Morsi-aanhang wil christenen verbranden

Wereldwijd vloeit er veel bloed van christenen. Vooral in het Midden-Oosten is het helaas vaak raak. Ook vandaag weer. In Egypte werd een priester vermoord.

Christen zijn in Egypte was niet altijd even makkelijk. De miljoenen Kopten die dit land aan de Nijl bevolken, weten daar alles van. Na de val van Mubarak is men echter bang geworden. De laatste tijd zijn veel Kopten geëmigreerd uit Egypte. Niet zonder reden. De zorgen groeiden. Na de val van Morsi blijft de situatie angstig.

Tawadros, de paus van de Kopten, steunde bij de jongste revolutie, die van afgelopen week, de oppositie. Hij sprak openlijk zijn steun uit en was erbij toen het leger het einde van Morsi bekend maakte. Daarmee koos Tawadros positie. Voor (aanhangers van) de Moslimbroederschap reden om deze daad van Tawadros te haten. Veel radicale moslims in Egyte hadden het al niet op christenen, de steun van de Koptische paus aan de oppositie gooide olie op het vuur van deze christenhaters. 

Christenhaat
Een paar dagen geleden stak men dan ook een kerkje in de brand. De christenen moeten boeten. Vandaag bereikte de christenhaat een nieuw (voorlopig) dieptepunt. In de kustplaats El Arish, in de Sinaï werd vandaag een Koptische priester vermoord. Volgens Reuters maakte de aanslag deel uit van een reeks aan aanslagen door islamitische opstandelingen. Zo zouden ook militaire posten het doelwit zijn geweest. 

Volgens bronnen gaat het om priester Mina Aboud Sharween (Vader Mina). Hij zou zijn vermoord terwijl hij aan het wandelen was.

In brand steken
Daarmee groeit de spanning tussen Kopten en de moslimbroederschap in Egypte. Veel Kopten vrezen voor meer aanvallen van de moslimbroeders. Niet geheel onterecht. In een filmpje op Youtube is te zien hoe moslims in Egypte oproepen tot geweld. Men is van plan zelfmoordaanslagen te plegen. De hele oppositie moet eraan. Over de christenen is één vrouw heel duidelijk.

De volgende spreker is een salafistische vrouw gekleed in volledige niqaab. Zij stelt dat zij geen lid is van de Moslim Broederschap, maar belooft te vechten namens haar collega-islamisten. Ze schreeuwt vol haat: “Ik zeg de christenen één ding: Jullie wonen bij ons in de buurt. Wij zullen jullie in brand steken! Wij zullen jullie in brand steken!”

Lente
Geen fijn vooruitzicht voor de christenen in Egypte. De toekomst ziet er dreigend uit. Moslims die uit woede talloze aanslagen gaan plegen op het leger, op de oppositie en op minderheden.

Als de ‘Arabische Lente’ ons één ding heeft geleerd, is het wel dat de islam (religie van de vrede) aanhangers kent die christenen niet kunnen luchten of zien. 

Arme christenen. Arm Egypte. Maar ook: arme moordenaars.

U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman


Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. huuskesgait

  ” De toekomst ziet er dreigend uit. Moslims die uit woede talloze
  aanslagen gaan plegen op het leger, op de oppositie en op minderheden.”

  Mijnheer Meijer, gaat U op de wijze van de Bildzeitung verslaggeven? Dit komt me voor als goedkope sensatiejournalistiek.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. dwarshout

  Wij leven helaas ook in een land waar over enige tijd precies hetzelfde zal gebeuren. Met z’n allen zijn we te laf om één en ander met wortel en tak uit te roeien.

 3. Fatima

  Hoe kan zo’n overbevolkt land ooit nog worden gered. De baarmoeder houdt geen rekening met de economische situatie. Maar El-Sneid en Al-Afhak weten beter: nog vuriger geloven. Nog totaler en radicaler. Deed Goebbels ook. “als ik klaar ben met de joden, zijn de kerken aan de beurt…”.

  Nooit in de geschiedenis van de mensheid is radicalisme en oververhitting de oplossing geweest. Integendeel. De kalme wetenschap kwam met geneesmiddelen, voorbehoedsmiddelen en landbouwrevoluties.

  Wat ze wel hebben, daar in Egypte, is vrijheid van meningsuiting. Je kunt daar werkelijk alles uitkramen, zolang het maar woedend is.

   

 4. gerrit52

  ook ik ben bang dat ons dit ook allemaal staat te wachten. de islamhooiberg van haat tegen ons, is aan het smeulen. het wachten is op de steekvlam.

   

  denk niet dat in ons land onmogelijk is. we worden dagelijks gewaarschuwd. maar men ziet,of wil het gewoonweg niet zien…

 5. Paul99

  Het beste is om zo spoedig mogelijk nog eens VIJF MILJARD EURO over te boeken, om het civilisatieproces daar enigzins te bespoedigen.

  Tip: ik ben in te huren om een en ander te begeleiden.

 6. Paul99

  “civilisatieproces” moet natuurlijk zijn “verbrandingsproces”

   

  excuses

 7. Pierre Lebon

  Moslimbroeders. Branden die eigenlijk goed, of moet je ze eerst in de zon drogen?

 8. shrimpocat

  “Be careful,” al-Sisi asserted. “I’m the one who appointed you and I can depose you. You can’t fire me because you are done and have no legitimacy.”

