Oorlog is vervelend

Geen categoriejan 03 2014, 14:00
Nee?!
Naeeda Aurangzeb is er achter gekomen dat oorlog een vervelende bezigheid is. Ze is onlangs namelijk naar Syrië afgereisd om vluchtelingen te helpen. Helaas bleek de hulp iedere keer weer niet voldoende te zijn:

Dozen vol kinderschoenen tot maat 28 hebben wij bij ons, de jonge studenten tegenover ons lopen op versleten schoenen, of we ook voor hen schoenen hebben. Nee, dus. Een groep vrouwen trekt aan mijn jas, of ik die wil achterlaten. Ik weet dat wij geen jassen voor volwassen vrouwen bij ons hebben. Het voelt als een fiasco, wat we ook doen het is niet toereikend. Een woedende vrouw vliegt ons aan en roept; hou je goederen bij je, ik hoef jullie hulp niet, ik wil naar huis, ik wil mijn leven terug! We kijken elkaar aangeslagen aan, hoe leg je dit gevoel van onmacht uit aan al die thuisblijvers met hun goedbedoelde kritiek?

Ik weet dat het verrassend is, mevrouw Aurangzeb, maar oorlog is inderdaad ontzettend vervelend. Het is klote, vreselijk, chaotisch. Mensen leven in vreselijke omstandigheden - en dan ook nog over de gelukkigen. De ongelukkigen zijn namelijk dood.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten