PvdA wil voor de verandering mínder geld uit uw zakken kloppen

Geen categorieaug 14 2013, 9:00
De wereld op z'n kop.
Ik geloof mijn ogen niet. Mijn oren staan te klapperen. De PvdA wil overal in Nederland betaald parkeren per minuut. Commerciële parkeergarages rekenen nu nog per uur af. Volgens Detailhandel Nederland betalen we gemiddeld 14 procent teveel als we per uur afrekenen. Oftewel: de PvdA wil dat automobilisten minder gaan betalen als ze met hun milieuvervuilende wagens naar het centrum rijden om de auto in een parkeergarage neer te zetten terwijl ze ook met het openbaar vervoer hadden kunnen gaan.
Het is natuurlijk de wereld op z'n kop. Normaal gesproken probeert de PvdA de automobilist juist te pesten en zoveel mogelijk uit te knijpen door hogere belastingen en hogere parkeertarieven. Zie bijvoorbeeld wat er in Amsterdam gebeurt, waar een uurtje parkeren al vier euro kost. En er wordt al gesproken over een verdubbeling daarvan. Want automobilisten zijn de grote boosdoeners. Ze zijn het kwaad dat te vuur en te zwaard bestreden moet worden.
Daarom snap ik niet waarom nota bene de PvdA pleit voor het goedkoper maken van parkeren (want daar komt het in feite op neer). Ik vind het heel sympathiek hoor, van PvdA-Kamerlid Attje Kuiken, daar niet van.
Kuiken, die met een wetsvoorstel komt om de oneerlijke regeling aan te passen, zegt zelf over betaald parkeren per uur: "Dat is oneerlijk en onnodig. Je betaalt voor telefoneren immers ook per seconde en aan de pomp betaal je per milliliter. Betalen voor parkeertijd die je niet hebt gebruikt, is terecht een grote ergernis onder automobilisten. Daar wil ik een einde aan maken."
Kuiken heeft het licht gezien. En ik juich het van harte toe, écht. Maar toch wantrouw ik de boel. Ik kan het niet helpen. Ik blijf me afvragen: wat zit hierachter? Deze actie komt totaal niet overeen met het beeld dat ik van de PvdA heb - of beter gezegd, het beeld dat de PvdA zelf probeert neer te zetten. Let maar op: hier zit een addertje onder het gras. Het zou mij niet verbazen als de PvdA over een jaartje minimumprijzen wil instellen voor betaald parkeren. Per minuut.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten