Onze media én Belgen zijn euforisch

Mooi.

Nederlandse media zijn bijna net zo blij voor België dat het zich geplaatst heeft voor het WK van volgend jaar als onze zuiderburen zelf:

Na het WK van 2002 ontbrak de ploeg van bondscoach Marc Wilmots op alle grote toernooien, de WK’s van 2006 (Duitsland) en 2010 (Zuid-Afrika) en de EK’s van 2004 (Portugal), 2008 (Zwitserland en Oostenrijk) en 2012 (Polen en Oekraïne). Door de opmars op de FIFA-ranking – plaats 6 – is België in december vrijwel zeker ook geplaatst bij de WK-loting. 

Ook in België zelf is het al een paar dagen één groot feest. Eindelijk hebben ze zich weer eens geplaatst… En, niet onbelangrijk: ze hebben dat met goed spel gedaan. De Rode Duivels zijn gewoon behoorlijk sterk; sterker dan ze in decennia zijn geweest. 

De vraag is dan ook of ze volgend jaar eindelijk toeslaan en heel ver komen bij het WK? Onze zuiderburen zullen vast tevreden zijn met een kwartfinale, en zelfs euforisch bij een halve finaleplaats. Die kwartfinale moet in ieder geval mogelijk zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.