The Iceman pakt reuma aan

Geen categorieaug 08 2012, 16:00
Interessant.

Kan 'The Iceman' Wim Hof door zelfaangeleerde meditatie zijn immuunsysteem beïnvloeden? En kan hij de techniek - die volgens hem heel eenvoudig aan te leren is - aan andere mensen overbrengen? Peter Pickkers, hoogleraar Experimentele Intensive Care Geneeskunde van het UMC St Radboud in Nijmegen is van plan het te onderzoeken. "Als wetenschapper geloof ik het pas als het onomstotelijk is aangetoond."

Ik acht het helemaal niet uitgesloten dat 'The Iceman' gelijk heeft. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk al dat, door zijn ademhalingsoefeningen, zijn stresshormonen omhoog schieten. Daardoor is hij beter bestand tegen extreme temperaturen, zoals vrieskou.
En dat is niet alles, ook kreeg hij eerder 'een dood bestanddeel van de celwand van een bacterie ingespoten. Normaal zou dit ervoor zorgen dat iemand griepachtige verschijnselen krijgt, bij Hof was dat nauwelijks het geval.'
Kortom: het kan dus zomaar.
Overigens wordt het onderzoek gesteund door het Reumafonds. Als Hof gelijk heeft zal men reumapatiënten zijn technieken / oefeningen leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten