Waarom Israël zal overleven

Moed.

Als u wilt weten waarom ik geloof dat Israël, ondanks het feit dat ze omringd is door talloze vijanden, zal overleven, zie dit verhaal in de Volkskrant:

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een doel in Libanon bestookt. Een Palestijnse militante groepering zegt het doelwit te zijn geweest. Donderdag werden vanuit Zuid-Libanon vier raketten afgevuurd op het noorden van Israël.

Qua cultuur is Israël behoorlijk verwesterd. Anders dan het Westen heeft de Joodse natie-staat echter de wil om te overwinnen en te overleffen, en de daadkracht om dat daadwerkelijk voor elkaar te krijgen, nooit verloren. Zij begrijpen dat, als je wordt aangevallen, je terug moet slaan. Niks geen halfslachtige gesprekken aangaan, nee: voor jezelf opkomen.

De Israëlische cultuur is, anders dan die van Europa, niet zwak, maar sterk. En juist daarom zal men het uiteindelijk wel redden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. sprx

  Israel Responds to Rocket Attacks from Lebanon

  According to an IDF spokesperson, “Civilians in Israel’s northern region faced rocket fire from Southern Lebanon.” Of the four rockets fired, two landed in residential areas, with one damaging property and cars in the city of Acre and the second landing in Kibbutz Gesher Haziv. No casualties were reported. Israel’s Iron Dome missile defense system intercepted a third rocket.

  Israel National News reported that Israel responded to the attack with an airstrike targeting a terror base south of Beirut.

  In response to the attack, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said, “We are operating on all fronts, in the north and south, in order to protect the citizens of Israel from these attacks…we are using a variety of measures – of both defense and prevention – and we are operating in a responsible manner. Our policy is clear: to protect and also to prevent…anyone who hurts us, and anyone who tries to hurt us, must know that we will hit him.”

  The Times of Israel reported, “Dozens of elderly Holocaust survivors, in a facility in the Acre area, came very close to being hit by one of the four Katyusha rockets fired into Israel from southern Lebanon on Thursday afternoon. The survivors, who live in a facility comprising several buildings in the area, heard sirens wailing ahead of the rocket attack, but were unable to reach bomb shelters before the rocket struck.”

  Israel’s Defense Minister Moshe Yaalon warned, “The state of Israel sees the government of Lebanon as responsible for what happens in its territory… We are taking the rocket fire toward Israel yesterday very seriously.”

  Lieutenant Colonel Peter Lerner, IDF spokesperson said that this attack against Israel “reinforces the threat faced by the civilians of Israel on all fronts. Such act of aggression is a clear attempt to target and terrorize the civilian communities of northern Israel, a situation that would not be tolerated anywhere else in the world. The IDF will continue to operate against those who seek to harm the civilians of this country.”

  CLICK HERE TO HELP PROTECT THE CITIZENS OF ISRAEL BY BUILDING MORE BOMB SHELTERS

  Please ‘SHARE’ with your family and friends!

 2. brutebertus

   

  Volgens mij zijn Dolle Dries en G.le Gretta reeds langere tijd in Libanon om te zien hoe die gasten tevergeefs proberen Israël van de kaart te vegen.

   

  Kan trouwens ook wel zijn dat die twee komieken met een helmpje op in hun schuilkeldertje zitten in hun tuin in Nederland, stelletje rare mafketels !!

 3. OphEUffen

  Zodra Israel niet optreedt, zoals veel anti-semitische westerlingen wensen, worden ze van de kaart geveegd. Dat snapt Iserael, dat snap ik, dat snapt u. Maar wij hebben Dries, Gretta en nog een bataljon uit koersgeraakte “Palestina is prima” roepers. Mocht ik ooit m emigreren, graag naar |srael. En ik heb niet eens Joodse wortels.

 4. sprx

  Daar om de marine en de mariniers uitbreiden en van kruisraketten voorzien, dan kun je da aanstichters van terreurdaden direct zelf aanpakken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.