2014: het jaar van de belastingverhogingen

Gelukkig Nieuwjaar, he?!

U weet wat politici vaak zeggen: een nieuw jaar, nieuwe kansen om de bevolking leeg te bloeden. Dat ze dit motto serieus nemen wordt duidelijk als we naar de lijst van lastenverzwaringen kijken die gisteren is ingegaan.

Om te beginnen zijn de accijns op alcohol maar weer eens heerlijk verhoogd. Het was het plan van de regering om met name bierdrinkers kapot te maken – door de accijns te verhogen met 14% – maar uiteindelijk besloot men om de accijns voor alle alcoholhoudende drank net zo sterk te verhogen: één tariefsverhoging van 5,75%. Zowel bierdrinkers als wijndrinkers moeten er dus aan geloven. Niet zo gek aangezien de regering het zich tot doel heeft gesteld om uw levensgeluk zo veel mogelijk te beperken.

De verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken is ook meteen maar even gestegen. Ze dwingen u dus om (deels) over te stappen van alcoholische naar niet-alcoholische dranken, waarna ze die laatste soort ook maar even flink belasten. Zie deze voorbeelden van de rijksoverheid zelf:

* limonade van 5,5 cent per liter naar 7,59 cent per liter;

* vruchtensap en mineraalwater van 4,13 cent per liter naar 5,7 cent per liter.

Die vuile mineraalwater drinkers ook. Aanpakken, die viezerikken, en hard ook.

Dat geldt trouwens ook voor die vervelende lui die gewoon kraanwater durven te gebruiken. Het mooiste van deze belasting? Je hebt er werkelijk iedereen mee te pakken. Hier is geen ontsnappen mogelijk aan: iedereen zal kromliggen. Mooi man! Zeker omdat ‘de vervuiler’ zo betaalt. Let wel, met vervuiler bedoel ik dan natuurlijk: de mens. Die is immers als een kanker op deze mooie, onschuldige aardbol. Je móét hem daarvoor bestraffen.

Als u door die sterk gestegen accijns – en dus prijzen – denkt, ‘hier trap ik niet, ik ga lekker in Duitsland of België shoppen’  stel ik voor dat u daar ook meteen maar even tankt. Ook de accijnzen op diesel en LPG zijn namelijk omhoog geschroefd. Wat betreft diesel bedraagt de verhoging 3 cent per liter, wat LPG betreft maar liefst 7 cent. Ik stel voor dat u uw bejaarde ouders, die niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen, maar wat minder vaak bezoekt (om ze te helpen). Dat kost u namelijk veel te veel. 

Dat is al helemaal het geval als we in gedachten houden dat de boetes ook flink worden verhoogd. Als u per ongeluk een keer door rood rijdt bent u nóg duurder uit dan in 2013. U krijgt vanaf nu namelijk een rekening van 240 euro in de brievenbus. En niet handsfree bellen? Hoppa, 230 euro. Of u dat bedrag onmiddelijk kunt overmaken. En snel een beetje. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de boete voor een vergeten autogordel (140 euro), het parkeren op een gehandicaptenplaats (370 euro), over de vluchtstrook rijden (370 euro) en keren op de snelweg (ook al 370 euro). 

In het geval u denkt: ik ga maar met de fiets! Doe maar niet

Ook fietsers die een knipperlichtje gebruiken, zijn de klos. Dit jaar kregen ze daarvoor nog een boete van 50 euro. In 2014 kunnen ze er een van 55 euro verwachten.

Alleen reizen met de benenwagen wordt vooralsnog niet kapotbelast. Geef de dames en heren in Den Haag wat tijd, dan regelen ze dat ook.

Ik weet wat u nu denkt: ‘Dat was het dan?’ Ha-ha, natuurlijk niet! Er is namelijk ook nog de drastische stijging van het huurwaardeforfait, wat de huiseigenaren ergens tussen de tientallen en zelfs honderden euro’s gaat kosten. In totaal komt het neer op een tariefsverhoging van 17%: dat hakt er wel even in, ja.

