Grootheidswaanzinnige gijzelt PvdA

Geen categorieapr 29 2013, 15:14
Er komt toch een extra ledenraad. Terphuis krijgt zijn zin dus.
Het is ongelooflijk, maar de man achter de petitie om Didi Samsom op te roepen om de strafbaarstelling van illegaliteit te schrappen heeft zowaar iets van succes. Er komt namelijk een extra PvdA-ledenraad over deze materie:

Samsom stelt nu in een verklaring: „Het congres heeft gisteren in Leeuwarden een open, oprecht en emotioneel debat gevoerd over de strafbaarstelling van illegaal verblijf. Veel leden hebben de fractie en mij na afloop gevraagd waarom we de motie die door het congres is aangenomen, niet kunnen uitvoeren. Ik heb geconstateerd dat er behoefte is aan meer tijd en ruimte om in gesprek te gaan over deze afweging van de fractie. Ik wil dat op korte termijn doen en verantwoording afleggen aan de leden over deze afweging.”

Terphuis is er blij mee. Hij noemt Samsoms oproep "verstandig" en "wijs". Maar, zegt hij erbij, hij wil wel dat Samsom "vatbaar zal zijn voor argumenten".
Pardon? Vatbaar voor argumenten? Wie denkt meneer Terphuis eigenlijk dat hij is? Zevenduizend mensen ondertekenden zijn petitie - dat is een druppel op een gloeiende kookplaat. Waarom zou Samsom zich daardoor laten overhalen, zeker als hij in gedachten houdt dat... een herpositionering op dit gebied vrijwel zeker resulteert in de val van het kabinet?
Hoe meer ik erover nadenk, hoe vreemder ik het vind dat Terphuis zoveel aandacht opeist voor zichzelf. Ja, hij heeft zevenduizend handtekeningen ingezameld, maar vergelijk dat eens met de resultaten van bijvoorbeeld het BurgerForum EU, dat onderhand al meer dan 57.000 keer is ondertekend. Dat soort getallen liegen er niet om, maar zevenduizend? Ga een avondje naar Cambuur tegen Volendam en je hebt al twee keer zoveel ingezameld.
Laat er geen onduidelijkheid over bestaan: ik vind het prima als Samsom de coalitie opblaast. Hoe eerder, hoe beter zelfs. Maar als outsider vraag ik me wel af waar Terphuis de arrogantie vandaan haalt om een hele politieke partij in gijzeling te nemen... en waarom Samsom het zo serieus neemt dat hij een extra ledenraad uitschrijft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten