Het was weer een mooi DDS-jaar

De jaargang 2013 in vijf topscorende posts.

Het was voor DDS opnieuw een prima jaar. We hielden de opgaande bezoekerslijn vast – bijna 40 procent meer unieke bezoeken in 2013 dan het jaar ervoor! We scoorden ook regelmatig forse hits in de media, zowel in de MSM als in de nieuwe media (blogosfeer en sociale netwerken). Er kwam bovendien weer een pagina bij in de vorm van het inmiddels al niet meer weg te denken DDS Finance. Lees daar vanaf half januari opnieuw elke dag scherpe opiniestukken over economische onderwerpen! Samen met onze cultuur(opinie)pagina Het Goede Leven heeft het DDS doen uitgroeien tot een breed opinieplatform waar allerlei verschillende onderwerpen aan bod komen. En dat zoals u van ons gewend bent zeven dagen per week. In 2013 leverde dat de volgende topscorende items op:

5. Bizar: Rutte II verdubbelt belasting op kraanwater Ook in 2013 ging DDS volop in de aanval tegen het lastenverzwaringskabinet-Rutte II. Dit stuk van Frank Verhoef heeft een goede indruk van de bijna wanhopige manieren waarop Rutte en co belastingbetalers proberen uit te knijpen om de gaten in hun begroting gedicht te krijgen. Overigens goed nieuws: in 2014 kunt u terugslaan. In het stemhokje, wel te verstaan.

4. Bolkestein: Nederland moet uit de euro stappen DDS was in 2013 opnieuw een platform voor constructieve eurokritiek. We organiseerden onder andere een reeks debatten waarin voor- en tegenstanders van hervorming met elkaar op zoek konden naar een pad uit de eurocrisis. Het waren geslaagde bijeenkomsten waarbij lezers en auteurs elkaar konden ontmoeten voor een interessant debat en een goed glas bier na afloop. Wellicht in 2014 opnieuwd zo’n evenement?

3. Mandela bracht de hel op aarde “Hitler. Stalin. Pol Pot. Mao. Mandela.” Inderdaad, dat kan alleen maar Joost Niemoller zijn! Joosts bijdragen deden ook dit jaar weer veel stof opwaaien. In september verliet hij DDS om een eigen betaalsite te lanceren, een dapper experiment om te zien of met betaalde content ook geld verdiend kan worden in Nederland. Ga er eens langs of nog beter: neem een abonnement!  

2. Wouter Bos censureert Pim Fortuyn Een van de kerntaken van de blogosfeer is het aanpakken van oneerlijke, onjuiste of gewoon onleesbare bijdragen in de MSM. In 2013 deden we dat opnieuw vol overgave. Zo dwongen we bijvoorbeeld de Volkskrant in het defensief over hun feitenvrije verslaggeving over de Trayvon Martin-zaakDe bijdrage van deeltijd-DDS-auteur en gewaardeerd commenter Tipo over de manipulatie van een videofragment van Fortuyn door VPRO-Zomergast Wouter Bos scoorde wat dat betreft buitengewoon goed. Uiteraard gaan we in 2014 gewoon door met deze media watch-campagne!

1. Wie is Verena Shepherd eigenlijk? Het was de rel van het jaar: de aanval van de grachtengordel op Zwarte Piet. Logisch dus dat een stuk over deze hetze tegen een onschuldig Nederlands volksfestijn ons topscorend item was. In totaal werd het bijna 100.000 keer gelezen, overigens vooral dankzij Facebook waar het artikel ruim 14.000 maal werd geliked. Da’s meteen ook een tip voor u als trouwe bezoeker: als u onze stukken breder onder de aandacht wilt brengen, aarzel dan niet de sociale media-buttons onder de artikelen te gebruiken. Een enkele klik zorgt ervoor dat al uw vrienden en volgers het stuk ook in hun tijdlijn te zien krijgen. Als u dit vaker doet, kunnen we ook in 2014 weer de opgaande lijn vasthouden!

