Brussel buigt voor Ankara

Vanaf 16 december zullen Brussel en Ankara werken aan visumliberalisatie voor Turkije. Ahmet Davuto?lu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, zegt daarover: “Turken hebben uiterlijk over 3,5 jaar geen visum meer nodig om de Europese Unie binnen te komen.” Štefan Füle, Eurocommissaris van Uitbreiding spreekt over een ‘nieuwe dynamiek in de verhouding tussen Ankara en de EU’. Maar zo positief is deze ontwikkeling helemaal niet. In tegendeel. De Partij voor de Vrijheid is en blijft glashelder: visumliberalisatie voor Turkije? Nooit! Géén visumliberalisatie en géén Turkse toetreding tot de EU. De deur dicht en de sleutel weggooien. 

De op stapel staande visumliberalisatie toont aan dat de Europese Commissie, wederom, een diepe buiging maakt voor Turkije.

Een kleine terugblik: al bijna acht jaar onderhandelen de Commissie en Turkije over een zogeheten ‘terugnameovereenkomst voor mensen uit derde landen’. Deze overeenkomst moet Turkije ertoe verplichten personen, die via dit land illegaal de EU zijn binnengekomen, terug te nemen. Voor illegalen, voornamelijk uit Afrika en Azië, is de route via Turkije naar de aangrenzende EU-lidstaat Griekenland nog altijd het ‘populairst’. De grens tussen beide landen is zo lek als een mandje; grenscontroles vinden nauwelijks plaats. Frontex, het agentschap dat de lidstaten assisteert bij het beheer van de buitengrenzen van de EU, heeft gedurende 2012 een recordaantal van 37.220 personen geregistreerd die via de Turks-Griekse grens illegaal de EU wilden binnenkomen.

Turkije heeft altijd geweigerd de terugnameovereenkomst te ondertekenen. En waarom? 

Turkije heeft zich de afgelopen acht jaar, gedurende de onderhandelingen over een terugnameovereenkomst, altijd van zijn arrogante, onwelwillende kant laten zien. Het land heeft altijd gesteld: “In ruil voor ondertekening van de overeenkomst willen wij visumliberalisatie voor alle Turken.” 

De Turkse chantage lijkt nu haar vruchten af te werpen: op 16 december zal de terugnameovereenkomst weliswaar worden ondertekend, maar direct daarna zal de Commissie met Turkije werken aan visumliberalisatie. Ondertussen gaat de chantage gewoon verder: Turkije dreigt al bij voorbaat de terugname van illegalen stop te zetten als de EU de visumliberalisatie, althans in Turkse ogen, zou traineren.

Met dank aan de slappe houding van de Commissie zal het ene probleem voor het andere worden verruild. Als de terugnameovereenkomst tot stand is gekomen, zal Turkije illegalen uit de EU terugnemen, maar zullen tegelijkertijd 80 miljoen Turken, én alle niet-Turken die het land een verblijfsstatus verleent, legaal de EU mogen binnenkomen. We komen van de regen in de drup. 

Dit horrorscenario moet hoe dan ook worden voorkomen.

Laurence Stassen is delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. hertje

  De enige[nette]oplossing is dat de Pvv,mevrouw Stassen en de heer Wilders incluis,er een mediabombardement tegenaan gooien;zoveel en vaak mogelijk op radio en tv!Dan maar even slikken over de onbeschofte bejegening die hen,voorspelbaar,ten deel zal vallen!Maar…..de PO moet ontmaskerd worden en de bevolking voorgelicht;enige oplossing zonder bloedvergieten.En daar zou het anders best wel eens van kunnen komen;de emmer is vol!En….het putje verstopt!

 2. OphEUffen

  Bereidt u maar goed voor. De politiek gaat dit niet voor u oplossen. Zij zijn de aanstichters.

 3. staleo

  Er zijn dus heel veel partijen die hebben meegewerkt om te worden kaalgeschoren, dus op naar 0 zetels voor deze volksverraders.

 4. Rufol

  Je zou bijna gaan denken aan die automatische machinegeweren die de DDR aan de grenzen had staan. Nu niet dan niet om de mensen binnen de deuren van de EU te houden, maar om mensen buiten die deuren te houden.

  Het zou fijn zijn als de politici eens wat meer realiteitszin zouden krijgen, zodat dit soort gedachtes ook in de toekomst niet de kop op gaan steken.

 5. P.S.

  Brussel buigt voor Obama, die turkije het liefst in de EU wil zien en Brussel buigt voor de banken die graag 80 miljoen meebetalers aan de crisis willen toevoegen. De machthebbers in Turkije zelf hebben er geen probleem mee om de bevolking aan de EU uit te leveren en de machthebbers in de overige landen van de EU en op nationaal nivo hebben er geen probleem mee dat de EU bevolking tegen is. Als er nu nog 1 persoon denkt dat we een democratisch Europa kunnen verwachten dan is die echt van het padje. De ondemocratische houding van Dijsselbloem spreekt boekdelen en ik begrijp niet dat ie niet gewoon een motie van wantrouwen krijgt.

 6. baksteen

  Volgende stap naar Eurabie. 

 7. Ongemakkelijk

  En je zal zien, dat als de liberalisatie door de Turken binnegehaald is, de Turken heel moeilijk gaan doen over terugnemen van onze illegalen. En wat voor sancties hebben wij dan? Als we die overigens ooit zouden gebruiken.

 8. rekaba

  En hoe zit het andersom?

   

  Kunne wij over drie jaar ook zonder visum naar turkije en daar verblijven?

