Vervreemding, verpaupering, ineenstorting

Maar de ‘gratis’ schoolboeken zijn gered. Het begrotingsakkoord in perspectief.

Vervreemding
“De dood van één mens is een tragedie; de dood van miljoenen slechts een statistiek.” Aan deze uitspraak, die wordt toegeschreven aan Stalin, moest ik denken toen de heren onderhandelaars vrijdag naar buiten kwamen met hun langverwachte begrotingsakkoord. De gezichten van de ‘judassen’ uit de oppositie glunderden, want de ‘gratis’ schoolboeken (€247 miljoen in 2015) waren gered. Fantastisch toch! Nu Nederland nog. Want hoe zat het nou met die €200 miljard aan garanties die ons land inmiddels heeft uitstaan om de euro te ‘redden’, zoals de Algemene Rekenkamer twee weken geleden bekend maakte? Geen woord hierover. En dat bericht van de Rekenkamer was bepaald niet het enige verontrustende nieuws van de afgelopen dagen. Die persconferentie van de Haagse politici afgelopen vrijdag – toegegeven, wel in een onbedoeld toepasselijk crematorium-decor – wekte bij mij bevreemding. Schoolboeken, kinderbijslag, publieke omroep? Dat waren dus de speerpunten waarmee Rutte en zijn judassen het naderende onheil gaan afwenden. In welk parallel universum leven deze heren? Misschien is vervreemding (Marx: ‘Entfremdung’) een toepasselijker term.

Verpaupering
Die €200 miljard van de Rekenkamer komen neer op ruim €25.000 per huishouden. Voor dat bedrag staat dat gezinnetje van die schoolboeken nu al garant voor de Franse en Spaanse banken en andere organisaties die niet met geld kunnen omgaan. En dan hebben we het alleen nog maar over de garanties. We lopen nog veel meer risico (leningen Griekenland, kapitaalstortingen reddingsfondsen. TARGET2, en bij de ECB zullen ook nog de nodige lijken in de kast zitten). Zo kom je al gauw uit op het dubbele: €400 miljard. Dit komt per huishouden neer op een risico van ruim €50.000 (het equivalent van een jaarinkomen van anderhalf keer modaal) om de one-size-fits-none euro tegen beter weten in op de been te houden.

Maar er was meer nieuws. Het Rode Kruis (ja, echt!) luidde de noodklok over het verschrompelen van de middenklasse en de verpaupering in Europa ten gevolge van de schuldencrisis: Massale werkloosheid, in het bijzonder onder jongeren, zorgt ervoor dat 120 miljoen Europeanen onder de armoedegrens leven. Maar men waarschuwt – terecht – dat dit onheil aan de nog relatief welvarende landen in Noord-Europa niet zal voorbijgaan. Ook memoreert de hulporganisatie oplopende spanningen door de toenemende illegale immigratie.

Dat brengt ons op het volgende punt. Het wordt steeds duidelijker dat van de strenge bewaking van de buitengrenzen die ons in ruil voor het opengooien van de binnengrenzen – een en ander in het kader van ‘Schengen’ – is beloofd, helemaal niks terechtkomt. Onder druk van de internationale vreemdelingenlobby wordt de illegale immigratie steeds meer gezien als een humanitair probleem en een human rights issue. Geheel in deze geest kondigde eurocommissaris Malmström vorige week aan de illegale immigratie te willen faciliteren. Van tegenhouden. laat staan terugsturen is allang geen sprake meer. Deze immigratie heeft alles in zich om bij te dragen aan de aftakeling in Noord-Europa: onevenredig beroep op overheidsvoorzieningen, verlies aan sociale cohesie, om over toenemend jihadisme nog maar te zwijgen.

Samenvattend: de verpaupering (Marx: ‘Verelendung’) zal niet halthouden bij Lobith en Roosendaal.

Ineenstorting
Volgens Marx volgt op de ‘Entfremdung’ en de ‘Verelendung’ onvermijdelijk de ‘Zusammenbruch’, de ineenstorting. Nou zijn de voorspellingen van de grote socialistische denker niet altijd uitgekomen, en daar moeten we ons dan maar aan vastklampen. Mocht het onverhoopt toch zover komen, dan is het een hele troost dat we tot die tijd in ieder geval hebben kunnen genieten van ‘gratis’ schoolboeken. Met dank aan Rutte en zijn judassen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Bes Tolen

