Clubs bestempelen minderjarige gasten

Foto:

Hilarisch.

Tsja. Dan voel je je opeens toch niet zo heel stoer meer:

Een uitgaansgelegenheid uit Marknesse (Flevoland) denkt dé oplossing gevonden te hebben voor de nieuwe, strenge alcoholregelgeving. 16 en 17-jarige jongeren krijgen een stempel bij binnenkomst, zodat het barpersoneel kan zien dat aan deze groep géén alcohol mag worden verkocht. Sinds 1 januari is de leeftijdsgrens voor het kopen en consumeren van drank verhoogd van 16 naar 18 jaar. Discotheek Chez Marknesse gaat de bezoekers jonger dan achttien stempelen, om het werk voor het barpersoneel makkelijker te maken. 

Ik heb niets met de verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholconsumptie, maar dit is wel weer hilarisch. Iedereen moet een ID laten zien, zij die jonger zijn dan 18 krijgen een mooie stempel. Waarschijnlijk in de vorm van een Disney-figuur oid.

Het enige probleem? Ze kunnen de stempel er hartstikke gemakkelijk afwrijven. 

Maar goed, dan heeft de eigenaar van de uitgaansgelegenheid wél zijn best gedaan. En daar gaat het om, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!