Wat is 2014 fan-tas-tisch begonnen he? En dat met dank aan zowel de VVD als de SGP – beide zogenaamd rechtse partijen die hun achterban keihard in de rug hebben gestoken en hen nu aan hun lot overlaten. 

Het ergste van dit alles? De gemiddelde Nederlander heeft het al verdomd lastig door de crisis. Daar komen de lastenverzwaringen van het kabinet plus de drie bekende oppositiepartijen (ik noem ze nog maar eens: ChristenUnie, D66 en de SGP) dus nog eens bij. 

Succes en een gelukkig nieuwjaar hoor! Geniet van uw wijn alcohol vruchtensap kraanwater … nou ja, laat ook maar. Ga maar lekker vasten, wel zo goedkoop.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. LantR.fant

  anders gaan ze de belasting op azijn ook nog verhogen. Wij leven gewoon in een belastingbetaalparadijs.

  Btw. Morgen moet ik in Nijmegen zijn en dan haal ik de hele alcoholbehoefte voor januari in Kleve. Dat ritje wordt steeds rendabeler.

 2. Jeff Vink

  Volgens mij ontbreekt in het lijstje de extra inkomstenbelasting voor iedereen die het waagt om méér dan modaal te verdienen. Dat nivelleringsfeestje van de PvdA, waaraan de VVD van harte meewerkt, kost 100 euro netto per maand. Waarschijnlijk realiseert men zich dat pas als het loonstrookje eind deze maand zichtbaar wordt.

 3. Johannes N

  Bij de betere reiswinkel kunt u een eigen waterfilter aanschaffen, daarmee kunt u gewoon slootwater drinken. Ik geef het maar even door als tip…

 4. nick

  Dankzij de voortdurende propaganda van Brussel en ‘onze’ politici in Den Haag hebben veel mensen het gevoel gekregen dat een Europese superstaat niet alleen onvermijdelijk, maar zelfs noodzakelijk is om de huidige crisis op te lossen. De gewone man is er enkel om de enorme kosten hiervan te betalen middels lastenverhogingen, sluipende onteigening door het extreem lage rentebeleid, en het uitkleden van de pensioenen en sociale voorzieningen.

  Het is juist hun doel van de machtelite om het huidige systeem te doen crashen en de nietsvermoedende burger werkt met hun onwetendheid en lafheid mee aan het toekomstige totalitaire, dictatoriale, commuistische, eenheidssysteem. 

   

  Op dit moment is de opkomst van vrijheidslievende partijen in vrijwel heel Europa, die een halt toe willen roepen aan het steeds meer macht overdragen aan Brussel, het grootste gevaar voor de globalistische machtselite. Laat deze waarheid en werkelijkheid eens tot je doordringen voor het te laat is……

 5. cmsuijkerbuijk

  Ik ga wel regenwater opvangen en filteren om te drinken!

 6. witwas

  Bij Kunduz was al duidelijk dat de BTW-verhoging zou leiden tot een lagere absolute opbrengst en dat is dubbel en dwars uitgekomen. Het zal nu niet anders zijn. Onze politici zijn krankzinnig: ze doen steeds hetzelfde en verwachten een andere uitkomst.

 7. dirkse

  hoe lang zullen er nog kaarsen te koop zijn? Gaan ze de gloeilamp achterna?

  Moeten joggers straks een cerificaat kopen bij de gemeente omdat ze meer CO2 uitblazen?

  Is het nog verstandig je bed uit te komen bij een cumulatieve belastingdruk van 75% ? Mijn advies: ga niet stemmen, want dat legitimeert deze slavernij.

 8. Rob30

  Ik wist dat een bezoek aan deze site mn humeur niet zou verbeteren. Ondanks dat toch een gelukkig nieuwjaar. 

