Clubs bestempelen minderjarige gasten

Hilarisch.

Tsja. Dan voel je je opeens toch niet zo heel stoer meer:

Een uitgaansgelegenheid uit Marknesse (Flevoland) denkt dé oplossing gevonden te hebben voor de nieuwe, strenge alcoholregelgeving. 16 en 17-jarige jongeren krijgen een stempel bij binnenkomst, zodat het barpersoneel kan zien dat aan deze groep géén alcohol mag worden verkocht. Sinds 1 januari is de leeftijdsgrens voor het kopen en consumeren van drank verhoogd van 16 naar 18 jaar. Discotheek Chez Marknesse gaat de bezoekers jonger dan achttien stempelen, om het werk voor het barpersoneel makkelijker te maken. 

Ik heb niets met de verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholconsumptie, maar dit is wel weer hilarisch. Iedereen moet een ID laten zien, zij die jonger zijn dan 18 krijgen een mooie stempel. Waarschijnlijk in de vorm van een Disney-figuur oid.

Het enige probleem? Ze kunnen de stempel er hartstikke gemakkelijk afwrijven. 

Maar goed, dan heeft de eigenaar van de uitgaansgelegenheid wél zijn best gedaan. En daar gaat het om, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. iMachia

  Gewoon een RFID-chip implanteren. Dit gebeurt al in het Amerika van Houssein Obama (het land van de onbegrensde mogelijkheden) vooraleerst alleen voor Obamacare. Later volgen natuurlijk meer toepassingen. Denk aan vervanging van paspoort. Denk aan allerlei dossiers (sociaal/fiscaal/juridisch/OV etc.)

  Klinkt dit allemaal als aluhoedjes-apekool? Dat vond menigeen een paar jaar geleden ook toen sommigen zeiden dat de NSA wegcams ongemerkt kon gebruiken…..


   

  @cmsuikerbuijk: natuurlijk is het onzinnig maar ontkomt u er in de toekomst aan? Ik denk het niet.

  (geen chip = geen gezondheidszorg = geen etc etc. Zoals het nu niet meedragen van een ID-bewijs ook al strafbaar is)


 2. Frits B

  Op de onderarm tatoeëren werkt ook probaat. 

 3. cmsuijkerbuijk

  Gewoon: Iedereen een Barcode op het voorhoofd tatoueren met de essentieële gegevens. Bij binnenkomst scannen en bij bestellen van consumpties eveneens!

  Ik weet het: Het is onzinnig, maar dat is die maatregel ook! Vuur met vuur bestrijden a.h.w.!

 4. iMachia

  Volgens mij is er genoeg stempel-inkt dat zeer moeilijk verwijderbaar is. Ik meen me dat van vroegere popfestivals wel te herinneren.

   

  Maar het is wel weer typisch Nederlands, de overheid verbiedt weer eens wat tot zelfs ver achter de voordeur. (het verbieden van consumptie door minderjarigen). 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.