Ledenraad steunt Samsom? Dat valt wel mee

PvdA-leider Diederik Samsom zou gisterenmiddag een grote overwinning hebben gevierd. Zijn leden, bijeengekomen in Utrecht, riepen hem niet op de strafbaarstelling van illegaliteit uit het regeerakkoord te halen. De meeste andere media concludeerden vervolgens dat de ledenraad Samsom “steunde.”

Echter, de ledenraad sprak zich, net als het partijcongres twee weken eerder, uit tegen de maatregel. Een van de twee moties die door de leden werd aangenomen, roept de Tweede Kamerfractie van de PvdA op “al het mogelijke te doen” om te voorkomen dat illegaal verblijf in Nederland wordt “aangemerkt als een misdrijf.”

Het waren niet alleen de leden die ervoor pleitte. De partijleiding had het overnemen van de motie aangeraden! Terwijl Samsom volhoudt dat de PvdA onmogelijk op de gemaakte afspraak kan terugkomen.

De twee zijn moeilijk met elkaar te rijmen. De partijleiding vindt blijkbaar ook dat illegaliteit niet strafbaar moet worden, maar is tegelijkertijd van mening dat de partij moet zorgen dat illegaliteit strafbaar wordt.

De verwarring neemt verder toe. Zes van Samsom eigen Kamerleden verklaren het strafbaarstellen van illegaliteit niet te zullen steunen voordat de motie is uitgevoerd. De motie roept hen echter op “al het mogelijke te doen” om te voorkomen dat illegaliteit strafbaar wordt. Hoe zien zij dat voor zich? Zij kunnen onmogelijk beweren “al het mogelijke” te hebben gedaan wanneer zij voor het strafbaar stellen van illegaliteit stemmen. “Al het mogelijke” houdt toch zeker in dat zij tegen de fractielijn in stemmen?

Zoveel steun voor Samsom is er dus niet. De ledenraad heeft de zaak zondag alleen niet verder op scherp gezet. Tel uit je winst. Enkele Kamerleden doen dat wél. Samsom komt van de regen in de drup.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Nittickson

  Dan is hij rijkelijk laat, de dag na de vergadering. We wensen hem veel succes, die mol.

 2. Bes Tolen

  Op zijn mooist is bij de PvdA sprake van onnozele halzen. Maar de PvdA is ook vergeven van de zaakwaarnemers van buitenlanders en die zaakwaarnemers zijn ook al voor een groot deel buitenlanders van afkomst. Daarbij vindt ook al veel illegaals plaats naar mijn stellige indruk is. Evenwel worden ze daarbij al sinds jaar en dag geholpen door Nederlandse autoriteiten. Als je de index van minst corrupte landen bekijkt is Nederland nummer zes. Maar je kunt die index ook in bepaalde zin omkeren. Dan heb je de index van de meest dwaze landen, die werken aan de ondergang van de eigen bevolking. Alsdan staat Nederland ook op plaats nummer zes. Nederland staat ook hier terecht op een  hoge plaats. Maar leuk is anders.

 3. Jos

  Het is sowieso heel dubbel wat daar gebeurd is: eerst werd Samsom opgeroepen om dit punt te heronderhandelen. Samsom weigerde dit. Nu zou de ledenraad om zijn en Samsom steunen. Maar dat vullen ze wel aan met “er zijn aan aantal punten in dit dossier die heronderhandeld moeten worden”. Mijns inziens is er dus erg wienig veranderd sinds afgelopen week of 2 weken geleden: van Samsom wordt nog steeds verwacht dat hij de afspraak met de VVD niet geheel nakomt. Dus hoezo “Samsom heeft de gelederen gesloten”, zeker nu 6 van zijn fractieleden onerverminderd ‘tegen’ zijn? Ik zou eerder zeggen dat de chaos binnen de PvdA groter is geworden. (en wat mij betreft kan die chaos niet groot genoeg zijn)

 4. Rudolph Smits

  PvdA, nu de zaken afmaken. In het volgende congres graag bepalen wanneer het volgende generaal pardon er moet komen. Want dat het aantal illegalen zal oplopen is een uitgemaakte zaak, De maatregel om dat op te lossen voor de PvdA-leden ook. Daarom, nu graag het Hele Eerlijke Verhaal!

 5. Nittickson

  De PvdA herhaalt alleen wat in het eigen verkiezingsprogramma staat – niet zo gek dus. Maar het  draagt Samsom niet op het regeerakkoord open te breken. Dat zal hij dus ook niet doen.

   

  Bij de behandeling van de wet zal de PvdA fractie voor stemmen. De zes “dissidenten” zul je niet horen, want anders is hun rol in de PvdA uitgespeeld. En zo principieel zijn ze alleen in woord, niet in daad.

