Boston-terrorist is zwaargewond

Foto:

Ziekenhuis.

De tweede verdachte inzake de bomaanslagen in Boston is, zoals Nick eerder vandaag ook al berichtte, opgepakt. Daar valt echter bij op te merken dat hij blijkbaar zwaar gewond is. Hij ligt op dit moment namelijk met behoorlijk ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

Tsjarnajev hield zich schuil in een boot, die op een trailer in de achtertuin van een huis in de voorstad Watertown stond. Een man zag bloed op de boot liggen en zag de verdachte ineengekrompen liggen onder een zeil. Hij rende naar binnen en belde de politie. Middels een helikopter met een infraroodcamera werd bevestigd dat een persoon zich op de boot bevond. De politie omsingelde de omgeving.

Voor hij kon worden ingerekend, brak er weer een schietpartij uit. De politie kan (of wil) niet zeggen of Tsjarnajev daarbij is geraakt, of dat zijn verwondingen puur en alleen het gevolg waren van het eerste vuurgevecht de dag ervoor – het gevecht waarbij zijn broer om het leven kwam.

In de tussenliggende uren heeft Tsjarnajev enorme hoeveelheden bloed verloren. Ik moet het nog maar zien of hij dit overleeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!