Volkskrant wil vuurwerkverbod. Toch maar vuurwerk kopen vandaag

Geen categoriedec 31 2013, 10:37
Ik heb zelden zo'n slecht stuk gelezen in de Volkskrant (op de korte stukjes die op de voorpagina staan na dan) als vandaag: de hoofdredactie van de Volkskrant wil dat er een einde komt aan consumentenvuurwerk. Ja, echt. Een paar argumenten van de krant met het "progressieve hart" (dixit chef Philippe Remarque):

Omdat ze in heel veel beschaafde landen zoals Frankrijk en de VS, waar ze het afsteken aan professionals overlaten, heus geen minder prettige jaarwisseling hebben.

Hilarisch, nu is Amerika ineens een "beschaafd" land. Als er één krant is die beweert dat Amerika een hartstikke onbeschaafd land is, dan is het de Volkskrant wel, vooral toen George W. Bush president van het land was. En wat te denken van het recht op vuurwapens, dat is vastgelegd in de Grondwet. Hoe onbeschaafd. Maar goed, nu is het land dus ineens wél beschaafd, omdat ze vuurwerk centraal hebben georganiseerd.
Een ander argument van de Volkskrant voor een vuurwerkverbod:

Omdat dat zorgvuldig uitgezochte pakketje van u in de praktijk toch weer tegenvalt.

Het moet niet veel gekker worden. Omdat het "pakketje" soms tegenvalt, moet er maar een vuurwerkverbod komen. Man, man, man.
"Welke grote politieke partij pakt de handschoen op?" vraagt de auteur van het stuk, chef van de parlementaire redactie Raoul du Pré, zich af. Hij bedoelt: wanneer komt niet GroenLinks, maar zijn PvdA nou eens in actie tegen al die ondernemers die hun brood verdienen met consumentenvuurwerk en al die mensen die consumentenvuurwerk afsteken en er plezier aan beleven?
Ik was het niet van plan, maar ik denk dat ik vandaag toch nog wat vuurwerk ga halen. Een vuurwerkverbod zou paternalisme ten top zijn, maar ik zie het al helemaal gebeuren dat de Volkskrant jaarlijks blijft hameren op een verbod, net zoals de krant dat iedere keer opnieuw probeert met Zwarte Piet. Het is gewoon wachten tot de linkse partijen in het parlement een verbod uitvaardigen op alles wat Nederland nou zo'n leuk land maakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten