Tweestrijd SP-VVD funest voor middenpartijen

Eindelijk, enige professionalisering van de politieke peilingen in Nederland. EenVandaag vraag kiezers niet slechts op welke partij zij zouden stemmen als er vandaag verkiezingen waren (bijna de helft van het electoraat heeft nog geen definitieve keuze gemaakt), maar kijkt naar de voorkeuren en kansen.

Zo blijkt dat als het op een tweestrijd Rutte-Roemer aankomt, de partijen in het midden worden leeggegeten door VVD en SP. Dat is op zich niet verrassend, maar we kunnen er nu cijfers en dus zetels op loslaten. Vooral de PvdA moet zich zorgen maken. Maar liefst een op de vijf is bereid over te stappen naar de SP om te voorkomen dat de VVD weer de grootste wordt. Samsoms geflirt met extreem links lijkt weinig op te leveren. Kijkt U zelf op de website van EenVandaag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. gong68

  De rechtse agenda van de VVD?  De reiskostenvergoeding belasten, niks bezuinigen op ontwikkelingshulp, de BTW omhoog, accijns op alchohol en tabak omhoog, eigen risico in de zorg omhoog, meer geld naar natuur, BTW op kunst omlaag  en het eurovignet wordt duurder. We hebben in het Kunduz akkoord kunnen zien wat de werkelijke agenda van de VVD is.

  En dan nog maar te zwijgen over het socialistisch ontwikkelingshulp geven aan Zuid-Europese landen.

 2. Karl Kraut

  De keus is dus tussen de extreem-linkse internationale potveerderspartij, de VVD, en de extreem-linkse nationale potverteerderspartij, de SP? En de middenpartijen zouden zich daar dan tussen bevinden? Maar zo proberen de gekochte, dan wel ideëel gehersenspoelde, opiniekneders ten bate van de systeempartijen de boel voor ons dus te spinnen. 

   

  De keus is dan dus tussen heel Europa Nederland laten uitvreten, dan wel alleen Nederlanders binnen de Nederlandse grenzen dit land laten uitvreten. Maar dat is dan onze demokratuur in een notedop.

 3. Anton B

  Als je het onderzoek leest, zijn er meer PVV’ers die op SP, PvdA en PvdD  overwegen te stemmen dan op de VVD. Logisch want die liggen sociaal-economisch veel dichter bij. Die 10% die overweegt naar rechts over te stappen, zal op het eind eieren voor zijn geld kiezen en de dure potverteer hobby van Wilders inruilen voor de degelijke sciaal economische agenda van rechts. De portemonnee zal het uitendelijk winnen van heimwee naar vroeger. De EU hebben ze al 58 jaar overleeft, 4 jaar erbij trekken ze ook nog wel.

 4. cmsuijkerbuijk

  De opiniemakers weten dónders goed, dat het om Europa zal gaan, maar de angst voor de waarheid en de PVV zit er zó diep in, dat álles, maar dan ook echt álles uit de kast wordt gehaald, om de focus op iets anders te richten.

  Vandaar dat uit den treure herhaalde verhaal over de zogenaamde “strijd” tussende VVD en de SP.

  Liever Nederland kapot dan de bevolking de bittere waarheid vertellen: “De EU maakt álles wat Nederland bereikt heeft, en waar dit land voor staat, totaal kapot”.

  De reden hiervan is wel duidelijk: Zodra de Nederlander dóór heeft, wat voor vieze spelletjes er allemaal worden gespeeld, is de bijltjesdag nabij. Die gedachte zorgt bij deze zelfbenoemde “elite”, ik zou ze eerder “lafaards” noemen, voor deze vlucht naar voren, in hun blinde angst alles kapotmakend, terwijl het hun dun door de broek loopt, onderwijl allerlei dreigementen uitend over hel en verdoemenis!

 5. Richard de II2

  Het is de taktiek van de anti-PVV media om er een strijd Roemer-Rutte van te maken, daar worden ze voor betaald. Het moet echter zijn: Wilders tegen de rest van de wereld. Pro-Europa? maakt niet uit op welke partij je stemt, ze zijn allemaal zo goed als inwisselbaar. Tegen-Europa? PVV!!

 6. nick

  Op zich een logisch verhaal maar men vergeet even dat er wel een heel belangrijk item mee speelt en dat is de EU!

  En reken maar dat heel veel kiezers liever niet stemmen of juist wel gaan stemmen maar dan op de enige partij die wel opkomt voor de bevolking en Nederland uit de klauwen van dat alles vernietigende monster wil houden. Er zijn ook meerdere opinies en overwegers die met dit item juist een PVV een grote winst toebedelen! En terecht want wie wil er nu verantwoordelijk zijn voor de neergang van onze welvaart en de ondergang van ons land door zijn stem aan een verkeerde partij te geven. Ik in ieder geval niet en velen met mij.

  Dat is ook taktisch stemmen, tegen de EU en de Islamisering, de rest komt later…

 7. cmsuijkerbuijk

  Anton B is, wat men vroeger placht te zeggen een “Agent Provocateur”. Deze benaming is volledig van toepassing op deze man!

 8. Johnathan

  Samsom flirt helemaal niet met de SP. Gisteren ging de PvdA voluit mee in de financiële steun voor de Spaanse banken. Net als VVD, CDA, D66 en GL.

  De strijd gaat tussen eurofiel (zie bovengenoemde partijen) of eurosceptisch (SP, PVV, CU, SGP, PvdD). Vooralsnog hebben de eurofielen – in kamerzetels uitgedrukt – een riante voorsprong: 102 tegen 48.

 9. shrimpocat

  D66 heeft meer te verliezen dan de PvdA.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.