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4401502,00.html

 9. Kees E

  Interessant verhaal. De andersgelovigen zijn in een moslimomgeving altijd de pineut. Dat heb ik bij het artikel van Joost al aangegeven middels een percentage. Hoe meer moslims er in een straat, wijk, gemeente, provincie of land komen wonen, hoe meer die moslims de openbare ruimte voor zichzelf opeisen. En daarin gaan die moslims tot het uiterste gaatje.

   

  En Joost spreekt dan nog over gematigde moslims. Nee Joost, die bestaan niet. Je bent echt moslim of je bent het niet. De zogenaamde gematigde moslims zijn gegijzelden van de islam. Zij willen er eigenlijk niets mee te maken hebben en daarbij horen, maar als zij zich zo zouden opstellen dan lopen ze werkelijk levensgevaar.

   

  In Nigeria is weer eens een school aangevallen en 28 doden zijn er al geteld. Velen zijn levend verbrand. Zover gaat de islam dus.

 10. zomaar iemand

  Zomaar een idee, laten wij het westen (westerse samenleving),
  alle moslims uitruilen tegen deze Kopten.

   

  Punt Een ik verwacht dat deze kopten beter passen binnen
  onze samenleving, zich vlugger storten op het integreren, en assimileren gezien
  hun geloofsovertuiging, dus werkelijk nu en in de toekomst een verrijking zijn voor
  onze samenleving.

  EN Punt twee zijn wij da verlost van altijd maar eisen
  stelde moslims, die niets willen betekenen voor onze samenleving, alleen een kostenpost
  vormen , waardoor onze zieken gehandicapte en ouderen onder te lijden hebben ,
  daar al hun voorzieningen gekort worden .

   

  Omdat nu eenmaal het geld maar eenmaal uitgegeven kan worden,
  en de keuze van onze regenten bij de moslim ligt waaraan zij het uit willen geven.

 11. redactie TrefPuntEU

  Stuurden we recentlijk 5 miljard -een fooi !- voor bevordering van de democratie naar deze fatwa-lovers..: het was, ziet u wel ! te weinig. VÉÉL te weinig.

  Vandaar dus. !

  Quasi quo: er moet dus gewoon MÉÉR geld naartoe.

  Zimmerfranz (PvdA) is er sterke voorstander van. Ministrieel nivo is dus vóór:  IK ZEG D O E N ..!!

  Dan gaat alles goedkomen. TOG ..??

 12. gvi1966

  Morsi de christen en jodenvervolger, de haman van Egypte, is de man van de westerse elite. Om de val van Morsi wordt de stem verheven en ach en wee geroepen over het verlies van de democratie! Deze moordenaar is de favoriet van Obama, en daarmee van zo’n beetje alle regenten in het westen. En in Syrië staat de westerse elite achter de dolle compleet van God losgeslagen islamitische slachters die steevast met ‘rebellen’ en ‘vrijheidstrijders’ aangeduid worden en elke niet soenniet die ze te pakken krijgen op zo wreed mogelijke manier afmaken.

 13. Cathja

  Toch zie ik verschil tussen Arabische volkeren, (karakter) en (noord-)Europeanen. Als in een land als
  Egypte de vlam in de pan slaat, en ze bevechten elkaar, dan vechten soortgenoten en geloofsgenoten tegen elkaar.

  Ontstaat er in ons werelddeel een bedreigende situatie, dan hebben we te maken met een conflict tussen moslims en ‘heidenen’. Dan voorzie ik dat er binnen Europa extreem rechtse groeperingen de kop opsteken, die niet zullen dulden dat moslims het hier voor het zeggen krijgen. Op dit moment zijn er echter (nog) geen redenen om geweld tegen moslims te gebruiken, maar als de situatie hier ooit uit de hand gaat lopen, zouden we wel eens dingen kunnen meemaken waar we liever niet aan denken. In verscheidene Europese landen zijn geluiden te horen die ook in deze richting wijzen. Men wil minder islam en zéker geen invoering van de sharia. Maar hoe meer immigranten Europa binnen stromen, des te meer ontstaan er spanningen.

  Voor dat soort ontwikkelingen ben ik wel eens bang!

 14. rinus

  Nog eventjes doorgaan met de massa-immigratie. Dan schreeuwen  ze straks hier ook ”jullie wonen in onze buurten, wij zullen jullie in brand steken”.

   

   ”Jullie wonen in onze buurten” roepen ze al. Alleen wordt er hier nu nog vaak achteraan gezegd ”wacht maar tot wij in de meerderheid zijn”.

 15. Thomas

  Waar blijven de Europese, Nederlandse, Friese, Belgische, Vlaamse, Waalse, Franse, Bretonse, Corsicaanse,  Duitse, Beierse, Engelse, Ierse, Schotse, Welsche, Spaanse, Catalaanse, Baskische, Italiaanse, Siciliaanse, Sardijnse, Portugese, Maltese, Zwitserse, Oostenrijkse, Tsjechische, Slowaakse, Roemeense, Bulgaarse, Luxemburgse, Monagaske, Vaticaanse, Andorrese, San Marinese, Finse, Lapse, Estse, Letse, Litouwse, Poolse, Noorse, Zweedse, Deense, Servische, Kroatische, Griekse, Russische, Oekraïense, Wit-Russische, Armeense, Georgische, Sloveense, Canadese, Amerikaanse, Australische, Indiase, Zuid-Afrikaanse, Nieuw-Zeelandse, Argentijnse en Haagse politici, die zich uitspreken tegen deze religieuze brand-, slacht- en moordpartijen?

  Zijn christenen geen mensen meer?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.