Overigens wordt 2014 een jubileumjaar: we bestaan dan alweer vijf jaar. Dat mag gevierd worden, dus dat gaan we uiteraard op passende wijze doen. Daarover binnenkort meer – in het nieuwe jaar. Graag tot dan! 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. willemientje

  Naast Frik, hebben we vorig jaar nog een markante man verloren

   

  Marcel Wiersma, alias Piet Klont, met z’n geweldige cartoons

   

   

  Frik heb ik ontmoet, bij een demo in Den Haag, waar hij een geweldige speech hield

   

  Marcel, helaas niet, het geplande bezoek,werd zijn crematie

   

  twee goede mensen, die node gemist worden

 2. Ongemakkelijk

  Dank voor jullie inzet. Het is mijn favoriete site. En hoewel ik vdBaar zelden kan volgen, goed dat jullie ook zo iemand hebben. Ook de bijeenkomsten over de Euro waren een succes. Misschien meer van dat soort bijeenkomsten?

  Veel succes volgend jaar!

 3. avander

  Sinds een half jaar lezer, een maand inmiddels als reageerder, prima site met echte eye-openers en
  deskundige en bevlogen reageerders.
  puik!

 4. Jan Van

  En jij ook bedankt, Joshua, voor dit open podium. 

  Toch zou ik best wel eens willen weten waar de rede was voor een ban van enkelen.

  Details hoeven van mij niet. 

  Fijne jaarwisseling. 

   

 5. François

  Compliment en gefeliciteerd met het welverdiende succes! Naast een chapeau voor de redactie ook de hoed even aantikken voor de reagerders hier. Heel informatief, onderhoudend en motiverend. Dit samenspel maakt DDS tot één van de belangrijkste Nederlandstalige media wat mij betreft.

 6. baksteen

  Joshua en alle anderen bedankt voor de niet aflatende stroom van dagelijkse kritische berichtgeving.

  Van de kranten hoef je het op dat gebied niet meer te hebben, misschien wel de hoofdreden voor de teloorgang van de papieren media, kritiekloze politiek correcte (des)informatie krijgen we al genoeg naar ons hoofd geslingerd. 

   

 7. Dick Kraaij

  Een terechte nummer 1, @JoshuaLivestro. En gelukkig is er volgend jaar weer een nieuwe nummer 1. Ieder jaar opnieuw Bohemian Rhapsody word ik ook een beetje zat.

   

  Het vuurwerk rond Verene Shepherd staat model voor alles wat decennia lang meende het gelijk aan de eigen zijde te hebben en nu steeds meer stuiptrekkend op de terugtocht is.

   

  Daaronder vallen ook de protesten tegen het afsteken van rotjes door particulieren. Hoewel ik zelf niets (meer) heb met ontijdig knallen, heeft een blogger op de site van een conculega gelijk: de protesterenden zijn wel luidruchtig, maar zwaar in de minderheid.

   

  Vanaf 1 januari is mijn ‘tweces’ voorbij, dus vanaf morgen voldoe ik weer graag aan alle verzoeken om DDS-content verder te verspreiden.

   

   

 8. Sherman

  Dat staat niet in het lijstje.
  Ik ga even zoeken.

 9. Mar

  Zoek op PVV negatief.

 10. Esther

  Op verzoek hierboven opgezocht.

   

  De top vijf artikels met de meeste reacties:

  Waarom ik het oneens ben met libertariërs, door Frank Verhoef
  Anderen aan het denken zetten, door Blondemevrouw
  Open vizier, door Erik Ziengs
  De PVV- en Wilders-paradox, door Peter van Dijken
  “Geertje bedankt! schreeuwden ze. Onnozelen, door Tim Engelbart

  De top tien reageerders met meeste reacties:

  Caroline
  toetssteen
  Peter Pan
  R. Hartman
  shrimpocat
  cmsuijkerbuijk
  trias politica
  Gielah
  tipo
  Two Ravens Black Kettle

   

  Allen een gelukkig 2014 toegewenst!

