Wilders, Le Pen en foute vrienden

De PVV-leider zal meer afstand van de Le Pens moeten nemen, wil hij ervoor zorgen dat de stank van antisemitisme niet ook aan hem blijft hangen.

Guilt by association, noemen de Angelsaksen het. Toon mij wie uw vrienden zijn en ik zeg u wie u bent, luidt de Nederlandse versie. Nu Geert Wilders heeft besloten een (anti-)Europees-Patriottische coalitie te vormen met een aantal niet helemaal okselfrisse partijen, ondervindt de PVV-leider dat het niet genoeg is uitdrukkelijk van bepaalde denkbeelden afstand te nemen. Er wordt van hem verwacht dat hij hetzelfde doet met personen.

 

Het is een groot verdienste van Marine Le Pen dat alle kritische vragen naar aanleiding van haar Haagse verstandshuwelijk met Wilders (er leek weinig ware liefde verloren tussen de twee EU-sceptische leiders) over haar vader gingen en niet over de standpunten van haar partij hic et nunc. Zelf weigerde zij afstand te nemen van Papa Le Pen, de vragen erover omzeilde zij met een stortvloed prachtfrans. Wilders deed dit wel, uiteraard, maar voor hem was dit natuurlijk veel gemakkelijker, al werd hij aan het einde van de persco nog aardig in het nauw gebracht toen hem werd gevraagd wat hij vond van het idee dat zijn fractieleden in het Europees Parlement straks schouder aan schouder staan met een veroordeeld antisemiet. (Kan iemand het Haagse perscorps erop wijzen dat vragen over Wilders’ kapsel grappig noch professioneel zijn?)

Dat Jean-Marie Le Pen een uiterst nare man is, staat vast, zijn opmerkingen over de Holocaust spreken boekdelen. In 1987 zei hij: “Ik zeg niet dat de gaskamers niet hebben bestaan. Ik heb ze zelf niet gezien. (…) Maar ik geloof dat dit slechts een detail van de geschiedenis is.” Ondanks de moord op bijna 100.000 Franse joden noemde hij de Duitse bezetting “niet bijzonder wreed”. Le Pen Senior was blijkbaar ook de bloedige represailles tegen de Franse burgerbevolking, zoals in Oradour-sur-Glane, vergeten. Dat hij zich over dit laatste niet druk maakt, is niet zo verwonderlijk. Als inlichtingenofficier martelde hij zelf onafhankelijkheidsstrijders in Algerije (Le Pen ontkende berichten hierover in de Franse pers, maar werd door de rechter in het ongelijk gesteld).

Le Pen Sr. is wel vaker in de fout gegaan, zoals toen hij in 1997 verklaarde dat president Jacques Chirac op de loonlijst van “de joden” stond. Of in 2007, toen hij Nicolas Sarkozy tijdens de campagne als “die buitenlander” noemde. Of al in 1987, toen hij alle Fransen met aids wilde isoleren van de rest van de samenleving in een “sidatorium”. De eerste uitspraak maakt Le Pen ontegenzeggelijk een antisemiet, de tweede een xenofoob en de derde gewoon een ontzettende… Daarnaast is zijn hechte band met verschillende Franse Nazisympathiesanten uit de Tweede Wereldoorlog uitputtend gedocumenteerd.

Het Front National was decennialang bijna net zo’n onemanshow als de PVV. Marine Le Pen is er weliswaar in geslaagd uit de schaduw van haar vader te treden en de partij salonfähiger te maken, maar de geur van antisemitisme was je niet zo een twee drie uit je blazoen. Reden voor het CIDI Wilders de wacht aan te zeggen. Want wie dacht dat de pro-Israëlische lobbyclub door de flirt van Nederlands meest fanatieke vrienden van de joodse staat met het Front National in een onmogelijke spagaat wordt geplaatst, overschat de morele flexibiliteit van zijn nieuwe directeur, Esther Voet. Al in september riep Voet Wilders op afstand te nemen van de aanwezigheid van een groepje neonazi’s bij een PVV-demonstratie (ook al guilt by association dus, al ben je als partij natuurlijk niet verantwoordelijk voor al het gespuis dat op je bijeenkomsten afkomt) en ditmaal deed zij er nog een schepje bovenop: “Jean-Marie Le Pen heeft zich weer kandidaat gesteld voor het Europees parlement, dus daar zit straks een PVV’er naast. Ik vraag me af of je dat moet willen.” Wilders zal de vader van zijn nieuwe vriendin (en wellicht haar zelf ook) dus nog wat feller moeten bekritiseren, wil hij op blijvend op een goede relatie met het CIDI en zijn vrienden in Eretz Yisrael kunnen rekenen.

Met familie ligt alles altijd net iets moeilijker. Blood is thicker than water, zeggen de Angelsaksen. Wij Nederlanders, als het gaat om volkswijsheden de Chinezen van het Avondland, houden het op “het bloed kruipt waar het niet gaan kan” en “het hemd is nader dan de rok”. Niemand verwacht van Marine Le Pen dat zij breekt met haar vader als mens (dat vragen wij immers ook niet van onze koningin), maar het is hoog tijd dat zij niet alleen met zijn antisemitische gedachtegoed, maar ook met ‘Papa’ als politicus breekt. En dat zij hem dus niet op een verkiesbare plaats op de lijst voor de Europese verkiezingen zet, maar als een afvalproduct van een andere tijd op de vuilnisbelt van de geschiedenis plaatst.

Zoals Esther Voet tweette: “Als je afstand doet, zet je je vader niet op de kieslijst. Punt. Verder kun je als dochter gewoon van hem blijven houden.” Geert Wilders mag dit eerste gerust – achter de schermen – van haar eisen. Sterker nog, hij moet dit doen, wil hij niet zelf afgerekend worden op zijn associatie met de oude Jodenhater. Slaagt hij er zo in Le Pen Sr. buiten het Europees Parlement te houden, heeft zijn samenwerking met het Front National in ieder geval iets opgeleverd. De Fransen zullen hem dit vergeven, zij hebben immers hun eigen spreekwoord: Les amis de mes amis sont mes amis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

60 reacties

 1. CDlogo

  Mee eens.