   

   

 6. bertvaneck

  Bij de behandeling van de wet zal de PvdA fractie voor stemmen. De zes “dissidenten” zul je niet horen, want anders is hun rol in de PvdA uitgespeeld. En zo principieel zijn ze alleen in woord, niet in daad en gelijk heeft Samson dat hij deze 6 een rot schop geeft onbetrouwbar club van 6

 7. bramm

  is mij één uitspraak van Samson aan het slot opgevallen.

  Hij sprak de meute toe en liet zich ontvallen dat ze toch wel veel bereikt hebben dat niet zo bekend is.

  Bijvoorbeeld dat het nivelleren doorgaat.

 8. pietkremer

  Fraude loont in Nederland. Dat hebben we gezien aan die Bulgaren. Zelfs de PvdA spreekt er schande van en spuugt Weekers op zijn vestje. Maar mensen die hier binnen komen en zich voordoen als asielzoekers en vervolgens tot on hoogste instantie worden afgewezen, pleegden ook fraude. Want ze kwamen met een vals verhaal. Maar die fraude wil de PvdA niet bestraffeb maar belonen met een verblijfsvergunning. Volgens links zijn asielzoekers, ook als het gelukzoekers zijn, atlijd goede mensen. Maar hoe kan de PvdA daar zo zeker van zijn ? Er werden al veel verblijfsvergunningen verleend aan oorlogsmisdadigers. En homo’s zijn natuurlijk ook allemaal welkom, want geen beter mens dan een homo. .Maar al die valse nichten dan ? Die vind je niet alleen in Nederland. En wat moeten wij met al die buitenlandse homo’s. We hebben we zelf al genoeg. Homo’s hielden zich in mijn jeugd koest. Ze waren er wel en ze praktiseerdeen ook en werden met rust gelaten, omdat ze zich koest hielden. Als Afrikaanse homo’s zich koest houden, gebeurt ze ook niets. Maar Nederland is voor een Afrikaanse homo het walhalla, want hier word je ook geaccepteerd als je je niet koest houdt. Dus stuur homo’s terug met het advies zich koest te houden. deden wij vroeger ook. 

 9. Cathja

  @ pietkremer 11:47

   

  Vanmorgen las ik in een ingezonden stuk in een dagblad dat het regelmatig gebeurt dat illegalen die ons land hebben verlaten, enige tijd later doodleuk weer binnenkomen! Van één persoon is bekend dat hij hier voor de zevende keer binnengekomen is! En dat zou dan níet strafbaar mogen zijn? Deze persoon geeft met zijn handelwijze aan dat hij maling heeft aan de Nederlandse wetten en regels. Ik kan dit niet anders omschrijven dan een strafbaar feit. Dat deze persoon zo vaak opnieuw probeert hier een verblijfsvergunning te krijgen, zegt ook iets over de slappe aanpak van illegalen! Het zou me niet verbazen als illegalen in hun vuistje lachen om onze weke overheid!

  Ik ben er een voorstander van dat Nederland gaat regelen dat mensen die op Schiphol arriveren en geen geldig reisdocument kunnen tonen, de toegang tot ons land geweigerd wordt! Luchtvaartmaatschappijen die mensen zónder geldige documenten tóch meenemen, zouden beboet moeten worden. Dan leren ze het hopelijk af om mensen overal maar te dumpen.

  Reizigers zonder paspoort zouden meteen op de retourvlucht gezet moeten worden. Op eigen kosten, ook dat nog. Als ze geld hebben voor een duur ticket om naar Nederland te vliegen, moeten ze maar zien hoe ze de terugvlucht gaan bekostigen.

  Uiteraard moeten échte asielzoekers serieus genomen worden, maar de procedures moeten veel korter worden. Snel duidelijkheid over de status is voor alle partijen wenselijk.

 10. huuskesgait

  Alweer de tweede etappe in de bekende ‘Tour des Cyclistes de Nuages du Parti des Allochtones ‘. En die ‘grote overwinning’? Ja, voor hen die nog geloven wat het NOS-opiniesjenaal uithaalt aan glibberige nieuwscapriolen. Die kregen Zondagavond ook nadrukkelijk de info dat men op dat PvdA-congres vond dat het allochtonenbeleid ‘humaner’ moest. Alsof Nederland een soort Cuba of Noord Korea zou zijn. Je gaat je gewoon afvragen hoeveel ‘humaner’ het nog kàn worden! Wordt er bedoeld nòg meer watten waarin die potentiële klaplopers gelegd worden? En je vraagt je ook af, na wat ‘Tachtuursjenaal’ van die NOS uitgebreid aan beelden liet zien van toch zeker wel 4 (ja, U leest het goed: vier!) demonstranten, of ze nou ècht niks anders hadden om uit te zenden. Er zijn toch genoeg onderwerpen waar we ons over dienen op te winden, volgens de NOS dan? Zoals de opwarming (die maar niet doorzet), het legaal worden van het homohuwelijk in Lesotho of Kiribati, een schroefje dat los zit aan de WC-pot van het toilet van de personeelskantine van een kerncentrale, het afschieten van al doodgeknuppelde zeehondjes op Ellesmere Island, het waarschuwen dat er wel 3 gevallen van FAQ-koorts zijn gemeld in Mongolië, enz.

