Economische crisis: verzet of slavernij?

Dat is de keuze die burgers straks nog rest als het huidige beleid wordt voortgezet.

Regeringsleiders en ongekozen EU-functionarissen voeren de nietsvermoedende Europese burgers naar de financiële en economische afgrond in hun wanhopige pogingen om de eurozone en de euromunt in stand te houden.

Het Griekse volk wordt door de zogenaamde Troika steeds verder geplunderd.

Deze handlangers van de bankiers zullen zelfs de laatste druppel hoop, waardigheid en bezit uit dat land persen als het maar geld oplevert om de wankele Europese grootbanken overeind te houden.

De schuldenberg van Griekenland wordt met iedere lening opnieuw vergroot, maar het geld wordt gebruikt om oude leningen bij de Europese banken af te lossen. De Grieken zelf zien nagenoeg niets van de reddingspakketten ter waarde van 240 miljard euro die grotendeels door de Europese belastingbetalers gefinancierd zullen moeten worden. Deze truc is niets anders dan een banken- en daarmee een euroredding via de Griekenlandroute.

Griekenland heeft een officiële werkeloosheid van 27,6 procent en een jeugdwerkeloosheid van 66 procent in een stervende economie die al 25 procent gekrompen is sinds het begin van de crisis. Mensen kunnen eerste levensbehoeften niet meer betalen en velen leven op straat, terwijl gezondheidszorg voor grote aantallen Grieken niet meer betaalbaar is waardoor mensen onnodig sterven. Misdaden tegen de menselijkheid lijkt een redelijke typering van deze Griekse tragedie! Alleen dwazen geloven nog dat dit land ooit nog in staat zal zijn haar schulden te betalen.

De volgende reddingsactie voor Griekenland is onvermijdelijk als het land binnen de eurozone gehouden moet worden en de tot nu toe betaalde miljarden zijn voorgoed verdwenen. Maar… het land is op weg naar herstel volgens ‘misdadigers‘ Barosso en Van Rompuy. Deze niet gekozen machthebbers zo te noemen lijkt vandaag de dag een ernstige beschuldiging maar de geschiedenis zal leren dat het de waarheid was. En degenen die als slippendragers de wandaden van deze misdadigers mogelijk hebben gemaakt zijn niet minder schuldig. Daar zouden Rutte, Samsom en Dijsselbloem eens bij stil moeten staan. Deze mensen zijn degenen die, hoewel zij nu geen draagvlak meer hebben, gekozen werden om ons land te regeren hoewel geen weldenkend mens ooit voor de combinatie van VVD en PvdA heeft gestemd. Maar deze lieden behoren tevens tot degenen die ons tegen beter weten in wijsmaken dat de Grieken hun schulden aan ons terug zullen betalen, net zoals de Portugezen, de Ieren en straks de Spanjaarden, Italianen en Fransen.

Goedbetaalde dwazen die de burgers voor dom verslijten en maling hebben aan ons welzijn.

Alles is nog rustig, de beurzen stijgen tot recordhoogte en iedereen wordt daarmee in slaap gesust hoewel die hoge beurskoersen het gevolg zijn van geldcreatie en geen economische basis hebben. Die rust zal er -als het aan de politiek ligt- ook blijven tot na de Duitse verkiezingen op 22 september.

Daarom leest u niet in de kranten dat… de Zwitserse regering heeft besloten dat alle spaarders daar veel geld kwijt zullen raken als hun bank in de problemen komt, ook buitenlandse rekeninghouders. Dat… de EU dit jaar een maatregel gaat invoeren om bij problemen bankrekeningen te bevriezen waardoor rekeninghouders gedurende een aantal weken slechts 100 tot 200 euro per werkdag mogen opnemen en verder niet bij hun geld kunnen. Dat… uw depositogarantie tot € 100.000,- voor de politiek allang geen werkelijkheid meer is omdat dit onbetaalbaar is. Dat… de Duitsers voor 86 miljard en de Nederlanders voor 35 miljard euro aan garanties hebben uitstaan voor Griekenland, Portugal en Ierland en er straks door ons vele miljarden betaald zullen moeten worden omdat die landen de facto failliet zijn. Dat… alleen de Deutsche Bank al voor 55.000 miljard aan riskante derivaten op de balans heeft staan en daarmee een bedreiging vormt voor het hele financiële stelsel. Dat… een kunstmatig lage rente onze pensioenen uitholt en uw spaargeld laat verdampen in combinatie met een inflatie die hoger ligt dan de regering u wil laten geloven. Dat… onbeperkt geld drukken waardoor de beurzen tot ongekende hoogte stijgen slechts schijnwelvaart is die gedoemd is in te storten.

