Pechtold: ‘participatiecontract is onzin’

Goh!

<--break->

De rest van Nederland had die conclusie al een tijdje getrokken, maar nu noemt ook Alexander Pechtold de ‘participatieverklaring’ onzin. Volgens de D66-leider helpt het ‘geen donder’. Dat zei hij vanochtend in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

De verklaring is een initiatief van minister Lodewijk Asscher (Integratie). Een aantal gemeenten voert de verklaring als proef in. Vooral Roemeense en Bulgaarse arbeidsmigranten krijgen er na 1 januari mee te maken.

Nieuwkomers ‘wegwijs maken’ vindt Pechtold op zich prima, maar hij heeft liever dat ze meedoen in de samenleving en Nederlands leren. We zijn economisch ongelooflijk afhankelijk van werknemers uit andere Europese landen, zei Pechtold, die de vleesindustrie en de tuinbouw als voorbeelden noemde.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Evert Mouw

  Maar beste Baron van Hier tot Ginder, waar haalt u het vandaan dat ik Pechtold zou willen steunen? Zo ligt het niet — ik stoor me er hooguit aan als de kritiek op die man niet voldoende bijgeschaafd is.

 2. halo1

  Iedereen zal dit natuurlijk voor zn eigen hachje ondertekenen. maar iedereen heeft ook het recht te leven “”volgens zijn eigen levensstijl”.. en daarop kan men zich bij wangedrag natuurlijk beroepen.. kortom : linkse naivo!s waren weer eens contra-productief bezig!

 3. Baron van Hier tot Ginder

  Geachte Heer Mouw,

  Vallen over een hyperbool is in mijn ogen niet meer dan een zwaktebod. Het lijkt erop dat U geen steekhoudende argumenten kunt aanvoeren om Pechvogel te steunen.

 4. cmsuijkerbuijk

  “Er bestaat niet zoiets als 1000% gelijk.”

  Overdijven maakt de zaak duidelijk. U zoekt spijkers op laag water (Da’s eb!) en gaat daarmee voorbij aan wat ik bedoel!

 5. Evert Mouw

  Er bestaat niet zoiets als 1000% gelijk. Meer dan 100 kan niet, en anders is het geen percentage, tenzij het gebruikt wordt als relatieve maatstaf, maar dan is het “meer gelijk hebben vergeleken met”.

   

  Verder is het natuurlijk een prima idee om mensen aan het werk te zetten. Maar vul dan de uitkering wel aan tot het minimumloon. Verdringing op de arbeidsmarkt en stimulatie van bedrijven die geen betaalde krachten in dienst willen nemen is niet zo handig.

   

 6. cmsuijkerbuijk

  Het Orakel heeft gesproken: De grenzen moeten wagenwijd open, omdat we immigranten nodig hebben voor de slacht en voor het planten van paprika’s! Doen we dat niet, dan gaat ons land ten onder!

  Wát een enorm lulverhaal weer zeg. Nou krijgt deze nar de kans, om zijn punt te maken dat immigranten zo broodnodig zijn, weet hij niks beters te verzinnen dan “vleesindustrie” en “tuinbouw”!

  Hij beseft het waarschijnlijk zelf niet eens, maar door deze uitspraak geeft hij dus duidelijk aan, dat al die open grenzen flagrante onzin zijn en Wilders voor 1000% gelijk heeft!

  Je schopt er de werkeloze Nederlander maar naar toe. En niks geen “onder mijn niveau”! Wérken, of geen uitkering! En Pechvogel? Die kan meteen bij een uitbenerij beginnen!

 7. Evert Mouw

  Beste cmsuijkerbuijk, inhoudelijk heb ik dan ook geen kritiek op u. Zie mijn opmerking slechts als een voetnoot.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.