Het was weer een mooi DDS-jaar

Geen categoriedec 31 2013, 10:30
De jaargang 2013 in vijf topscorende posts.
Het was voor DDS opnieuw een prima jaar. We hielden de opgaande bezoekerslijn vast - bijna 40 procent meer unieke bezoeken in 2013 dan het jaar ervoor! We scoorden ook regelmatig forse hits in de media, zowel in de MSM als in de nieuwe media (blogosfeer en sociale netwerken). Er kwam bovendien weer een pagina bij in de vorm van het inmiddels al niet meer weg te denken DDS Finance. Lees daar vanaf half januari opnieuw elke dag scherpe opiniestukken over economische onderwerpen! Samen met onze cultuur(opinie)pagina Het Goede Leven heeft het DDS doen uitgroeien tot een breed opinieplatform waar allerlei verschillende onderwerpen aan bod komen. En dat zoals u van ons gewend bent zeven dagen per week. In 2013 leverde dat de volgende topscorende items op:
5. Bizar: Rutte II verdubbelt belasting op kraanwater Ook in 2013 ging DDS volop in de aanval tegen het lastenverzwaringskabinet-Rutte II. Dit stuk van Frank Verhoef heeft een goede indruk van de bijna wanhopige manieren waarop Rutte en co belastingbetalers proberen uit te knijpen om de gaten in hun begroting gedicht te krijgen. Overigens goed nieuws: in 2014 kunt u terugslaan. In het stemhokje, wel te verstaan.
4. Bolkestein: Nederland moet uit de euro stappen DDS was in 2013 opnieuw een platform voor constructieve eurokritiek. We organiseerden onder andere een reeks debatten waarin voor- en tegenstanders van hervorming met elkaar op zoek konden naar een pad uit de eurocrisis. Het waren geslaagde bijeenkomsten waarbij lezers en auteurs elkaar konden ontmoeten voor een interessant debat en een goed glas bier na afloop. Wellicht in 2014 opnieuwd zo'n evenement?
3. Mandela bracht de hel op aarde "Hitler. Stalin. Pol Pot. Mao. Mandela." Inderdaad, dat kan alleen maar Joost Niemoller zijn! Joosts bijdragen deden ook dit jaar weer veel stof opwaaien. In september verliet hij DDS om een eigen betaalsite te lanceren, een dapper experiment om te zien of met betaalde content ook geld verdiend kan worden in Nederland. Ga er eens langs of nog beter: neem een abonnement!  
2. Wouter Bos censureert Pim Fortuyn Een van de kerntaken van de blogosfeer is het aanpakken van oneerlijke, onjuiste of gewoon onleesbare bijdragen in de MSM. In 2013 deden we dat opnieuw vol overgave. Zo dwongen we bijvoorbeeld de Volkskrant in het defensief over hun feitenvrije verslaggeving over de Trayvon Martin-zaakDe bijdrage van deeltijd-DDS-auteur en gewaardeerd commenter Tipo over de manipulatie van een videofragment van Fortuyn door VPRO-Zomergast Wouter Bos scoorde wat dat betreft buitengewoon goed. Uiteraard gaan we in 2014 gewoon door met deze media watch-campagne!
1. Wie is Verena Shepherd eigenlijk? Het was de rel van het jaar: de aanval van de grachtengordel op Zwarte Piet. Logisch dus dat een stuk over deze hetze tegen een onschuldig Nederlands volksfestijn ons topscorend item was. In totaal werd het bijna 100.000 keer gelezen, overigens vooral dankzij Facebook waar het artikel ruim 14.000 maal werd geliked. Da's meteen ook een tip voor u als trouwe bezoeker: als u onze stukken breder onder de aandacht wilt brengen, aarzel dan niet de sociale media-buttons onder de artikelen te gebruiken. Een enkele klik zorgt ervoor dat al uw vrienden en volgers het stuk ook in hun tijdlijn te zien krijgen. Als u dit vaker doet, kunnen we ook in 2014 weer de opgaande lijn vasthouden!
Overigens wordt 2014 een jubileumjaar: we bestaan dan alweer vijf jaar. Dat mag gevierd worden, dus dat gaan we uiteraard op passende wijze doen. Daarover binnenkort meer - in het nieuwe jaar. Graag tot dan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten