Amstrong en Sunday Times schikken

Doping.

Lance Armstrong heeft een schikking getroffen met de Sunday Times:

Lance Armstrong heeft een schikking getroffen met de Britse krant The Sunday Times over een zaak uit 2006. De krant eiste circa 1,15 miljoen euro van Armstrong, vanwege de forse schadevergoeding die The Sunday Times zeven jaar geleden aan hem moest uitkeren. Volgens de renner was er toen sprake van ‘laster’ van de krant aan zijn adres.

Toendertijd moest Armstrong genoegen nemen met iets meer dan drie ton. Blijkbaar vindt de ST zichzelf dus erg zielig, waardoor het nu zo’n hoge schadevergoeding eiste – al zal dat ook iets te maken hebben met gemaakte juridische kosten.

Hoe dan ook, er is niet bekend gemaakt wat de schikking precies behelst, maar het zal u niet verbazen dat Armstrong er financieel vast niet op vooruit zal zijn gegaan.

Dat gezegd hebbende: hij speelt dit spel best slim. Het lijkt erop dat hij en zijn advocaten er alles aan doen om zo’n groot mogelijk bedrag (Armstrong heeft vele miljoenen) veilig te stellen. Sponsoren etc. zullen ook geld eisen; als Armstrong het slim blijft spelen hoeft hij niet bankroet te gaan, wat toch een pleister op de wond is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.