VS neemt stelling tegen seculier Egypte

Foto:

Moslimbroeders.

Het is duidelijk: Amerika neemt stelling tegen het seculiere karakter van de Egyptische staat.

De Verenigde Staten bevriezen een deel van de financiële en militaire steun aan Egypte in afwachting van ‘geloofwaardige vooruitgang in de richting van een inclusieve, democratisch verkozen burgerregering via vrije en eerlijke verkiezingen’. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Let wel, het was geen enkele belemmering voor John Kerry en Barack Obama dat Morsi zich als een dictator begon te gedragen, zijn religieuze denkbeelden aan zijn land probeerde op te leggen, en dat christenen op grote schaal vervolgd werden toen de moslimbroeders aan de macht waren.

Maar nu er een seculier regime zit is het opeens einde oefening? 

Het is duidelijk: Amerika wil dat de moslimbroeders de macht grijpen in het Midden-Oosten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!