  En het wordt er voor UKIP niet beter op als dit waar blijkt te zijn.

  http://joostniemoller.nl/2013/11/brekend-lega-nord-sluit-zich-aan-bij-megablok-wilders/

  Ben overigens wel benieuwd hoe UKIP hierop gaat reageren.

 2. rinus

  ”Toon me wie uw vrienden zijn en ik zeg u wie u bent”.

   

  Juist, hoe gaat het met Fransisco?

   

  Je moet verdorie met een vergrootglas zoeken naar een site als deze waar je eindelijk niet met linkse troep wordt overladen. 95% is al zo ”PvdA/SP/CDA/Grlinks als de neten.

   

  Maar nee hoor, zelfs hier ontkomen we er niet aan. Twee voorzichtige aardige binnenkomers, en meneer Schut gaat bij de 3e en 4e column helemaal los.

   

  Bedankt voor ”een ander geluid” op DDS. Een geluid wat je al zo weinig hoort…… (zucht).

   

   

 3. cmsuijkerbuijk

  Weet je, wie de samenwerking met de Russen destijds hier in Nederland wél afkeurden?

  Juist: Diezelfde club, waarmee Wilders zo vergeleken wordt.

  Het wordt dus nu tijd deze godwin-bal terug te kaatsen: De NSB’ers van nú zijn tegen een (monster)verbond van de PVV en andere Eurosceptische partijen (eventueel met een luchtje), als énige mogelijkheid, het Vierde Rijk te verslaan! Zij zuchten liever onder deze laars!

 4. redactie TrefPuntEU

  .. is niet omdat hij de EUSSR wil afbreken. Het zal u toch bekend moeten zijn dat de EU / EC deze kleinere partijen zullen gaan uitsluiten van de democratische (kuch) besluitvormingen binnen het EP. Als Wilders en/met de andere 7 partijen géén verbond zou smeden en als één blok zouden opstaan; is de tegenstand tegen de Moloch het Monster in het  Bremlin voorgoed bekeken.

  Barroso en zijn zelfbenoemde elite kliek stellen als sluipmoordenaars van de democratie en natiestaat alles in het werk om de eurosceptici buiten spel te zetten.

   

  Een voor de 500 miljoen Europese burgers catastrofale ontwikkeling.

   

  Barroso en de nietszeggende Von Rompuy met vazallen als Kapo Martin Schulz, Olligo phRehn zullen u voorgoed de mond snoeren zonder het blok dat nu wordt gevormd.

   

  De vader van marine LePen als PR handvat te gebruiken duidt op de veelzeggende indoctrinatie en schreinende onmacht  van het hoernaille om over zinnige tegenstand te schrijven.

   

  Wie oren heeft, wie ogen heeft etc.

  Edoch: wie niet horen wil gaat voelen.

   

   

   

 5. redactie TrefPuntEU

  corr.:

  niet’bekeken’, doch VERkeken….

   

   

 6. Two Ravens Black Kettle

  Herstel….Bart is van de lijn van Asscher et cetera….

   

  Enfin

  Tipo. Stel dat Marine deze twee heerschappen eindelijk zal lozen (waar ik een voorstander van zou zijn) denkt U dan werkelijk dat de MSM plotseling eerlijk gaan berichten ? Dat het maar iets zou uitmaken bij “Zelfgenoegzaamheid en co.”?

 7. Job

  Een treffende tegenstelling: de Jood Asscher versus de antisemiet JM Le Pen.

 8. Bes Tolen

  De geschiedenis is in veel gevallen een andere dan ons wordt voorgehouden. Dat omdat oude machthebbers daar altijd nog belang bij hebben. Zo kan het ook met het volgende liggen. Mijn vraag is waarom joden dan wel als het uitverkoren volk worden aangeduid en dit gegeven door velen in [en buiten?] christendom en jodendom wordt gedragen en daarom een aparte positie in de westerse wereld innemen. Om een theologisch, bijbels antwoord vraag ik hier niet. Wat zijn trouwens dan de praktische gevolgen van die uitverkiezing? Het is toch meer dan alleen gezeur?

 9. tipo

  Ik denk dat Nigel Farage dan aan zijn achterban kan uitleggen, dat we werkelijk met een ander Front National te maken hebben, wat de toetreding tot de alliantie kan rechtvaardigen. Hetzelfde geldt voor de Deense Volkspartij.

   

  Een alliantie voor vrijheid tegen de geldverslindende en ondemocratische EU en EMU kan niet zonder de UKIP en Deense Volkspartij.

   

  Ik weet niet of het precies zo zal gaan, maar zie een win-win-situatie als het FN ophoudt anti-semitisme te gedogen EN er een Europabreed sterk blok voor nationale soevereiniteit komt in het EP met salonfahige partijen.

   

 10. metamorfose

  Als ik de beste schrijvert was, zou ik me meer druk maken om het kwaadaardige anti-semitisme in de moslimgemeenschap en het giftige anti-semitisme binnen de linkse (socialistische) beweging, dan trachten Wilders in de foute hoek te drukken met dit stukje soepkip-tekst met een enorme sik veroorzaakt door jarenlange linkse hersenspoeling. In liefde en in tijden van oorlog is veel geoorloofd, oftewel om de moloch te Brüssel te elimineren moet je medestanders (al dan niet prettig) vinden om dat voor elkaar te krijgen, niets meer, niets minder. Het kwaad zit niet in de PVV, zoals de linkse kerk een ieder gillend wil doen geloven om niets anders dan hun eigen belangen veilig te stellen, maar in de EU en de islam. Geen enkele aandacht daarvoor uit die hoek, ze richten liever de pijlen op barbertje, lekker makkelijk en wel zo veilig. En met succes, het onnadenkende volk trapt er steeds weer in.