  De grootste problemen wat belastingfraude aan gaat, zijn al sinds jaar en dag bekend. Het zijn m.i. in de regel niet de ons bekende bedrijven behoudens wat banken elders, die dat doen hoewel het kan dat ze bepaalde constructies hebben. Dat kan neerkomen op belastingontwijking. Het zijn bendes specifiek op fraude uit, die de meeste opsporingszorg zouden moeten hebben. [Er zijn ook bendes die al eeuwen oud zijn.]. Het gaat meestal samen met zware misdaad zoals drugskartels, mensenhandel, gedwongen prostitutie, handel in menselijke organen, in beschermde diersoorten, diamanten, kunst, enzovoort, enzovoort. Grootscheepse oplichting en diefstal waardoor bedrijven enzovoort van eigenaar veranderen, er afgeperst wordt of regelrecht van banken en instellingen wordt gestolen. Waar je nooit wat van hoort maar wat wel gebeurt. [In het klein trouwens ook.]. Mijns inziens is het de onwil (waaronder vanwege inkomenspositie en carrièrejacht) en de domheid (van weer anderen) hier belangrijk. Bescherming van bepaalde groepen met een eigen dubieuze moraal is al oud. Reden om te huiveren van de hedendaagse ingeprente ideologie van het multiculturalisme. Juist partijdigheid leidt tot vergoeilijking. Dat doen godsdiensten, dat doen politici, dat doen allerlei mensen zonder erbij te willen nadenken. Maar voor oplossingen is de doorsnee politiek echt niet in. Ook als het gemakkelijker oplosingen kunnen zijn zoals bijvoorbeeld door de grenzen te sluiten voor allerlei groepen of op het gebied van omzetbelasting in de EU. Een analyse van de oorlogen in de negentiger jaren in Joego Slavië zou interessant zijn. Maar dat geldt voor meer tot alle oorlogen in het verleden waar de Europese bevolking onder had te lijden. De meeste oorlogen zijn op hun beurt weer aanleiding om in een volgens de fase, de tijd van de nieuwe vrede, hele bevolkingen intensief te belazeren. Grootscheepse systematische misleiding en bedrog bederven de maatschappij sinds jaar en dag. Het wordt tijd dat dit onderwerp de volle aandacht krijgt, die het verdient. Wel hel wat eerlijk intellect en gevoel bij nodig. Het zal niet lukken.

 2. Jasterke

   

   

  maar helaas schieten we met al onze brilliante insteken tekort….tegen de wind inspuwen is nog nooit effectief gebleken

  we gaan het niet meer redden, zónder pijn !

 3. Lieftinck fan

  Als ik op mijn werk probeer uit te leggen dat we 200 miljard garant staan om de Euro te redden kijkt men mij wezenloos aan, en gaat weer over koetjes en kalfjes praten. Van de week op de sportschool probeerde ik ook het een en ander uit te leggen en toen werd mij door een dame toegesnouwd, houdt op met dat doemdenken! Ik ben gelukkig met mijn kinderen. Dat is belangrijk. Ik heb geen zin om de hele wereld op mijn schouders te moeten nemen.

   

  Kijk, eigenlijk verdient dit volk niet beter dan helemaal leeggeschud te worden door de Eurpese elite en op te gaan in een groot EUSSR rijk.

   

  Wij zijn niet veel ruggegraatlozer dan het Zweedse volk, al heb je natuurlijk altijd baas boven baas.

   

   

 4. Maarten1

  @Jasterke, deze vind ik nog leuker:
  Homo sapiens non urinat in ventum – een wijs man pist niet tegen de wind in.
  (te lezen bij ingang Max Euwe plein). 

 5. Limburgia

  @Lieftick: inderdaad: dit volk verdient niet beter. Tenenkrommend is de totale desinteresse in de ware problemen waar Nederland mee te kampen heeft. Men heeft werkelijk geen idee welk onheil boven ons hangt. Pas als ze daadwerkelijk zelf de gevolgen ondervinden, dan schreeuwen ze om het hardst moord en brand. Maar eigenlijk kan ik nu al geen greintje medelijden meer hebben voor iedereen die op een pro-Europa partij heeft gestemd. Ze zouden zich eerde rot moeten schamen dat ze mensen als mij en u in die ellende hebben meegetrokken!

 6. de_mol

  Heel interessant is te weten dat de bovenons gestelden dit express doen, en er tegenwoordig ook voor uit komen.

   

  Zie meneer Sutherland, baas van de immigratie van de VN:

  EU should ‘undermine national homogeneity’ says UN migration chief

   

  Dit zou toch echt genoeg shock en aw teweeg moeten brengen, maar nee, niemand die het opvalt. Vergeet niet, dat diezelfde Peter Sutherland nou juist samen met Malmström, over de Immigration challenge een rapport heeft geschreven:

   

  “Sutherland restated his view in the syndicated article co-authored with Cecilia Malmström entitled “Immigration challenge: Europe’s politicians should accept diverse social communities”

  Views on immigration

   

  Eng, heel eng allemaal.

 7. gvi1966

  Nu dan, Ik wil u graag bekendmaken wat Ik met Mijn wijngaard ga doen: Ik zal zijn omheining wegnemen, zodat hij verwoest zal worden; Ik zal een bres slaan in zijn muur, zodat hij vertrapt zal worden. (Jesaja 5: 5 HSV)

 8. Theo Prinse

  Die 200 mrd garantstelling en zelfs 400 mrd kunnen door Nederland niet werkelijk betaalt worden. Het is pokeren ins blaue hinein. Als het op uit betalen komt wordt die 2 tot 400 mrd ook weer gefinancieerd met nog meer waardeloos schuldpapier. De hele schulden garant stelling carousel is inmiddels een Weimarse farce geworden. 