Onze democratie wordt via Brussel steeds verder ondergraven en is allang verworden tot een schijndemocratie als het woord dictatuur niet dichter bij de waarheid is. Overheden in Europa en Amerika bespioneren hun eigen burgers en willen alles weten met als enige reden dat ze bang zijn voor de komende reacties van hun financieel uitgeknepen burgers. Daarom mogen burgers geen wapens bezitten, behalve als we op Amerikaans initiatief weer eens mogen vechten in een ver land waar we niets te zoeken hebben zoals Irak en Libië. Landen die met onze hulp in puin zijn gelegd, waar de burgers massaal gedood zijn en waar dankzij de westerse democratieën burgeroorlogachtige toestanden en wetteloosheid heersen. Allemaal conflicten die buiten een militaire strategische achtergrond ook een financieel/economische achtergrond hadden, waarbij energie het zwaartepunt was.

De door Europa en de VS gesteunde burgeroorlog in Syrië heeft dezelfde achtergrond, waarbij de aanleg van een pijpleiding vanuit Qatar, met een knooppunt bij de momenteel zwaar omstreden Syrische stad Homs, geen onbelangrijke rol speelt. Deze met westerse hulp te bouwen pijpleiding moet de plaats innemen van een geplande pijpleiding vanuit Iran, via Irak en Syrië naar de Middellandse Zee. Het grote risico daarbij is, dat het Syrische conflict de potentie heeft om uit te groeien tot WO III, maar dat is natuurlijk ideaal om de naderende economische instorting nog een tijdje uit te stellen en de aandacht van de burgers af te leiden van het wanbeleid en de wandaden van de huidige regeringen en haar leiders die graag aan de macht willen blijven. Een grote oorlog is ook bij uitstek geschikt voor de politiek om de laatste restjes vrijheid die ons nog scheiden van dictatuur op te ruimen. De wereld koerst bijna onvermijdelijk af op een financiële crash en mogelijk een grootschalige oorlog.

Dat is de weg die voor ons ligt als burgers hun lot niet in eigen hand nemen, maar zich als makke schapen naar de economische en wereldpolitieke slachtbank laten leiden door al dan niet gekozen leiders die allang geen deel meer uitmaken van onze dagelijkse werkelijkheid.

S.R.L. Lancee is schrijver/politiek analist. Hij voorspeelde het einde van de EU al in 2006 in zijn boek

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. shrimpocat

  “uw depositogarantie tot € 100.000,- voor de politiek allang geen werkelijkheid meer is omdat dit onbetaalbaar is”

  Bullshit. In Australie betaalt iedere spaarder jaarlijks een verzekeringspremie van 0.05% over de eerste $250,000. Daarmee is diezelfde $250,000 gegarandeerd.

  Wij betalen jaarlijks 1.2% (het 24-voudige!) en dan zou de garantie over een luizige 100.000 euro ‘onbetaalbaar’ zijn?

 2. renevers

  Hij voorspeelde het einde van de EU al in 2006 in zijn boek  (Rene Lancee)

   

  Welk boek bedoelt u? Ik heb een aantal oorlogs boeken van Rene Lancee gevonden. Dat zijn kanonnenvlees en Frontzwijnen.

   

  Overigens uitstekend stuk dit artikel! Verzet of slavernij..

  Ik ben overigens bang dat het slavernij wordt.. Of gewoon ouderwets lijfeigenschap met een andere naam, onder een nieuwer feodale kaste, die samen met de oude adel en het koningshuis een niet gekozen elite gaat vormen die de lakens de komende generaties gaan uitdelen. Het zal een volkomen gestagneerd maatschappij model opleveren met elke generatie minder te besteden, met vollop verplichtingen en met geleide pers/propaganda apparaat. Ondernemers en mensen met ideeen zijn in een dergelijk systeem niet nodig. Net als de Chinese keizer dat deed zal dit systeem “perfect” worden genoemd, waarna oppositie ertegen zwaar bestraft zal worden. Geheime diensten zullen alle internet en telefoon aftap info over de “onder”mensen ter beschikking hebben. Dat, naast een volledige registratie van reiswegen met auto en trein en video beelden.