   

 11. Theo Prinse

  Met angelsaksische tegeltjes wijsheden zal het niet lukken. 

  Vichy was waarschijnlijk de beste keus tegenover Hitler. Anders was heel Frankrijk tot de laatste steen platgewalst en kapot geschoten, hadden de Fransen toch die oorlog snel verloren en waren er vele honderdduizenden slachtoffers meer geweest.

  De Fransen wilden geen herhaling van de gruwelijkheden van de Eerste Wereldoorlog. 

  Bovendien wilden de socialisten en communisten vanwege het pact van hun broodheer Josef Stalin met Adolf Hitler geen militair verzet plegen tegen de Duitse aanval. 

  De vrienden van de PvdA waren/zijn Arafat, Erich Honecker, Jan Pronk en zijn relaties met Afrikaanse dictaturen, Recep Erdogan, moslim Hussein Obama en zijn mosllim CIA directeur John Brennan, de maffia van de Europese Unie in Brussel enz. 

  In 1987 zei le Pen: “Ik zeg niet dat de gaskamers niet hebben bestaan.

  Verder neem ik afstand van het verwijt dat er 100.000 joodse slachtoffers waren in Frankrijk. 

  Het waren er 83.000 

  Immers de Nederlandse Joodsche Raad collaboreerde met de nazi’s van Rost van Tonningen en hoewel Nederland qua bevolking 4 keer kleiner is dan Frankrijk gingen er 102.000 Joodse slachtoffers naar de concentratie kampen. 

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_in_de_Tweede_Wereldoorlog

  Le Pen wordt er ook van beschuldigd als luitenant in Algerije te hebben gemarteld. In 1993 maakten de kranten Le Canard EnchainéLibérationLe Monde en ex-premier Michel Rocard deze ontdekking openbaar op de Franse televisiezender TF1. Le Pen liet hen gerechtelijk vervolgen. De krant Le Monde toonde tijdens het proces zelfs Le Pens daggermes in de rechtszaal. In 2000 eindigde deze zaak toen het Franse Hoger Gerechtshof de publicatie legitiem verklaarde. Aangezien oorlogsmisdaden tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijd in Frankrijk amnestie genieten kon Le Pen hiervoor echter niet gerechtelijk vervolgd worden.

  Er is dus helemaal niets bewezen en er was de facto vrijspraak. 

  Als de PvdA de PVV beschuldigt geld te ontvangen van Israel dan is de PvdA antisemitisch. 

  Het Vichyregime vormde de regering in een deel van Frankrijk gedurende de periode 22 juni 1940 tot november 1942, daarna nog pro forma tot juni 1944. 

  Nederland was vanaf 1940 tot 1945 in collaboratie met nazi Duitsland. 

  Maarschalk Pétain volgde Paul Reynaud op als premier op 16 juni 1940, tijdens de Slag om Frankrijk. Dat gebeurde nadat Pétain, toen vicepremier, zich had verzet tegen het voornemen van Reynaud om de strijd vanuit de Franse kolonies voort te zetten. Pétain, die de steun had van vooral rechtse, defaitistische politici, vond dat de gevechten moesten stoppen en dat de regering moest werken aan een grondige hervorming van het zwaar getroffen Frankrijk. Hij kreeg daarbij de steun van oud-premier Pierre Laval, die achter de schermen intrigeerde.


 12. Two Ravens Black Kettle

  @ Tipo. Daar verschillen we niet van mening over echter je onderschat de staatspropaganda. Nigel Farage zou met de grond toe worden afgebrand – herstel- Farage zou nog verder worden afgefakkeld dan nu al het geval is wanneer ze überhaupt met een andere rechtse partij in bed zou stappen. Alles wat UKIP doet wordt in de nazi hoek gedrukt. Zie de laatste Question Time waar een zorgvuldig geselecteerd publiek, vijf tegenstanders en een bevooroordeelde presentator weer vol op het orgel gingen. De honger van de PC-horde zal nimmer gestilt worden wat Farage ook doet of zegt want hij is een gevaar voor het establishment en dient hoe dan ook gestopt te worden.

  Maw. UKIP kan het zich nimmer veroorloven ooit met Wilders of FN een fractie te vormen. De waarheid of feiten doen er  bij de Hogepriesters van de Juiste Leer al lang niet meer toe.

 13. Gerton van Unnik

  Er is dus al een rechts-conservatieve eurokritische alliantie, MELD Europa. Daar maakt ook de Dansk Folkeparti deel van uit. Bovendien voldoet het al ruimschoots aan het aantal benodigde eurolanden. Daniël van der Stoep van Artikel50 iser nota bene vice-voorzitter van.

   

  http://en.wikipedia.org/wiki/Movement_for_a_Europe_of_Liberties_and_Democracy

 14. sprx

  Marine is ook haar vader niet.

  Persoonlijk zou ik ook een pact met Stalin aangaan om de EU te stoppen 🙂

 15. Two Ravens Black Kettle

  Bart is van de Asscher, de Miezerige Armeense genocide ontkenner en de gelijkgeschakelde Staatsmedia lijn; “the sins of the father shall be visited upon the son a thousand times”.

  Asscher de man die moordende en verkrachtende jihadisten wil knuffelen bij terugkomst. De ziekelijke incestueuze samenwerking tussen MSM en het politiek establishment  in optima forma. De haat-campagne draait op volle toeren en reken er maar op dat het het niet meer zal stoppen. 

  Leugens, verdraaiingen, ontkenningen. De -door ons betaalde- moreel voortreffelijke Twan Huyzen van deze wereld staan alvast met een  forse Gutmensch erectie achter het katheder. Dat wordt smullen. De jakhalzen, gieren en hyaena’s trekken erop uit. Op bloed belust. Op jacht naar de dissidenten.