 9. HaJoGe

  Als je ziet hoe PO en MSM ons voorlichten kan een groot deel van de bevolking inderdaad naderhand zeggen: “Ich habe es nicht gewuszt”!

  En dat gaat heel erg snel !!

  En die rare lucht als de wind eens uit een ongebruikelijhke hoek waait: Oh, dat is van een of andere arbeidsintensieve chemische industrie of zo iets – maar straks is Mullah zoekt kleutertje – dus niet meer zeuren.

 10. redactie TrefPuntEU

  .. wordt een nog grotere nachtmerrie wanneer Guynokkio de Maoist Barroso zou gaan opvolgen.

  Deze Guynokkio zag nog niet eens kans als PM zijn land België terug op de rails te krijgen, laat staan dat hij 500 miljoen mensen uit 28 (we zijn de tel kwijt) landen van de ondergang gaat redden…

   

  Maar of de kiezer in mei 2014 deze werkelijkheid zal willen zien hangt sterk af hoe hard de rechtse / i.c. de anti EU politieke partijen zich weten te presenteren.

   

  We zijn bang dat de door Brussel (het Bremlin)  betaalde agitprop een zwaardere stem (door de vele malen grotere budgets, die, wrang, zélf door de slachtoffers werden betaald) zal hebben, in Hollandistan geholpen door de door de burger betaalde Rode PR zuil te NULversum, waaronder Pauwel & Wauwel en de linksche gedrukte (of – web) pers.

   

  De werkloosheid en daardoor armoede zal wellicht eerst nog véél groter moeten worden voordat het ‘plebs’ de kar en de guillotine uit het vet gaat halen.

   

  God zal het geven.

   

   

   

 11. pierreofzo

   

  Er is een nieuwe Herilige Alliantie nodig om ons de horden Barbarijse Zeerovers van het lijf te houden.

   

 12. louis-portugal

  Blijf ons maar duidelijk maken door welk niveau criminelen het noordeuropese volk verkwanseld wordt.

  Het is te hopen dat de volgende EU verkiezingen zo slecht uitvallen voor de oude club dat ze eens aan hun kop gaan voelen.

  Hoewel het zal wel niet want Rutte staat al achter het kandidaatschap van aankomend supergod Verrotstad.

 13. Lieftinck fan

  Hoe heeft het zover kunnen komen. Barosso die de voeten kust van een despoot. 

 14. Lieftinck fan

  Wanneer stelt de Europese comissie de zorgen van de gewone man of vrouw op de voorgrond, i.p.v. Wientjes, de banken, Beatrix en de multi culti lobbygroepen. Neen, integendeel. De EU voelt zich bedreigd door de kiezers en vindt dat de natiestaten zo snel mogelijk kapot gemaakt moeten worden. Daarbij zijn open grenzen een dankbaar instrrument om in te beuken op die nationale gevoelens van de kiezer.

   

  Hoe eerder Europa onherkenbaar is hoe eerder de Europese commissie met hun oplossing komt. De gedroomde federale staat.

   

  Wanneer wordt de kiezer wakker. Waarschijnlijk pas als het te laat is.

 15. OphEUffen

  Krijgen er niets voor terug? 80 miljoen Turken, noem dat maar niets.

   

  (al begrijp ik dat u het zo niet bedoelde)

   

 16. Ongemakkelijk

  En vermoedelijk zal het Hof van Justitie verbieden dat we illegalen aan Turkije overleveren, wegens schendinge van des illegalen menserecht. En zo zijn we er weer niets mee opgeschoten, Turkijke wel. Het is een patroon, Nederlandse belangen worden, door naiviteit, ingeleverd en we krijgen er niets voor terug.

 17. cmsuijkerbuijk

  Een “Film-Noir” kan niet absurder zijn, dan wat deze totaal losgelsagen bende aan het uitvreten is. Werkelijk geen énkel argument kan ze van gedachten (doen) veranderen. “Blik op oneindig en voorwaarts mars, ongeacht de consequenties!”

  Ik hoop toch zó vurig, dat in mei het begin van het einde van deze misdadige bende wordt ingeluid. Daar hoop ik écht hartstochtelijk op!!!

 18. Theo Prinse

  The leftward tilt of American universities is a nightmare. But at least American college students have places to turn to – groups like the Foundation for Individual Rights in Education, and websites like Minding the Campus – when things get blatantly unjust or just plain unbearable.

  But what can college students in a country like the Netherlands do when they want to push back against professorial PC?

  Meet Yernaz Ramautarsing. Born in the former Dutch colony of Surinam in 1987, he was raised in Amsterdam – and grew up into a political junkie and a solid left-winger. “I was terribly left-wing,” he told me the other day. “Intoxicated by the Cuban Revolution. I always said I wanted to be president of Surinam.”

   

  http://www.frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/the-dutch-academy-vs-the-heretic/?utm_source=FrontPage+Magazine&utm_medium=email&utm_campaign=131679d231-Mailchimp_FrontPageMag&utm_term=0_57e32c1dad-131679d231-156515129

 19. Kraftavilqa

  Brussel buigt voor Obama, die

   “de banken die graag 80 miljoen meebetalers aan de
  crisis willen toevoegen.” “meebetalers: LOL.

  En wanneer eindigt de bezetting van Cyprus en Constantinopel?

  Het gaat allemaal eindigen in tranen.

 20. Niek Verheyen

   

  Berichten  als deze bederven accuut je dag.

   

  Verder helemaal eens met Suijkerbuijk en OphEUffen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.