Pechtold: ‘participatiecontract is onzin’

Foto:

Goh!

<--break->

De rest van Nederland had die conclusie al een tijdje getrokken, maar nu noemt ook Alexander Pechtold de ‘participatieverklaring’ onzin. Volgens de D66-leider helpt het ‘geen donder’. Dat zei hij vanochtend in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

De verklaring is een initiatief van minister Lodewijk Asscher (Integratie). Een aantal gemeenten voert de verklaring als proef in. Vooral Roemeense en Bulgaarse arbeidsmigranten krijgen er na 1 januari mee te maken.

Nieuwkomers ‘wegwijs maken’ vindt Pechtold op zich prima, maar hij heeft liever dat ze meedoen in de samenleving en Nederlands leren. We zijn economisch ongelooflijk afhankelijk van werknemers uit andere Europese landen, zei Pechtold, die de vleesindustrie en de tuinbouw als voorbeelden noemde.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!