  Ik ben benieuwd of de mensen in Frankrijk en NL er weer blindelings in trappen of eindelijk eens de ketenen -opgelegd door de zichzelf valselijk elite noemend rapaille-van zich afgooien.

 16. tipo

  Het is mooi dat Wilders dat nu de nek voor Marine heeft uitgestoken, maar ik hoor de UKIP en de Deense Volkspartij nog niet enthousiast genoeg zijn om over de morele grens van het gedogen van antisemitisme heenstappen. Daar is een oplossing voor en dus moet Marine aan Jean Marie en Bruno het congee geven. Daar wordt vast over onderhandeld achter de schermen.

 17. cmsuijkerbuijk

  Ook voor Dhr. Schut geldt: U keurt ook het verbond af, dat de Westelijke geallieerden sloten met het in- en in slechte communistische Rusland van Stalin?

  U zou het daarmee dus ook niet erg vinden, als dit stukje nu in het Duits zou zijn geschreven en dat dit niet in Nederland zou gebeuren, maar op een of andere toendra, waar wij naartoe zouden zijn afgevoerd, om plaats te maken voor de Duitsers?

  Fijn en goed om te weten wat voor vlees we in de kuip hebben!.

   

  Maar voor mij en ik denk 110% van de PVV’ers, vind ik dat het EU-monster verslagen moeten worden. En moet dat middels een alliantie met F.N. en andere partijen, dan móet dat maar. Nét zoalsdestijds de onzalige coalitie met de Russen ons hielp te bevrijden van de Duitsers.

 18. tipo

  Ook Bruno Gollnisch.

   

  Alleen dan is het afstand nemen van antisemitisme door Marine geloofwaardig en voltooid.

  Alleen dan zullen de Deense Volkspartij en UKIP overgehaald kunnen worden om zich bij de Eurokritische alliantie voor vrijheid aan te sluiten.

   

  Wat dat betreft kan Wilders het laatste zetje geven aan het streven van Marine om het FN te ontdoen van antisemitsche elementen. Dat zou een hoop schelen.

 19. Karina

  De PVV-leider zal meer afstand van de Le Pens moeten nemen, wil hij ervoor zorgen dat de stank van antisemitisme niet ook aan hem blijft hangen.

  Ik kijk uit naar je artikel (die er ongetwijfeld zal komen) over het bezet gebied dat de Joden volgens jou onrechtmatig toe is geeigend. Dan zal blijken dat er niet alleen een stank om FN hangt.

 20. P.S.

  Waarom moet Wilders afstand nemen van iets wat de hele gevestigde orde niet als stank maar als een lieflijke geur ervaart?

 21. cmsuijkerbuijk

  “Wat dat betreft kan Wilders het laatste zetje geven aan het streven van
  Marine om het FN te ontdoen van antisemitsche elementen. Dat zou een
  hoop schelen.”

  Inderdaad, dat zou heel goed zijn, maar ik denk dat dat een proces is, dat wat tijd nodig heeft en niét aan de grote klok wordt gehangen. Maar even de volgende vraag: Wat nu, als ze dit niet voor elkaar krijgen? Dan maar stoppen?

  Of zoals Churchill tegen Stalin zou zeggen: “Joe, als je niet aftreedt, Molotov ontslaat en Chroetsjov de laan uit stuurt, dan vormen we géén alliantie en gaan we niet samen de Duitsers verslaan; dan verliezen we maar!

 22. robmdw

  @cmsuijkerbuijk (12:04); inderdaad maar veel FN-ers vonden dat die ‘strijd’ beter met Petain dan met de Gaulle gevoerd kon worden.

 23. AdriePVV

  @ Tipo

   

  Uiteraard zouden de door u genoemde personen niet in het parlement moeten komen.

  De alliantie moet er echter hoe dan ook komen, daarvoor is de dreiging van de EU te groot.

   

  Onze minister zit momenteel in Peking vriendelijk te praten met een regime dat de mensenrechten schendt en andere landen en volken (o.a. Tibet) bezet houdt. Dat gaat nog een stapje verder dan samen een vijand bestrijden zoals de bedoeling van de alliantie is.

   

   

 24. Ian

  Als Bart Schut zo’n moeite heeft met papa Le Pen, dan zal hij toch wel helemaal over z’n nek gaan van Daniel Cohn-Bendit, de groene fractievoorzitter in het EU parlement, terrorist en pedofiel. Of niet Bart?

 25. willemientje

  Ach Bart, de tegenstanders van Wilders zeggen al jaren dat hij op de loonlijst van de Joden staat, de vader van Maxima, is een lekkertje, daar hoor je niks meer over, en ondanks de enorme verschrikkingen van de Holocaust, waar ik absoluut geen begrip voor kan opbrengen, begrijp me niet verkeerd, is het in het geheel van wo2 inderdaad een detail, de Japanse kampen, de invasie, de koopvaardijschepen op de Moermanskroute, de Atoombom op Hirishima, hebben bij elkaar nog veel meer slachtoffers geeist

   

  de totale oorlog bestond niet alleen uit de Holocaust, en idd de Japanse bezetter was nog veel wreder als de Duitse

   

  en over de Engelse concentratiekampen in de Boerenoorlog, hoor je niets meer,, kijk dat Papa Le Pen zich beter niet zo kan uitdrukken, denk ik dat er net zo als bij Wilders veel uit z’n context is gerukt

   

  gevaarlijker vind ik nu de opkomst vande Gouden Dageraad, maar dit beest is ondanks de waarschuwingen, door de EU opgehitst, en losgelaten, de EU, voor uw vrede veiligheid, en welvaart, Wilders mag van mij een pact met de duivel sluiten, als daardoor een mogelijkheid bestaat dat deze dictatuur gestopt kan worden

   

  let wel, ik heb grote bewondering voor de Joden, en Israel, en ben zwaar tegen antisemitisme, maar laten ze dat eerst bij de religie van de vrede gaan bestrijden

   

  ik ben blij met de samenwerking, en niet alleen ik 75% bij standpunt NL ook las ik

   

   

 26. Two Ravens Black Kettle

  Trouwens nogal beschamend dat een PvdA coryfee iemand uitmaakt voor rechts-extremist en antisemiet terwijl er tot nu toe alleen in PvdA-gemeenten Joden de wijk zijn uitgetreiterd door aanhangers van de Ideologie van de Vrede en Verdraagzaamheid en zij de grootste aanjager zijn geweest voor de import van deze mísogyne haat-ideologen. 