  Ik blijf zeggen dat de finaciele crisis door de derivate of gestructureerde handel ten bedrage van 5 tot 7.000 mrd is veroorzaakt. 

  In deze 7.000 mrd zit honderden miljarden van de Nederlandse maatschappij en er moet een Piet Hein komen die dit goedschiks of kwaadschiks gaat terughalen bij de Cayman eilanden etc. 

  Er moet een studie komen die deze diefstal van honderden miljarden claimt en legitimatie geeft aan de Nederlandse staat om als het niet van de Cayman eilanden kan komen Nederland dit bedrag als quantitative easing laat drukken. 

  Als Nederland 100 miljard gedurende 10 jaar kan investeren kan een behoorlijk deel van de onderwater hypothekebn worden geliquideerd en vele ambitieuze en grootschalige industriele projecten opgezet worden. 

 9. Jansma

  Een piepklein puntje van aandacht:  “de grote socialistische denker” is een contradictio in terminis. Letterlijk. Socialisme vergt namelijk totale uitschakeling van de ratio en is gestaafd op emotie.

   

  Voor de rest: Vervreemding en verpaupering kunnen nuchter worden geconstateerd als primaire doelen van de EU. En men is heerlijk op weg, bekeken vanuit het perspectief van een EU houder van staatsmacht natuurlijk. Voor de staatsonderdanen is het tot op heden minder aangenaam. De vraag is dan ook: Wat hebben deze briljante planners (want dat zijn het) gepland om de Zusammenbruch te voorkomen…..?

  Want dat er iets is gepland moge duidelijk zijn……

 10. Hyperinflatie.Wordpress.com

  .

  Zij die het wel snappen via (o.a de DDS) maar toch geen grammetje goud of zilver hebben aangeschaft, zijn nog dommer als de domme schapen (want zij wisten niet beter).

   

   

  Voor de DDS wordt dat de schandnagel in extremis.

   

   

  Piramidespel is overal volop aanwezig in elk werelddeel en in iedere valuta.

 11. Pieter V

  Als Nederland werkelijk wordt aangesproken op zijn garantstellingen is het land failliet en wordt het natuurlijk net als Griekenland en andere kapitaalsponzen door de EU eeuwig financieel op de been gehouden. Toch?

  Dat is toch de gangbare redenering van de Eurofiele halve zolen? Of maak ik hier misschien een kleine denkfout?

   

  Dan zegt onze regering gewoon: “We wisten niet dat het om het eggie ging, we dachten dat het een grapje was”.

  Weet u het nog? Dat  “misverstandje” van 50 miljard door onze  MP, Marx Ruttelt, waarbij MP staat voor Megalomane Pauper. 

   

  De hele EU in zijn huidige vorm is een criminele organisatie waarvan de criminele top voor een tribunaal hoort te verschijnen wegens het willens en wetens vernietigen van de samenlevingen op grond van bewuste misleiding. Niet alleen op financieel gebied maar ook door het vernietigen van de sociale cohesie d.m.v. massa-immigratie van onaangepaste vreemdelingen die de oorspronkelijke bevolking financieel plunderen en zelfs naar het leven staan.

 12. louis-portugal

  Peter V, en al die verantwoordelijken die er enthousiast in meegestuurd hebben. 

  Hans ik denk dat die 400 miljard ook nog optimistisch zullen blijken.

  De franse revolutie begon ook zo.

  De koning gaf maar assignements (soort schuldverkkaringen) uit totdat er zoveel waren dat ze niets meer waard waren.

  Dat is wat er al met de dollar en de yen gebeurt en met de €uro in kleinere mate.

  Maar het drukken zal ook hier zal het gaan oplopen.

  Zolang het werklijke probleem nl het veel meer uitgeven dan er binnenkomt niet wordt aangepakt zakken we steeds verder in het moeras.

  Enkele €uropeesche economiën zijn al ongeveer 25 % ingezakt.

  Als ze dan niet verder meer inzakken omdat het bijna niet meer kan en iets gaan stijgen spreekt men van een “VERBETERING”.

  Als de rente ook nog maar iets gaat stijgen stort het hele €urobouwwerk nog sneller in elkaar en gaan we allemaal mee.

   

 13. KeesvanD

  Briljant!

 14. Jasterke

  @ Maarten1

   

  oké,  die is leuker….maar mijn ingehouden spuwneiging  nóg wijzer  🙂

 15. Hans Roodenburg

  Sutherland is mij niet ontgaan, zie dit stukje op DDS: http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/europa-moet-multiculti

 16. de_mol

  Doe ook vooral onderzoek waar die Sutherland allemaal zijn voelsprieten uit heeft staan: oa BP, Goldman Sachs en Bilderberg (zie bovenstaande links). U weet dan wel dat wat hierboven geschreven wordt, helaas, bewaarheid gaat worden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.