Israël eist reactie Nederland op PGGM

Timmermans?

Verwacht Israël nou werkelijk dat Fransje Timmermans gaat ingrijpen?

Israël ziet graag dat de Nederlandse regering met een aanvullende verklaring komt over het recente besluit van pensioenverzekeraar PGGM om de belangen in vijf Israëlische banken te verkopen. Dat zegt de Israëlische ambassadeur in Nederland, Haim Divon, in een interview met NU.nl.

Ik weet niet of Israël heeft opgelet, maar Timmermans is bepaald niet Israëls grootste en meest loyale vriend. Nu kan de premier natuurlijk ook reageren, maar die houdt niet zo van ferme uitspraken waarmee hij de coalitiepartner tegen zich in het harnas kan jagen.

Het is dieptriest dat dit soort dingen tegenwoordig gebeuren in Nederland – dit terwijl we tot voor kort één van Israëls meest betrouwbare bondgenoten waren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Jones

    Net zoals de russen een prachtig document hebben gemaakt betreffende het repressie en intimidatie beleid van het vvd en pvda regime, zal de mossad maar eens moeten uitzoeken of er inderdaad een ‘ontmoedigings beleid is’, ik zeg mossad, omdat de journalisten hier deze taak niet meer uitvoeren, ze zijn immers onderdeel van de linkse kliek.

  2. corjova

    Israel zal ermee moeten leren leven dat onze regering een ontmoedingsbeleid voert en dat het de PGGM vrij staat om zich te laten ontmoedigen. Dit soort hysterische oproepen van hun ambassadeur zal hier op dit forum waarschijnlijk veel bijval krijgen, maar de grote meerderheid van ons volk vindt dat Israel niet boven alle normen en waarden staat. Onze regering doet in dit geval de wil van het volk: niemand wordt belet om zaken te doen in Israel, maar wie daarmee stopt krijgt de goedkeuring.

    De regering stelt terecht dat de PGGM eigen afwegingen maakt en dat zij tevreden is met de uitkomst van die afwegingen. Persoonlijk vind ik ook dat de PGGM een juiste beslissing heeft genomen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.