  En Tachtuursjenaal is toch zo gek op dooien? Wat gek dat ze dan zowat nooit iets melden over: # de duizenden doden als gevolg van drugsbenden-oorlogen in Mexico, Columbia of Braziië. # De doden in Afghanistan, waar de verschillende stammen in onderlingen oorlogen 10 keer zoveel slachtoffers maken dan er vallen door gevechten van Taliban tegen buitenlandse troepen. # De honderden executies van ‘volksvijanden’ in de V.R. China.

  En anders kunnen ze nog altijd paniek schoppen over Botulisme, AIDS of toch wel gevaarlijke klimtoestellen van peuterspeelzalen, als opvulling van de komkommertijd.

  Maar ja, de traditie van dat opiniesjenaal is nu eenmaal dat veel aandacht gegeven wordt aan congressen van politieke partijen. Natuurlijk wèl onder de voorwaarde dat ze (S)Links zijn.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. hertje

  Samsom:slinks en achterbaks!Maar zolang het gros van de Nederlanders met geen stok de straat op te krijgen is,heeft links vrij spel!

 12. Godelieve

  Wij gaan hier keurig om met asielzoekers. Maar voor de PvdA is keurig niet keurig genoeg.
  In onderstaande link is te bewonderen hoe het asielzoekersprobleem wordt aangepakt in 
  Griekenland. Kan Samson niet daar met het vingertje gaan wijzen?

  http://www.youtube.com/watch?v=NMOnuD0SQJs&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1

   

 13. Beroepsverbod

  Om 18.11 werd bekend dat de mol Terphuis alsnog doorgaat met zijn protest. ” Die wet, die komt er niet”. Grappige ontwikkeling, hij blaast zodoende het kabiner op. Dat dan weer wel.

 14. P.S.

  Gelukkig doet de VVD al het mogelijke om strafbaarstelling tegen te gaan, want dat is namelijk wat wordt gedicteerd door Brussel. De VVD staat er immers om bekend dat het alle opdrachten van Brussel onverkort uitvoert. Nu is het alleen nog even lastig dat de PvdA zich aan het regeerakkoord wil houden. Het is zelfs komisch hoezeer de VVD haar best doet om Samsom maar zover te krijgen dat hij iets zegt waardoor de VVD snel kan zeggen: Ok je hebt gewonnen.

 15. pietkremer

  Er wordt gedemonstreerd met borden met de tekst dat een mens nooit illegaal kan zijn. Maar illegalen worden niet gestraft omdat ze mens zijn, maar omdat ze hier illegaal verblijven. Als we ze niet straffen, kan iedereen zich hier vestigen en kunnen we de hele toelatingsprocedure wel afschaffen. Het gaat de PvdA niet om een humanere behandeling van illegalen, maar om de hele wereld hier naar toe te halen. Er kan nog meer bij, riepen we als kinderen, maar dan zaten we wel krap. “wie komt er in mijn hokkie? er kan nog meer bij.”.

 16. Peter Selie 1

  Door dat de soevereiniteit grotendeels overgedragen is aan Brussel evenals ruim 70% van de beleids terreinen, volgt de huidige politiek correcte regering braaf het immigratie beleid wat in handen is van de Zweedse liberaal en eurocommissaris Cecilia Malmström. Geert Leers kon zelfs geen letter veranderd krijgen in de voorgaande regeer periode, de burgers bezeffen het niet dat Nederland bijna niets meer te vertellen heeft, Brussel is meer geïnteresseerdin de vette Nederlandse pensioens potten,dan het voortdurende gesteggel van een cryptocommunistische partij in de  Eussr provincie “Nederland” wat voor de Eussr leiders wel handig uitkomt door het chronische geld gebrek wat meer regel dan uitzondering lijkt.

   

  http://www.vrijechroniqueurs.nl/opgepast-voor-de-ideoloog-cecilia-malmstrom/

 17. Cathja

  Al die PvdA-aanhangers zouden zich van hun meest sociale kant laten zien, als zij hun woningen ter beschikking zouden stellen van illegalen. Dán pas zouden ze bij mij geloofwaardig overkomen!

  Nu ze alleen maar druk bezig zijn om ons eens zo mooie land de vernieling in te helpen, door kanslozen bij bossen tegelijk toe te (willen) laten, voel ik alleen nog maar afkeer en minachting voor wat ze ons, hun landgenoten, aandoen!

  Bedankt, PvdA-stemmers! Hopelijk komen jullie zelf vroeg of laat ook nog eens van een koude kermis thuis! Het is jullie gegund!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.