Dibi wordt zo ongeveer het criminelenwalhalla van Nederland. Nieuwste plannetje: illegalen verstoppen.

Er is ongetwijfeld paniek in huize Dibi. De mislukte uitdager van Jolande Sap staat op nummer 10 van de GroenLinks-kieslijst, en met de huidige peilingen is dat allesbehalve een verkiesbare plek. Zoals het er nu naar uitziet zal de jonge Marokkaanse Halsema-adept op 20 september aanstaande zijn laatste dag in de Kamer meemaken. Dus snel knalt Dibi er nog even een kansloos profileringsactietje uit:

GroenLinks roept alle Nederlandse gemeenten op tot ‘bestuurlijke ongehoorzaamheid’, om asielkinderen die in de toekomst mogelijk in aanmerking komen voor een pardon nu niet worden uitgezet.

Dat liet Tweede Kamerlid Tofik Dibi zaterdag weten. De partij hoopt dat 180 gemeenten die zich hebben uitgesproken voor een kinderpardon, zullen meewerken.

Kansloos, omdat natuurlijk niet alleen de Tweede Kamer met reces is, maar ook de gemeenteraden. Zijn betoog is dus nogal aan dovemansoren gericht.. want de organen die er toedoen voor deze kwestie liggen aan het strand of wandelen door de Alpen.

Maar dat is nog niet eens het voornaamste, want zij die zonder egotripperij leeft, werpe de eerste steen (en zeker in de politiek). Het ergste is namelijk dit: het is om te huilen dat een Kamerlid dat oproept de regels die zijn eigen Huis produceert, aan de laars te lappen. Die oproept tot een boycot van door democratische organen vastgestelde richtlijnen om vervolgens lekker voor eigen rechter te kunnen spelen. Anarchisme? Ja, leuk!

Weet je wat? Ik geloof dat de stasi-commissie die bij GroenLinks de kieslijst samenstelt zijn werk niet goed gedaan heeft. Tofik hoort helemaal niet op plek 10. Hij hoort in de top 3. Want Tofik is GroenLinks ten voeten uit. Het is de partij van de illegale bezigheden: als het niet gaat om kraken, dan wel om inbraakacties ten behoeve van de plantjes.. om nog maar te zwijgen van het pedoseksuele verleden.

Stem dus GroenLinks als u vindt dat regels maar regels zijn, en ieder die dat goeddunkt ze straffeloos mag overtreden. Top, Tofik. Dank voor deze herinnering voor wat voor vreselijke praktijken GroenLinks ook alweer staat.

Bron foto: Kennisland / Flickr


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Bes Tolen

  Dat soort activisme bestaat toch al jaren? Laat ik stellen dertig jaar. Vooral gemeenten lijken verzot op medewerking. Ik erger me al die tijd al. Verstandig is het niet en het heeft al heel wat mensen van mij vervreemd, die niet het minste het geringste willen horen. Ik heb wel eens van echtscheidingen etc. om zo iets gehoord.      

 2. Harrie

  Het is maar goed dat deze huis tuin en keuken politicus na 12 September niet meer aanwezig is….

 3. Sjoerd

  Wat Dibi kan, kan ik ook!

   

  Ik denk dat ik tot aan de verkiezingen geen belasting meer betaal: mogelijk komt er een regering die de belasting verlaagd, dus het is eerlijker om daarop te wachten.

   

  Ik denk dat ik tot aan de verkiezingen 150 ga rijden: mogelijk komt er een regering die de snelheidslimiet verhoogt, dus het is eerlijker om daarop te wachten.

   

  En misschien dat de (ex-)leden van Martijn ook nog wel zo hun ideetjes hebben aan welke wetsartikelen ze zich tot aan de verkiezing niet willen houden…

 4. Kees Konijn

  Enigzins generaliserend, maar voor het gaat voor een groot gedeelte van links wel op:

   

  Zolang de regels ‘links’ zijn moet iedereen zich er aan houden en zodra de regels een rechtse signatuur hebben past alleen burgerlijke ongehoorzaamheid.

   

  Als de regels je niet bevallen moet je proberen ze te veranderen, maar niet op eigen houtje. Nog even en Dibi wil liever aan de linkerkant van de weg rijden…

 5. Ongemakkelijk

  En als een ander bestuursorgaan zich niet aan de wet houdt moet het ontslagen worden, de weigerambtenaar. Althans volgens Tofik Dibi. Kortom zijn opvattingen staan boven de wet. Overigens net als de richtlijnen uit het geloof van de islam. Zou hier toch een mentaliteitsverschil zijn tussen de ven huis uit protestante Nederlander  en de islamitische import?

 6. Two Ravens Black Kettle

  Kijk de perikelen binnen de PVV zijn van kort en heftig. Mensen worden gewipt, er volg een enorm kabaal, de gelijkgeschakelde MSM probeerthet item uit te melken, de PVV kiezer reageert met walging op de deserteurs en klaar is kees. Tofik Dibi echter is een ongeleid projectiel die tot aan de verkiezingen bezig zal blijven gaten te boren in de bodem van het Groen Links-sloepje. En wanneer het weinig charismatisch kapiteintje Sappie de gaten probeert te dichten klautert Dibi ras de mast in en begint als een bezetene aan de zeilen te sjorren. Nee onze Dibi zal de partij van de Eurofiele milieu-hysterie nog veel schade toebrengen. 

  Zet ‘m op Dibi !!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.