   

 27. Two Ravens Black Kettle

  Dat men vroeger een pact met de duivel (Stalin) sloot om een (in die tijd) nog grotere duivel (Hitler) te vernietigen valt -ook achteraf bezien- te billijken.

  Niet te billijken valt dat grote delen van de Linkse Kerk na de oorlog een pact sloten met Stalin, het communisme, Mao en Pol Pot. Niemand heeft daar ooit verantwoording voor afgelegd. Links hield in die tijd nogal van massamoordenaars vandaar dat ze nu een convenant hebben gesloten met de Islam.

   

  Appendix. De Pol Pot fan Paul Rosemöller ontvangt anno 2013 nog steeds een staatssalaris.

 28. tipo

  Uiteindelijk bepaal ik lekker zelf wat salonfahig is. En jij ook.

   

  Ik vind Marine Le Pen, Nigel Farage, Geert Wilders en de Deense Volkspartij salonfahig. Die twee Franse heren in het EP niet. Daar heb ik geen MSM voor nodig.

 29. corjova

  Zijn de persoonlijke opinies van sommige europarlementariers geen probleem. Ik beschouw de beschuldigingen antisemitisme en racisme als modder gooien door een hysterische, zich onterecht moreel superieur wanende elite. Als niet-joodse blanke man heb ik ook geen last van antisemitisme of racisme, het verschijnsel benadeelt mij niet. Natuurlijk zijn er redelijke Joden en sympathieke negers, laat ik dat even gezegd hebben. Ikzelf zal blijven stemmen op de PVV en ik verwacht dat alle andere PVV stemmers van deze pogingen om Wilders te incrimineren schouderophalend kennis nemen en ook PVV blijven stemmen.

 30. Trudy

  Ik stem op de PVV al gaat het alleen maar om het feit dat deze verschillende partijen nooit een coalitie kunnen vormen, wel zo handig….

  Enneh ik wil graag die linkse fascisten kwijt…U begrijpt wel dat deze mensen ons land naar de bankroet leiden / lijden…

 31. Altea-Hills

  Zoals Uw foto is meneer Schut,zo zijn Uw anti stukjes geschreven,en altijd tegen de PVV.
  Op zich heb ik geen moeite met geschreven stukjes,maar de PVV moet zich altijd verdedigen voor dingen waar de PVV helemaal niet voor verantwoording hoeft af te leggen.

  Mensen zoals U  zouden ook de huidige generatie verantwoordelijk stellen,voor de slaven handel,voor het kruisigen van Jesus,enz.

  De PVV behoeft zich naar U toe totaal niet te verdedigen,van de valse beschuldigingen,en als de PVV zich in het communisten bolwerk met partijen waar een vlekje opzit,dan heb ik daar geen moeite mee.

  De VVD zit in Europa toch ook te geilen met D’66.

 32. Leo KarelJan

  Aan de politiek correcte flutstukjes van deze Schut zie je het gewoon: te dom om op echte TER ZAKE DOENDE vragen in te gaan. Dat vereist namelijk echte kennis en dat is niet aanwezig,

  Graag zou ik hem eens 100 vragen over de islam voorleggen. Bakt er niets van.

 33. peterdeRuyter

  @ dat afvegen kunnen we zeker met uw vulgaire  ‘bijdragen’ doen.Mentaal rapalje herken je altijd aan hun vulgariteit .Zit er misschien stront tussen uw oortjes?  ,want dan kunt er niets aan doen natuurlijk.

 34. peterdeRuyter

  de opmerliking was bedoeld voor iets wat  zich hier als ‘Julius’ ontlast.

 35. R. Hartman

  Iets met balk en splinter?

 36. redactie TrefPuntEU

  schopt de VDD resp. de PvdA aabgeklaagde en veroordeelde dieven UIT de partij..?

  daar hebt u uw koekje van eigen deeg al.

  Meten met 2 maten loopt nooit goed af…

   

  Wie met modder tegen de wind ingooit krijgt een vieze broek..

   

  +

   

 37. François

  Dit gedoe komt rechtstreeks uit “Rules for radicals” en kan het beste genegeerd worden. Wat de oude Le Pen ook vindt of gezegd heeft in het verleden, de partij is onder leiding van zijn dochter niet antisemitisch. Dit punt wordt alleen naar voren gehaald door links (en de fossiele politiek en -media) om de demagogie, om te voorkomen dat men het over de inhoud gaat hebben. Als dit vuurtje gedoofd is, steken ze dus weer een nieuw, ander vuurtje aan, enzovoorts.

   

  Maar laten we de “rules” eens omdraaien.

   

  Van de auteur en de vara-hhysterici mag verwacht worden dat zij zich nu distantiëren van zowel het socialisme als de islam. Waarom? Omdat het socialisme een ideologie is die de grootste massamoorden in de geschiedenis van de mensheid op haar kerfstok heeft staan, en de islam de ideoligie is met de meest barbaarse mensenrechtenschendigen uit de geschiedenis. De Holocaust nu, is het gevolg van een fusie het antisemitisme uit het Socialisme en het antisemitisme uit de Islam.

