CDA draait wéér

Geen touw aan vast te knopen.

Goed nieuws! Het CDA draait wéér:

CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma vindt dat in de toekomst minder kan worden uitgegeven aan ontwikkelingssamenwerking. Dat zei hij maandag tijdens een debat in Breda met lezers van BN De Stem en kijkers van Omroep Brabant.

Weet Van Haersma Buma eigenlijk wel wat hij doet en zegt? Het lijkt wel alsof het CDA dagelijks van standpunt verandert. Het ene na het andere heilige huisje moet er opeens aan geloven.

Natuurlijk worden dit soort plannen na de verkiezingen direct in de ijskast gezet. Dan draaien de christendemocraten namelijk gewoon weer. Jammer dat ze dat er niet bij vertellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. WW

  Wel vast houden aan de 0,7% norm voor OS, maar aan de norm van de staatsschuld hoeft men zich schijnbaar niet te houden?

 2. eenkaa

  stukje tekst knippen en plakken zorgt voor wat onleesbaarheid, dit bedoelde ik:

   

   

  Nederland zal een leidende rol spelen bij de vernieuwing van de
  klassieke Noord-Zuid-hulp — de Official Development Assistance (ODA) bestaande
  uit overdrachten van middelen/schenkingen — tot andere vormen van
  internationale samenwerking. Tot die tijd is het de ambitie vast te houden aan
  internationale afspraken, waaronder de 0,7% norm, en de beschikbare gelden conform
  de ODA-criteria te besteden.

  Bij de vernieuwende vormen van internationale samenwerking koerst Nederland op  het aansporen van andere en nieuwe
  financieringsbronnen, geëngageerd burgerschap,  duurzame productie, bestrijding van corruptie
  en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

 3. eenkaa

  het CDA draait niet… tekst in het verkiezingsprogramma is helder. (zie hieronder)

  niet af van de 0,7, in 2015 nieuwe afspraken maken. 

  OS is bij het CDA in goede handen, maar het moet wel zinvol.

  negatieve publiciteit hierover is een slimme PR stunt van mensen die het CDA niet zo zien zitten maar op HELEMAAL niets gebaseerd. 

   

   

   

  Nederland zal een leidende rol spelen bij de vernieuwing van de
  klassieke

  Noord-Zuid-hulp — de Official Development Assistance (ODA)
  bestaande uit

  overdrachten van middelen/schenkingen — tot andere vormen van
  internationale

  samenwerking. Tot die tijd is het de ambitie vast te houden aan
  internationale

  afspraken, waaronder de 0,7% norm, en de beschikbare gelden

  conform de ODA-criteria te besteden.

  Bij de vernieuwende vormen van internationale samenwerking koerst Nederland op

  het aansporen van andere en nieuwe financieringsbronnen,
  geëngageerd burgerschap,

  duurzame productie, bestrijding van corruptie en maatschappelijk
  verantwoord
  ondernemen. 

   

 4. WW

  Ik zeg dit ook al de hele tijd tegen vrienden maar die zijn helemaal gehersenspoeld door de publieke omroepen die al 100 keer hebben gezegd dat het de schuld van de PVV was. Wanneer er voor 2 miljard was gekort op OS had de PVV iets gehad om zijn achterban te overtuigen.

 5. schnoebel

  Schandalig! De OS is één van de onderwerpen waarop het cathuisoverleg gevallen is. Geboycot is een betere benaming. Mevr. Ferrier heeft dat zelfs bekendgesteld in de media. Toen er sprake was van bezuinigingen op dat onderwerp heeft zij richting de CDA-onderhandelaars laten weten dat het CDA absoluut niet akkoord moest gaan met bezuinigingen op de OS, zij zou en met haar velen, zeker tegenstemmen. Mevrouw had natuurlijk belangen i/z de OS. Ontwikkelingssamenwerking was één van haar studierichtingen. Aansluitend heeft zij een aantal jaren gewerkt in dat metier. Voorts verdient haar dochter een goed belegde boterham via de OS. Belangenverstrengeling dus en dan nu durft het CDA bezuinigingen voor te stellen op dat onderwerp?? Wat een hypocriet stelletje lamzakken!

 6. cmsuijkerbuijk

  Dat draaien komt door al die windmolens van Verhaegen. Daardoor blijven ze maar rondtollen, tot ze dol zijn. Overigens met hetzelfde effect als al die windmolens: Nul komma niks!

 7. ziggy stardust

  ‘kijkers van Omroep Brabant.’

   

  Ten eerste zal het wel ‘kijker’ moeten zijn, maar de uitzending ‘leon in afrika’ is ook weer een typisch voorbeeld van hoe de openbare idee over afrika gemanipuleerd wordt, ik had ook al een stevige email daarover zitten schrijven aan de makers ervan.