 11. tipo

  Terugkijkend op het afgelopen jaar mag er 1 naam niet ontbreken in onze gedachten en dat is Prof. Drs. G.B.J. Van Frikschoten (aka Jaap mollema). 

   

  Hij is degene die 5 jaar geleden in een ge-engageerde discussie met Frank Verhoef ging over het instituut huwelijk en hoe het homohuwelijk daar in verhouding mee stond. Hij is ook degene die mij helemaal met de trein naar Den Haag heeft laten reizen, om 7 rondejs om het Binnenhof te lopen en onverrichter zaken huiswaarts te keren bij de BBQ. 

   

  Zij ziel, daar zou ik graag aan verwant zijn en daarom blijf ik van hem houden, ondanks dat ik hem nooit ontmoet heb en hij ongelukkigerwijs niet meer met ons is. Hij doet er nog steeds toe en ik mis hem zoals ik hem mij herriner.

   

  snik. 

   

  Over en out.

 12. Frank Verhoef

  @ tipo

   

  Ik zal niet te veel drinken, dank je!

 13. tipo

  En nu ik de fles sterke drank open ga trekken (en gekke dingen ga typen) alvast de beste wensen en een voorspoedig 2014 voor Joshua, die het aandurfde om het eurodebat professioneel aan te gaan, Trias voor de onvermoeibare inzet in speur- en schrijfwerk van hoge kwaliteit en kwantiteit, Michael voor de Turkije-bijdragen en het overzicht en Frank, Esther, Dirk-Jan, en al die anderen die ik nu tekort doe voor hun inzicht om ons een stukje wijser (of bozer of blijer, whatever) te maken. 

   

  Maar ook voor de wijze, soms poetische woorden in de comments onder de stukjes van Caroline, Jansma, Hartman, Henk, Mar, Raaf, CMSuikerbuyk en al die andere wijsneuzen.

   

  Dank en volgend jaar hebben we niet alleen gelijk, maar krijgen we het ook. (hoop ik)

   

  Proost en voorzichtig met de champagne he?

 14. iMachia

  Een like-link naar LinkedIn zou ook een mooi streven zijn voor 2014…..

 15. sprx

  l=k

 16. sprx

  Dat er een eind moge lomen aan het horror kabinet en de EU-dwingelandij !

 17. Henk

  Ik bedoel natuurlijk CMS(uijkerbuijk). Sorry

 18. Henk

  @ CSM

   

  Dat kun je terugvinden op de site http://www.alexa.com en dan naar countries en the Netherlands.

   

  @ Redactie

   

  Ik mis nog een jaaroverzicht van de reaguurders die het meest gereageerd hebben.

  CSM staat op 1 (lijkt me buiten twijfel), maar wie zijn de nummers 2 t/m 10.

 19. Pietje Precies

  mijn goede voornemen is om in 2014 meer op “like” te drukken hier op de DSS. Kijk, ik ben al begonnen!

   

  het lijkt me voor 2014 ook leuk wanneer je plussen en minnen kunt geven op het artikel zelf, net als op de reacties. Of wekt dit ongewenste competitiedrang bij de auteurs op?

 20. cmsuijkerbuijk

  Alle medewerkers gefeliciteerd met dit succes. Ook alle reageerders natuurlijk en tesamen met de redactie, wordt het toch ook een beetje “ons” DDS!

  Is het overigens al bekend, welke plaats DDS zelf inneemt op de ranglijst van bezochte opiniesites?

 21. Henk

  @ CMS

   

  DDS scoort beduidend beter dat de (extreem-)linkse Joop en het gezichtsloze The Post On Line, maar heeft nog een hele grote achterstand op het cynische Geen Stijl.

 22. cmsuijkerbuijk

  Mijn dank is groot, maar heb je misschien een link of zo? Ben best wel benieuwd naar de “anderen”.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.