  Ontsnappen aan deze “perfecte” wereld zal onmogelijk zijn. Net als in sovjet rusland zal oppositie tegen de perfectie eerst met geestesafwijking worden geassocieerd, waarna een platspuit kuur en vervolgens arbeids therapie in een kamp, zal volgen. Een op de miljoen mensen zal weten te ontsnappen naar Mongolie waar een geheime stam van vrijdenkers overblijft. Drones zullen elke dag worden gebruikt deze vrijdenkers te elimineren.

 3. Peter Pan

  .

  Uitstekend overzicht. Maar ik kan maar geen goed beeld krijgen van geldverruiming in de wereld, een soort voortschrijdend gemiddelde per land over alle landen. En dan met name in Europa en de VS. Hoe kan het dat van de VS bekend is dat er per maand maximaal 85 miljard dollar in het geldsysteem wordt gepompt:

   

  On 12 December 2012, the FOMC announced an increase in the amount of
  open-ended purchases from $40 billion to $85 billion per month.[48]

   

  Terwijl wij over ELA in het duister tasten. Of zijn die gegevens van Europa wel bekend en uitgesplitst per land? Geldverruiming kan natuurlijk vele vormen aannemen, die moeten wellicht allemaal eerst weer tot QE herleid worden. Pas dan ontstaat er inzicht in de manipulaties van de ECB. Het legt de strategie van de EU bloot.

 4. Peter van Dijken

  “Dat… alleen de Deutsche Bank al voor 55.000 miljard aan riskante derivaten op de balans heeft staan en daarmee een bedreiging vormt voor het hele financiële stelsel.”

   

  Check your numbers, 55.000 miljard klopt natuurlijk van geen kanten. Het is veel, 48 miljard, maar niet het meer dan duizendvoudige wat je hier neerpent.

 5. Lieftinck fan

  We zitten nu in de stilte voor de storm.

   

  De machthebbers warmen zich aan de lichtpuntjes, een heel kleine beetje economische groei in Frankrijk en Duitsland.

   

  Nederland zit ondertussen in een depressie, maar dat mag blijkbaar nog niet zo heten van de MSM.

   

  Als we over de grens kijken doet Obama het niet eens zo slecht. Het jaarlijkst begrotingstekort in Amerika daalt thans heel snel. Met het buitenland beleid ben ik het niet eens met Obama, maar m.b.t. de gezondheidszorg en de interne economie doet hij het prima.

   

  Maar terug naar de EU. We zitten dus in de stilte voor de storm. Straks zal de EU alles op alles zetten om de Euro te redden, dat betekent dus dat wij Nederlanders, die veel meer te verliezen hebben als bijvoorbeeld de Duitsers (pensioenen) volledig opgeknoopt worden aan de bankenunie, target-2 en het ESM fonds. En dan te bedenken dat deze middelen niet nodig zouden zijn als de Europese landen kunnen devalueren, bijvoorbeeld via de mattheo solution. Maar ja, dan kan de EU ook zijn grote droom niet waarmaken, een politieke unie.

   

  De Grieken kunnen aan deze wurggreep een einde maken, door vrijwillig de stekker uit de Euro te trekken, maar reken maar dat die liever periodiek naar de kapper willen. Binnenkort weer een beurtje nodig en vooraal het commentaar geloven van de regering en de PO, dat het voor onze eigen bestwil is.

 6. Obomov

  Gelukkig staat er ook een positief bericht in dit overzicht.

 7. R. Hartman

  Die 1,2% wordt direct verkwist, net als de aardgasbaten. Dus ja, het is onbetaalbaar, en nee, dat ligt niet aan de spaarders. En dan hebben we het er nog niet eens over gehad dat die 1,2% uw vermogen betreft, niet alleen wat u op de bank heeft…

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.