   

  Kwam die accijns op frisdrank en bronwater laatst ook al ergens tegen.. in de basis zou het relatief simpel moeten zijn, je betaald loonbelasting, en als je het uitgeeft btw, of als je er ‘veel’ van hebt vermogensbelasting. Of het echt nodig is dat je aan alle kanten gepakt wordt weet ik niet, maar het is in ieder geval nog zichtbaar. Die accijns zouden ze ook gewoon eens op de bon moeten zetten. Ben benieuwd waar het dan nog meer opduikt want blijkbaar kun je het zo gek niet verzinnen of er zit een of andere specifieke accijns op. Het verbaasd me enigsinds dat pomphouders dit niet allang doen, kan iedereen zien dat een tank benzine nog geen 3 tientjes ‘kost’.

   

  En waar halen ze die getallen eigenlijk vandaan? Waarom 7 cent extra op lpg en 0 op benzine? Waarom stijgt die op limonade van 5,5 naar 7,59 cent/liter? Hoe is die beslissing genomen.. klinkt dit beter dan 7,6 cent/liter? Of was er gewoon een perfect logische reden waarom deze accijns ineens met 38% omhoog moest? 

 9. OphEUffen

  Hoe trots zouden VVD en PVDA stemmers nog zijn? Dat deze partijen nog zetels scoren in de peilingen verbaasd mij nog het meest.

 10. Bes Tolen

  Ondertussen gaat de immigratie in alle vormen gewoon door. De communist Bussemaker zorgt telkenjare voor meer buitenlandse studenten. Dat snijdt aan meer kanten. Zorgen voor steeds grotere verdeeldheid in de maatschappij. Bevoorrechting van vreemdelingen als student. Minder mogelijkheden voor eigen bevolking om bepaalde studies te volgen. Meer overheidsuitgaven. Meer linkse meelopers op de universiteiten en de hogescholen. Steeds eenzijdiger bevolkingssamenstelling in universiteitssteden, die wel meer inwoners krijgen maar ook steeds meer de burger kosten. Ondertussen loopt de provincie leeg omdat die door de overheid geheel wordt verwaarloosd.

  Voor dit kabinet telt alleen Amsterdam. Vandaar ook dat grote landsdeel, dat er in alle haast moet komen. De Amsterdamse bestuurders deden namelijk precies wat de Amerikanen wilden. Voorbeeld. Alle gebouwencomplexen Zuid-Oost zijn in Amerikaanse handen. De huurders elders in de stad of elders werden hier naar toegelokt. Zodat elders leegstand ontstond en dus weer gebouwen die voor een habbekrats konden worden opgekocht. Conform Oost-Duitsland, Polen en wellicht meer. Nou ja, in het deel van Polen wat voor de oorlog al Polen was, is veel gratis Amerikaans eigendom geworden. Vooral dank zij de behulpzame conservatief Roomse vrijwilligers daar. Oekraïne  moet natuurlijk het volgende land zijn. Zogenaamde vluchtelingen zullen dan vermeende vroegere eigendommen opeisen? Als zich een Amerikaans reclamebureau in Amsterdam vestigt, vallen er onder de bestaande bureaus massa-ontslagen. Typisch. Nou ja, een jaar of tien geleden. 

  Ik kan zo wel even door gaan. Maar de strekking wat er de laatste twintig jaar met dank aan de regering Clinton en de vazallen in Europa gebeurt, is nu wel een beetje duideijk.

  Kunnen die zwaarste anti-Nederlandse ministers en staatssecretarissen niet weg, Rutte? Of ben je er zelf een?

   

 11. Kritiekaster

  Wrijf die Nederlanders het maar eens goed in!

  Zelf woon ik in België. Dat land dat zo graag op neerbuigende toon wordt genoemd en beschreven door

  jullie “intelligentia”!

  Nou, jullie kunnen nog wat leren van de manier waarop de Belgische regering hier NIET REGEERT maar IMPROVISEERT! 

  – Gezondheiszorg ca. 10 X goedkoper!

  – Wegenbelasting ca. 7 X goedkoper!

  – Inkomstenbelasting: gemiddeld 15% lager!