   

  Van antisemitisme in Links is door de historicus Michael Wolffsohn zelfs gezegd  “Sie muss es sein [antisemitisch], wenn sie links sein will” (denk aan de SP maar ook de DDR-erfgenaam Die Linke, die in de uiterst foute EP-fractie GUE/NGL samenspannen). Daar gaat het niet om controversiële of foute uitspraken een oude man, maar om daadwerkelijke politiek.

   

  Als dat gedaan is, kunnen “we” het eindelijk eens gaan hebben over de inhoud. Of is dat zo vreselijk moeilijk dat men liever met Alinsky-modder blijft gooien?

 38. Julius

  Wie met modder tegen de wind ingooit krijgt een vieze broek..

   

  Dat ligt eraan hoe hoog je de modder opgooit 😉

   

  Maar u verdedigd uw antisemiet met verve. Ik word er warm van.

 39. Johanna

  Geert  Wilders (PVV) gaat samenwerken met Marine le Pen en niet met de 85 jarige vader. Wij hebben een koningin die door overgrote deel Nederlanders wordt vereerd. Haar vader heeft samengewerkt  met  een grote  moordenaar.

  Waar praten jullie over Bart Schut.  

   

 40. Johanna

  Geert  Wilders (PVV) gaat samenwerken met Marine le Pen en niet met de 85 jarige vader. Wij hebben een koningin die door overgrote deel Nederlanders wordt vereerd. Haar vader heeft samengewerkt  met  een grote  moordenaar.

  Waar praten jullie over Bart Schut.  

   

 41. Johanna

  Geert  Wilders (PVV) gaat samenwerken met Marine le Pen en niet met de 85 jarige vader. Wij hebben een koningin die door overgrote deel Nederlanders wordt vereerd. Haar vader heeft samengewerkt  met  een grote  moordenaar.

  Waar praten jullie over Bart Schut.  

   

 42. Johanna

  Waarom  maakt links zich  zo druk over de vader van Marine Le Pen?  Waarom maakt Bart Schut zich zo druk over de 85 jarige vader van Marine le Pen?

  Wie zijn de vrienden van ons koningshuis? 

 43. Bes Tolen

  Ten aanzien van TBRK 13.06 uur.

  Voor W.O. nummer 2 plus voor het einde van de coalitie tussen de nazi’s en de communisten, hadden Stalin en zijn kornuiten al miljoenen slachtoffers gemaakt en Hitler, laat ik stellen tienduizenden misschien enkele honderduizenden.

  De reden van het pact met de communisten van de Sovjet was niet anders dan die van voor W.O. nummer 1. Machtspolitiek zonder te willen overleggen. Ook in de jaren toen democratie in Duitsland fungeerde.

  Was nummer 2 achter Hitler naar Groot Britannië afgereisd om voor tientallen jaren daar in de gevangenis te zitten? Wel, Rudof Hess had kennissen van belang aan de overkant van de Noordzee en dacht daarmee enige ingang te hebben bij de Engelse toppolitici. Het was mogelijk een ultieme poging van de nazi’s. Waar dit toe moest leiden, hebben we nooit mogen weten. 

  Juist in de geallieerde landen Engeland en Amerika had je al lang voor 1900 invloedrijke groepen lieden, die zogenaamd om de wereldvrede te dienen, onder hun leiding uiteraard, die hun idealen best wilden verwezenlijken door oorlogen te voeren. Een aantal oorlogen elders, al voor 1914 kunnen mee zo niet helemaal, op hun conto worden geschreven. Daar had je idiote machtswellustelingen en oorlogswinstmakers, die ook in wereldoorlogen invloed behielden. Waardoor de ellende zich heeft vermenigvuldigd. Vaak lieden in de hoogste functies. Wel allemaal arrogante Europeanen of van Europese afkomst. Veel daarvan wordt tegenwoordig nog lof toegezwaaid. Men zou maar voorzichtiger zijn met het zwart-wit patroon wat nog altijd opgeld doet. Dat zou het herkennen en erkennen van wat er allemaal fout zat en zit bevorderen.

 44. Leon Nelen

  Beter stuk dan je vorige stuk. Waarin ik nog steeds wacht op o.a. de vraag of behalve oordelen over de islam ook een oordeel over zeg maar het libertarisme moeten laten bepalen wat volgelingen van deze ideologie voor “wetenschap, literatuur, ect hebben geproduceerd”/ Overigens ook een vraag die je zou kunnen stellen over FN-ers. Maar voor de islam gelden bij sommige mensen nu eenmaal alleen maar argumenten die bij over andere ideologien niet gelden.

   

  Jean Marie Le Pen hoort, zoals Bart Schut zegt, niet op de kieslijst als zijn dochter zich van zijn gedachtegoed afwendt.

 45. cmsuijkerbuijk

  “Ik hoop dat u tijd heeft om even te reageren, het zou uw geloofwaardigheid ten goede komen.”

  Reken er maar niet op. Deze meneer papegaait zijn linkse leermeesters na, maar een echt eigen mening heeft hij niet en zéker niet een, die gestoeld is op feiten.

  Eigenlijk zouden zijn columns links moeten laten liggen, want het dringt tóch niet door bij dit soort types. Zo zelfvoldaan en overtuigd van het eigen gelijk, dat ze niet eens de moeite nemen, de commentaren te lezen, laat staan te reageren en om maar helemaal te zwijgen of ze er iets van leren! .

 46. Springer

  PVV heeft teveel linkse hobbies en verenigd zich nu met nationaal linkse partijen.

   

  Pure politieke armoede dat je tegenwoordig PVV moet stemmen om een stem tegen Europa te verkondigen.

  Niks meer en niets minder, pure armoede.

 47. Theo Prinse

  Het was de Joodse Raad in Amsterdam die collaboreerde met de Nazi’s en 102.000 joden lieten afvoeren naar de Duitse vernietigingskampen. Nederlandse Joden die Nederlandse joden hebben verraden. 

