Boston-terrorist is zwaargewond

Ziekenhuis.

De tweede verdachte inzake de bomaanslagen in Boston is, zoals Nick eerder vandaag ook al berichtte, opgepakt. Daar valt echter bij op te merken dat hij blijkbaar zwaar gewond is. Hij ligt op dit moment namelijk met behoorlijk ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

Tsjarnajev hield zich schuil in een boot, die op een trailer in de achtertuin van een huis in de voorstad Watertown stond. Een man zag bloed op de boot liggen en zag de verdachte ineengekrompen liggen onder een zeil. Hij rende naar binnen en belde de politie. Middels een helikopter met een infraroodcamera werd bevestigd dat een persoon zich op de boot bevond. De politie omsingelde de omgeving.

Voor hij kon worden ingerekend, brak er weer een schietpartij uit. De politie kan (of wil) niet zeggen of Tsjarnajev daarbij is geraakt, of dat zijn verwondingen puur en alleen het gevolg waren van het eerste vuurgevecht de dag ervoor – het gevecht waarbij zijn broer om het leven kwam.

In de tussenliggende uren heeft Tsjarnajev enorme hoeveelheden bloed verloren. Ik moet het nog maar zien of hij dit overleeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. baksteen

  Iets in mij fluistert, hier klopt iets niet, wakker blijven

 2. schnoebel

  U wilt graag de reden van hun daad weten? Ik hoop dat dat inmiddels toch wel duidelijk is? Zie het commentaar van Niek Verheijen. Ook ik hoop dat deze jihadist het overleeft zodat hij voor het gerecht, net als de moordenaar van Theo van Gogh, de ware reden kan prijsgeven. Niet omdat ik niet weet wat hem er toe bracht maar om het de “onnozelen” in deze wereld nog maar eens “onder de neus te wrijven”.

  De Sjetjeense president  heeft verklaard dat hij zich niet verantwoordelijk voelt voor de daden van de Bostonterroristen en wel omdat zij, grotendeels opgegroeid zijn in de VS. Dat het niets met nationaliteit te maken heeft, daar heeft hij gelijk in maar hij weet ook wel wat de beweegredenen zijn van de twee: de islam, stupid!

 3. Niek Verheyen

   

  Te verwachten valt dat ook deze dader het niet zal overleven omdat het Hussein Obama uiteraard beter uitkomt dat het fenomeen jihad (=altijddurende wereldwijde oorlog tegen alles wat niet islam is) niet te veel aandacht krijgt. Voor onze westerse samenlevingen is het echter hoog tijd dat het begrip jihad eens volledig uitgebeend en gefileerd wordt in een brede discussie. Opdat eindelijk eens duidelijk wordt met welke ‘inconvenient truth’ wij opgezadeld zitten.

   

  Een goed moslim dient volgens de koran immers minimaal eens in zijn leven iets gedaan te hebben ter uitbreiding, versterking, verdediging of wat dan ook van de wereldwijde islamitische geloofsgemeenschap, de ummah. Dit houdt in dat elke moslim in principe een projectiel is dat op enig moment ter meerdere eer en glorie van Allah kan afgaan, zoals nu dit figuur in Boston. Dit houdt helaas tevens ook in dat in principe geen enkele moslim te vertrouwen is. Dit is ook de reden waarom wij nooit eens afkeurende geluiden horen vanuit de moslimhoek bij weer eens de zoveelste aanslag in naam van de islam ergens ter wereld. Het betreft immers (moslim)broeders op het heilige (oorlogs)pad van de jihad.

   

  Trouwens kritiek hebben op een (moslim)broeder op jihad zal wellicht beschouwd worden als verraad. Verraad wordt waarschijnlijk weer gezien als geloofsafvalligheid. En op geloofsafval staat de doodstraf.

   

   

 4. louis-portugal

  Hopelijk overleefd hij het wel om een beetje reden voor hun daad te geven.

 5. Ibn Warraq

  I repeat myself: no mercy for scumbags.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.