Marktwerking in de zorg werkt

Tegenstanders en critici van marktwerking in de zorg vrezen nogal eens dat het tot een verschraling van het zorgaanbod zal leiden. Zorgverzekeraars zouden de keuzevrijheid van hun klanten inperken, om maar de goedkoopste verzekering aan te kunnen bieden. In enkele gevallen zien we dat inderdaad. Tal van Nederlanders zijn bereid iets van hun keuzevrijheid op te offeren om per maand minder kwijt te kunnen zijn aan hun zorgverzekering. Maar zoals blijkt uit deze reclame geldt dat niet voor iedereen. Er zijn ook klanten die best iets meer willen betalen, opdat zij volledige keuzevrijheid behouden. Dat is het mooie van de vrije markt: in plaats van een systeem waarin iedereen hetzelfde krijgt, is er volop aanbod, want volop vraag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.