  Tijdens het Vichy regime werden er 83.000 joden door de Duitsers uit Frankrijk weggevoerd. 

  De bevolking van Frankrijk is 4 keer zo groot dus omgerekend hebben de Nederlandse Joden 450.000 Nederlandse Joden verraden aan de moffen. 

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_in_de_Tweede_Wereldoorlog 

  Het zijn linkse Joden in Israel die voor de islamitische agenda van het Wereld kalifaat willen buigen. 

  Het Hitler Stalin pact was de reden waarom de Franse communisten niet wilden vechten tegen Hitler. 

  Toen Hitler Rusland aanviel was Stalin dagenlang overdondert in zijn vergissing in de ware bedoelingen Hitler. 

  Stalin had Hitler de mogelijkheid geboden om op Russisch grondgebied met het Duitse leger te oefenen o  zo de na-oorlogse bepaling van 1918 te omzeilen 

  Stalin had zelf getracht Finland te veroveren en was daarin niet geslaagd. 

  Het is raar om te beweren dat men het Hitler-Stalin pact kon billijken om zo de Duitse  nazi’s de aas te blijven. 

  Men kon Hitler helemaal niet de baas blijven met dat pact en dat Hitler Stalin pact heeft effectief aan de basis gelegen van de totstandkoming van het Vichy regime. 

  Hitler gebruikte het Hitler Stalin pact om Stalin te chanteren met Finland en zo samen met Stalin Polen onder elkaar te verdelen. 

  Dit was zo goed geslaagd dat in de Westerse wereld alleen Churchill de oorlog vanwege de binnenval van Hitler in Polen aan nazi Duitsland verklaarde 

  De politiek in die tijd was complex. Churchill steunde de republikeinen in Spanje NIET tegen het Condor offensief van de Duitse nazi’s die Franco hielpen. Churchill kon daardoor bereiken dat Spanje gedwongen werd neutraal te blijven in de oorlog tegen Hitler.

  Dat geld enigszins ook voor het Vichy regime. Churchill had daar niets over te zeggen maar de Engelsen stonden met hun expedionary army bij Duinkerken en nog hadden de gealieerden van Britten en Fransen geen tegenwicht tegen de zeer moderne 85+ divisies van Hitler. 

  Hitler was als een heet ijzer door de boterzachte divisies van de Fransen heen gegaan. 

  De Franse communisten wilden immers ook niet vechten. 

  De Engelse marine heeft de Franse Vllot in een Afrikaanse haven uit het water geblazen terwijl de nazi’s op de kade stonden om de Vichy kapiteins het commando aan hen over te dragen wat ze NIET deden. 

 48. Leo KarelJan

  Wat hebben wij toch stomme media! Alleen de PVV staat 100% achter Israël en alle andere partijen, vooral de linkse, zitten Israël dwars en staan POSITIEF tegenover de antisemitische “Palestijnen”

  Hoe gek wil je het hebben?

  En dan dat linkse CIDI: veel succes met al die andere partijen die Israël veroordelen en willen boycotten!

  Over eigen glazen ingooien gesproken.

  En Schut: waarom nu niet de tientallen pro-Israël uitspraken van Wilders geciteerd. Vieze, vuile selectieve verontwaardiging!

 49. Saeftinghe

  Al die zaken die u meent met ja te moeten beantwoorden betreffen dus dochter Le Pen zelf.

  Wanneer u goed gelezen had, was het u opgevallen dat ik vind dat dochter niet verantwoordelijk is voor daden vader of omgekeerd.

  Ik heb ook geen oordeel over dochter Le Pen gegeven.

   

  Wat ik wel vind is dat, wanneer je alleenstaand niet sterk genoeg bent om een gevaar te keren, je bondgenoeten moet zoeken.

  Die bondgenoten zullen niet exact dezelfde mening hebben, maar daar dien je over te praten NADAT het gevaar bezworen is.

   

  Ik denk dat velen van ons zeker zaken doen met mensen die ze verfoeien, wanneer hun produkten de juiste kwaliteit hebben.

  Houdt het zakelijk, je hoeft niet met ze naar bed.

 50. J. School

  Als het lukt om Le Pen Sr. buiten het EP te houden dan juich ik dat van harte toe. Echter, ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om de EU in deze vorm zoveel mogelijk electorale schade toe te brengen en dat blijft vooralsnog een valide en eerzaam standpunt in mijn ogen. De bezoedeling van een (toekomstig) stemblok door één controversieel en infaam fractielid doet weinig af aan mijn persoonlijke opvattingen die ik daar vrij gemakkelijk los van kan koppelen.

   

  Waarschijnlijk zal de PVV-aanhang de komende tijd (tot de EP-verkiezingen) consequent en tot vervelens toe langs de Le Pen Sr. meetlat worden gelegd in de kwaliteitspers. De tactiek is duidelijk: de verontruste kiezer ertoe bewegen om strategisch (op een middenpartij) te stemmen om te vermijden dat het Europees Parlement verandert in een populistisch bolwerk; de diepste angst van de gevestigde orde en diens spreekbuizen.

   

  Wat ‘guilt by association’ betreft, met dat bijltje hakt men bij de PVV doorlopend. Ik vermoed dat de gemiddelde PVV’er ‘what else is new’ mompelt als hij voor de zoveelste keer wordt beticht van racisme, fascisme, xenofobie en (sinds zeer kort) anti-semitisme.  

   

  Tenslotte nog een vraag aan de heer Schut, zonder er een kip-ei verhaal van te willen maken. Mocht men besluiten om senior langs een zijdeur af te voeren, zou dit in uw ogen ook maar in enige mate leiden tot een, laten we zeggen, objectievere en minder emotionele of laatdunkende bejegening van de PVV door de media? Of wordt er dan gewoontegetrouw onverdroten gehoopt op nieuwe potentiële ‘gates’? Dat mag hoor, maar het zou inderdaad fijn wezen als de kritiek een keer écht het godwin en peroxide niveau ontstijgt. We wachten zonder spanning af. 

