Steven Rooks: ‘Kijk eens naar mentale toestand Gesink’

Dat lijkt me ook ja.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad stelt Steven Rooks dat Rabobank er verstandig aan doet de mentale toestand van Gesink – en andere uitgevallen renners – eens goed onder de loep te nemen.

Daarnaast moet het management van alle Nederlandse ploegen deze Tour heel nauwgezet evalueren, alle facetten. Niet alleen de fysieke toestand van de renners, maar zeker ook het mentale gedeelte. Kijk naar Robert Gesink. Absoluut een uitstekende wielrenner, maar weer hard gevallen in de eerste week. Ik schrijf hier niet dat de Tour de France zijn wedstrijd niet is en dat hij zijn hoofddoelen voortaan elders in het seizoen moet zoeken. Maar ik vind wel dat deze vraag intern gesteld moet worden en een eerlijk antwoord moet krijgen.

Me dunkt dat het eerlijke antwoord is: ‘Nee, de Tour ligt hem niet’. Hij is een prima wielrenner, maar faalt keer op keer als de druk er écht op staat.

Laat hem maar meedoen aan rondes die iets minder groot en populair zijn, zoals de Ronde van Spanje. Daar gaat natuurlijk ook veel aandacht naar uit, maar vergeleken met de druk die renners ervaren tijdens de Ronde van Frankrijk is de Vuelta werkelijk een soort van fietsvakantie.

Misschien dat Gesink daar dan wel mee om kan gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.