   

  Jammer dat ik geen beelden heb van dat programma want wat zie je weer in het deel wat over Kenia gaat, ja hoor weer masai (wel knap dat ze ze altijd nog weten te vinden, valt niet eens mee).

   

  http://en.wikipedia.org/wiki/Maasai_people

   

  masai leven nog als tradionele herders en maar proberen dat ook nog volgens traditie te doen. de masai zijn ook nog maar 5% van de keniaanse bevolking. Dus masai zijn absoluut niet kenmerkend voor het leven in afrika, maar die zie je wel alijd opduiken op de nederlandse TV. En met zo’n beetje bijzinnen wordt dan ook gedaan alsof heel kenia  zo leeft en om een kampvuur danst. zelf heb ik jaren met een kenianse geleeft en toen was dat ook al lachen geblazen over dit soort programma’s totdat je op een dag realiseerd dat het gewoon een politieke manipulatie is.

   

  En ook weer uitgebreid masai in ‘leon in africa’  waar politiek correct weer bedaan wordt alsof heel kenia en heel afrika achterlijk zijn.

   

  Terwijl mensen in kenia gewoon normaal ontwikkeld zijn.

   

  vroeger had ik ook altijd het idee dat mensen gewoon onwetend waren en probeerde ik de fouten te verbeteren maar langzamerhand wel door dat het gewoon een politieke massamanipulatie betreft.

  Ook in ‘leon in africa’ weer geen beelden van de moderne schopping malls, geen vragen wat al die wolkenkrabbers in downtown dan zijn, geen vragen waarom er eigenlijk enorme autobanen rond Nairobi lopen. Nee, weer masai. Masai zijn net zo typisch voor kenia als klompendansen voor amsterdam is.

   

  en ik ben er een aantal keren geweest en zal ook niet zeggen dat alles even 100% is, maar ‘leon in africa’ geeft weer beelden die compleet niet typisch zijn. net zoals de nationale omroep ook alleen maar masai optrommeld als ze beelden over leven in afrika brengen, en dat ook geregeld doet. 

   

  DIT is typisch voor de level van ontwikeling in Kenia :

   

  http://www.nation.co.ke/Tech/Internet+users+yet+to+enjoy+cost+cuts/-/1017288/1478422/-/q1275lz/-/index.html 

   

  en als je mij niet gelooft dan schrijf gewoon een dame op het facebook of tagget aan en kun je ook gewoon firsthand nagaan of grote delen van afrika wel of niet zijn ontwikkeld zijn.

   

  want internet hebben ze ook gewoon en anders dan bel je ze even op de mobiel.

   

  zat leuke dames die wel even willen chatten met je.

   

  maar we zien weer masai op TV. Daarnaast ook nog juist dat volk wat er alles aan doet om die oude waarden van tradionele veeteelt te behouden en vecht voor zijn voortbestaan want ze worden aan alle kanten omver geblazen door de moderne samenleving.

   

  maar wordt weer als typisch afrika gebracht

   

  grrrrrrrrrrrrrrrrr

   

   

 8. Two Ravens Black Kettle

  Ik ben benieuwd hoeveel (burger)oorlogen het CDA en hun socialistische en VVD companen al die jaren al in stand hebben gehouden. HHoeveel dictators ze hebben gesteund. Hoeveel bloed ze aan de klauwen hebben. Niet alleen corrupte ambtenaren werden gespekt maar ook doodseskaders en militia’s.

  Maar ja de semi-overheid is één grote vergaarbak van afgedankte politici die er een hele, hele, hele vette boterham mee verdienen.  

 9. Two Ravens Black Kettle

  Michael. Misschien is ’t een idee om iets over het Vredeburgberaad te schrijven. Is dit de eerste aanzet om de draaikonten van de PvdA en CDA te fuseren ?

   

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3303846/2012/08/21/PvdA-en-CDA-moeten-op-zoek-naar-wat-hen-bindt.dhtml

   

  Op Trouw schreef ik ’t volgende (in de gebruikelijke 12 lettertekens die je tot je beschikking hebt):

   

  Het meest schaamteloze is dat ’t juist de deelnemers aan ’t Vredenburgberaad zijn geweest die hun partijen in deze malaise hebben gestort. Zij hebben jarenlang stelselmatig geweigerd om naar hun traditionele achterbannen geluisterd. De arbeiders en mensen in de oude wijken inzake de PvdA en de gematigd en rechts ingestelde werkmensen in ’t zuiden inzake ’t CDA.  Ze saboteerden elke poging v/d nieuwe lichtingen politici. Maar zelf-kritiek is hen volstrekt vreemd.  En die lieden gaan de partijen redden?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.