   

  Zijn jullie er nog? Ga dan de straat op en protesteer net zo lang totdat Rutte II verdampt is!

 12. dirkse

  De regering is volledig de kluts kwijt, het spoor bijster. Industrie moet sluiten, miljarden verspilling aan nostalgische windparken waar je meer last dan gemak van hebt. Gebrek aan research om echte problemen een te pakken. Hogere belastingen maar er steeds minder voor leveren. Instandhouding van een bestuurlijk waterhoofd maar wel de mond vol van participatie. Onderwijs dat geschikter is voor een mieren- dan een mensenmaatschappij.

  Uitverkoop van nationale belangen aan een door lobbygroepen en activisten ingepakte eurobureaucratie.

  En een hoop mooie praatjes. 

 13. Kraftavilqa

  Vuile schoften zijn het we zouden ze moeten napalmen. Napalm kunt U overigens gemakkelijk zelf maken van benzine en zeep.

 14. Rob30

  Ergens moet ik ze nog nageven dat het wel slim is, de enkeling die roept zelf voor zn watervoorziening te gaan zorgen zal snel tot de conclusie komen dat je het niet terugverdient. Het kost namelijk gewoon praktisch niets. Als je liter water in een fles koopt betaal je al snel een euro per liter, een liter uit de kraan nog geen 0,002 euro. Tussen wat het kost en wat wij er voor willen betalen zit dus schijnbaar een enorm gat. 

   

  Maar prinicipieel is er nogal wat mis mee. Die paar euro die ze steeds links en rechts wegsnoepen beginnen inmiddels aardig aan op te lopen.

 15. François

  Het zal nu toch wel duidelijk worden dat de oude poltiek de burger welbewust, en stap voor stap, aan de bedelstaf wil brengen in een compleet omgeploegde en gespleten, ‘geïnternationaliserde’ samenleving. Nog een keer op de PvCdAVVD66GLCUSgP-farce stemmen en het is over met de zelfbeschikking, relatieve vrijheid en -welvaart waar onze voorouders zo hard voor gezwoegd en gestreden hebben. Hopelijk wordt met de gemeenteraads- en EP verkiezing een signaal afgeven dat de burgers deze roof en kaalslag niet langer meer pikken. Om te beginnen.

 16. Verrassing! VVD en PvdA zien leden massaal weglopen – De Dagelijkse Standaard

  […] zag natuurlijk helemaal niemand aankomen na alle belastingverhogingen en bezuinigingen op de verkeerde dingen (zoals Defensie): de leden van coalitiepartijen VVD en PvdA […]

 17. Overheid knijpt burger uit met hogere waterschapsbelastingen – De Dagelijkse Standaard

  […] zo lang doorgaan totdat we een keer in opstand komen en politici kiezen die niet gemakzuchtig naar belastingverhogingen grijpen om de begroting te […]

 18. Pietje Precies

  Ik rijd steeds vaker naar het buitenland om daar boodschappen te doen. voor de kift..

   

  Vuurwerk Aldi Kleve

  wijn/bier (+lekker eten) Auchan Lille

   

   

 19. Paul99

  Als er zoveel belastingen verhoogd worden en de (hypotheek)verstrekkingsnormen van de banken nog verder worden ingeperkt, wat gaat dat dan voor de woningprijzen tot gevolg hebben, iemand een idee ?

 20. Karina

  Zijn er tal van idiote VVD en PvdA kiezers die het lef hebben commentaar te leveren op PVV kiezers. Niet alleen dankzij de VVD maar ook dankzij hun kiezers moeten wij opdraaien voor de kosten.

 21. louis-portugal

  Michael laat die “BEZUINIGINGEN” maar even doordringen bij het volk.

  We zullen er ongetwijfeld meer over gaan lezen de komende tijd.

  Rutte moet natuurlijk ook erg voorzichtig zijn met de economie.

  Stel je voor dat die 0,5 % groei wekelijkheid wordt , wat ik nog wel eens wil zien, dan moet hij voorkomen dat de economie OVERVERHIT raakt. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.