PvdA’ers bezorgd over PvdA-lijst Brussel

Foto:

Het anonieme backstabben is weer begonnen bij de PvdA. Smullen!

Als er één partij bedreven is in de donkere kunst van het backstabben, dan is het de PvdA wel. PvdA’ers doen het niet alleen binnen een coalitie om een andere partij te slim af te zijn, maar ze doen het net zo lief binnen de eigen partij – en als het even moet, gaan ze zelfs achter hun eigen partijleider aan. Het liefst anoniem in de krant natuurlijk. Zo ook vandaag.

Volgens de zaterdageditie van De Telegraaf maken PvdA’ers aan het Binnenhof (lees: PvdA-Kamerleden) zich zorgen over de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen. Er staan namelijk een paar vreemde namen op, zoals voormalig NOS’er Paul Sneijder (plek 5) en relschopper Sander Terphuis (plek 11).

Vooral die laatste is anonieme PvdA’ers een doorn in het oog, omdat van de amateur-politicus wordt verwacht dat hij een intensieve voorkeurscampagne gaat voeren en zo alsnog een zeteltje mag warmhouden in de PvdA-delegatie in Brussel (wat natuurlijk helemaal niet de bedoeling is, daarom staat hij ook op een onverkiesbare 11e plek).

“Dat geeft vast veel reuring, maar het is meer iemand die op z’n principes blijft hameren dan iemand die oplossingen zoekt,” aldus een anonieme PvdA’er. En met de voormalig NOS-journalist zijn ze ook niet blij: “Met journalisten in de politiek hebben wij niet heel goede ervaringen.” Lees: die Pieter Hilhorst in Amsterdam is ook niet alles. Anonieme PvdA’ers hebben ook nog wat te zeuren over de nummer 4, Michiel Emmelkamp. “Een opgewonden standje.”

Je zou bijna gaan denken dat de complete kandidatenlijst voor Brussel, samengesteld door de weggebonjourde Job Cohen, een amateuristische bende is waar niemand op zou moeten stemmen. Waarom heeft Cohen Terphuis op de lijst gezet? Terphuis was degene die zo tekeer ging tegen Samsom vanwege het kabinetsplan om illegaliteit strafbaar te stellen. Is dit Cohens manier om wraak te nemen op zijn opvolger?

Het zou me niets verbazen, gezien de recente backstabbers-geschiedenis binnen de PvdA. Anonieme backstabbers binnen de PvdA zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bezig met het ondermijnen van het leiderschap van Samsom. Het zou een wonder zijn als Samsom dit jaar de verkiezingen overleeft.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!