   

   

   

 51. Bout de Poutre

  Inderdaad!

 52. Julius

  Ook Wilders neemt het allemaal niet zo nauw.

   

  En het CIDI? Volgens mij veegt hij zijn oportunistische reet er mee af…

 53. Julius

  “U kunt dochter Le Pen niet aansprakelijk stellen voor de gedachten/woorden van haar vader”

   

  Vertelt u mij eens, is mevrouw Le Pen de leider van FN? Ach, ik geef u het antwoord: ja.

  Vertelt u mij eens, is meneer Le Pen erelid van die partij en tevens vertegenwoordiger van het FN in en Europees Parlement? Ach, ik geef u het antwoord: ja

  Vertelt u mij eens: is mevrouw Le Pen verantwoordelijk voor wat deze rasechte antisemiet voor troep uit zijn mond laat rollen? Ach, ik geef u het antwoord: ja.

   

  Vertelt u mij eens, zou Mevrouw Le Pen papalief met een grootse kick uit  “haar” partij moeten kicken? Ach, ik geef u het antwoord: ja.

   

  Doet ze dat niet? Dan is ze eigenlijk  geen spat beter dan haar vader…

   

   

   

 54. E. Engels

  Veel DDS’ers hebben kennelijk niet zo’n groot hart voor Israel als ik dacht…. Wanneer het u uitkomt laat u Israel keihard vallen.

 55. Saeftinghe

  Waarom schrijft u zulke onsamenhangede verhalen?

  Door de de vraag op deze manier te stellen staat vast dat u onzin schrijft, het is alleen het WAAROM.

  Dat is uw stijl van schrijven!!!

   

  Toon mij uw vrienden en ik zeg wie u bent is zéér vaak een reden voor missers en onzin, met oude volksgezegden onderbouwt u geen argumenten.

   

  “Okselfris”  wat een raar woord, al begrijp ik precies wat u er mee bedoelt.

  Wel eens nagedacht over andere lieden die ook niet zo “okselfris” zijn?  Samson b.v.?

   

  U kunt dochter Le Pen niet aansprakelijk stellen voor de gedachten/woorden van haar vader. net zo min als Maxima voor hetgeen haar vader NIET gedaan heeft.

  Wanneer een collega binnen het bedrijf waar ik werk, een boef is, kan dat mij aangerekend worden?

  Het is toch te zot dat de Heer Bart Schut gestraft zou worden voor wat ik hier schrijf omdat het toevallig in hetzelfde artikeltje staat.

   

  En waarom haalt u het kapsel er bij, u doet dat toch ook niet met het ontbreken ervan op de bol van Samson.

   

  U hebt nog véél te leren in uw broodwinning!!!

  Wanneer de foto hierboven recent is hebt u daar nog wel tijd voor.

 56. Mar

  @J. School

   

  Het is Wilders en Wilders alleen, die wordt aangesproken en aan wie kritische vragen worden gesteld over de samenwerking met FN.

   

  Het blijft toch een merkwaardig fenomeen dat als er iets wordt gezegd over Geert Wilders, veel van de aanhang van de PVV dat opvat als een persoonlijke aanval op hen en om zich heen beginnen te slaan. Dit fenomeen zie ik niet terug bij andere politieke partijen.

   

   

   

 57. Karina

  Het voordeel van deze samenwerking is tevens het indammen van antisemitisch EU. De voorstanders van deze samenwerking zijn zich ervan bewust dat Papa Le Pen een muggepoepje is vergeleken Martin Schulz.

 58. tipo

  Er zijn meer partijen nodig, dan enkel PVV en FN. UKIP en De Deense Volkspartij hebben vanwege het antisemitisme in de FN nog niet hun toetreding aangekondigd. Wel heeft Farage gezegd dat Marine uit ander hout dan haar vader is gesneden. 

   

  De verwijdering van Jean Marie en Bruno Gollnisch kan net het politieke gebaar van het FN zijn, om de UKIP en Deense Volkspartij wel toe te laten treden tot de alliantie. 

   

  Ik geloof dat de alliantie nu nog niet door kan gaan met die twee heren in het Europarlement namens de FN. 

   

  De bal ligt dus bij Marine Le Pen om te doen wat ze moet doen.

 59. Jos

  En wanneer mogen we dan eindelijk eens de oproep ontvangen dat partijen als GroenLinks en de PvdA afstand doen van bewezen crimelen als bijvoorbeeld AntiFa? Je kunt en mag afschuw hebben van de vader Le Pen, waar hij voor stond, en welke lieden dat aantrok maar feit is dat van die kant helemaal niet of niet de mate van crimineel en/of gewelddadig gedrag is vertoond als uit (extreem-)linkse hoek. Dus wat is erger: een extreme mening erop na houden of mensen daadwerkelijk de mond snoeren door (dreiging met) “buitenwettelijke acties”?

 60. AdriePVV

  Geachte heer Schut,

   

  In reactie op uw vorige bijdrage werd een opmerking gemaakt die gezien het aantal van 221 plusjes door velen gedeeld werd. Ik herhaal die vraag nog even voor u. 

  =========================================================================================

  “In de koran komen talrijke impliciete varianten van de Gouden Regel
  voor, terwijl de hadith vol staat met expliciete verwijzingen naar ‘wat
  niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’

   

  Ik daag de heer Schut uit om die expliciete varianten van de Gouden Regel op te noemen. Die zijn er namelijk niet. Als dat wel zo is, dan geldt die regel alleen voor moslims onderling. Niet voor ongelovigen, Christenen en Joden.

  =========================================================================================

   

  Ik hoop dat u tijd heeft om even te reageren, het zou uw geloofwaardigheid ten goede komen.

  Het gaat hier immers niet om een mening maar om door u gestelde feiten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.