PvdA’ers bezorgd over PvdA-lijst Brussel

Het anonieme backstabben is weer begonnen bij de PvdA. Smullen!

Als er één partij bedreven is in de donkere kunst van het backstabben, dan is het de PvdA wel. PvdA’ers doen het niet alleen binnen een coalitie om een andere partij te slim af te zijn, maar ze doen het net zo lief binnen de eigen partij – en als het even moet, gaan ze zelfs achter hun eigen partijleider aan. Het liefst anoniem in de krant natuurlijk. Zo ook vandaag.

Volgens de zaterdageditie van De Telegraaf maken PvdA’ers aan het Binnenhof (lees: PvdA-Kamerleden) zich zorgen over de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen. Er staan namelijk een paar vreemde namen op, zoals voormalig NOS’er Paul Sneijder (plek 5) en relschopper Sander Terphuis (plek 11).

Vooral die laatste is anonieme PvdA’ers een doorn in het oog, omdat van de amateur-politicus wordt verwacht dat hij een intensieve voorkeurscampagne gaat voeren en zo alsnog een zeteltje mag warmhouden in de PvdA-delegatie in Brussel (wat natuurlijk helemaal niet de bedoeling is, daarom staat hij ook op een onverkiesbare 11e plek).

“Dat geeft vast veel reuring, maar het is meer iemand die op z’n principes blijft hameren dan iemand die oplossingen zoekt,” aldus een anonieme PvdA’er. En met de voormalig NOS-journalist zijn ze ook niet blij: “Met journalisten in de politiek hebben wij niet heel goede ervaringen.” Lees: die Pieter Hilhorst in Amsterdam is ook niet alles. Anonieme PvdA’ers hebben ook nog wat te zeuren over de nummer 4, Michiel Emmelkamp. “Een opgewonden standje.”

Je zou bijna gaan denken dat de complete kandidatenlijst voor Brussel, samengesteld door de weggebonjourde Job Cohen, een amateuristische bende is waar niemand op zou moeten stemmen. Waarom heeft Cohen Terphuis op de lijst gezet? Terphuis was degene die zo tekeer ging tegen Samsom vanwege het kabinetsplan om illegaliteit strafbaar te stellen. Is dit Cohens manier om wraak te nemen op zijn opvolger?

Het zou me niets verbazen, gezien de recente backstabbers-geschiedenis binnen de PvdA. Anonieme backstabbers binnen de PvdA zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bezig met het ondermijnen van het leiderschap van Samsom. Het zou een wonder zijn als Samsom dit jaar de verkiezingen overleeft.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. peterdeRuyter

  @ Hilterman:

   

  Dat is dan een troost,zij het een schrale.

  Ik denk,dat bij ongewijzigd politiek klimaat dit Terpgebeuren met wat mediahulp bij PO en MSM

  nog aardig kan doorbloeien,maar voor mij symbool zal blijven staan van ontaarding en verloedering

  van de zg  verrijkende import van would be zielige intriganten en profiteurs.

   

 2. pietkremer

  Sander Terphuis kreeg hier als gevluchte Iranier asiel en later de Nederlandse nationaliteit. Dan zou je mogen verwachten dat Terphuis loyaal zou zijn aan Nederland en de Nederlandse gemeenschap. Maar mans loyaliteit gaat vooral uit naar de illegale vreemdelingen. Hij voert campagne tegen de strafbaarheid van illegaal verblijf en scheept Nederland daardoor op met vreemdelingen die hier niets te zoeken hebben omdat hun asielaanvraag is afgewezen. Als illegaal verblijf niet strafbaar wordt gesteld, trekt dat nieuwe gelukzoekers aan, want wie hier eenmaal een voet tussen de deur heeft, mag dan altijd binnen blijven. Als illegaal verblijf niet leidt tot uitzetting, kunnen we de hele IND wel afschaffen. Als Terphuis goede bedoelingen met ons land zou hebben, zou hij juist moeten aandringen op uitzetting van illegalen, opdat hun plaats kan worden ingenomen door vreemdelingen die echt aan vervolging in hun thuislanden bloot staan.

   

 3. Knarsman

  De Partij van de Allo’s heeft ook vrijwel geen allochtonen op die lijst staan, of hebben ze een schuilnaam aangenomen? Ik kom niet verder dan 4 personen op een lijst van 21, dus die 4 moeten vrijwel zeker van hun verkiezing zijn….:)

 4. D. G. Neree

  Sander Terphuis een Iraniër? Heeft hij dan een andere (Nederlandse) naam aangenomen?

 5. D. G. Neree

  excuus. ja. andere naam aangenomen.

 6. Johanna

  Fundamentalist Sander Terphuis (zijn Nederlandse naam)  (PvdA) zou het liefst de partij overnemen en gelijk  al de allochtonen meenemen.  Als je leest wat hij allemaal schrijft  rijzen je haren ten berge.

 7. avander

  Een incestueuse banen- en geldverdelende club navelstaarders met het gelijk van de wereld.
  Waarom verbaast ieder zich noch steeds over deze mensen?

 8. Jessica

  beschamende lijst kandidaten voor wie zo nodig een baantje gezocht moest worden. Brussel is het afvoerputje van incompetente afgeserveerde politieke lichtgewichten.

 9. The Fox

  Als de PvdA zelfmoord wil plegen, sta vooral niet in de weg.

   

  Voor het eerst in de geschiedenis van de PvdA zullen ze eindelijk in het hele land op gemeenteniveau een pak slaag krijgen. En we kijken er naar uit. Daarna kan er eindelijk puingeruimd worden.

 10. Hilterman

  Opvallend dat nergens wordt gekeken of beoordeeld of de baantjeszoekers op de PvdA lijst ook enige competentie meebrengen om Nederland in het Brusselse met enig succes te kunnen vertegenwoordigen. 

   

  Wat kan een man als Terphuis nu bijdragen? Hij heeft geen benul van de politieke mores in Brussel en is door zijn handicap nimmer in staat tijdens debatten een zinvolle bijdrage te leveren. Het is hard maar je hebt je ogen nodig om de lichaamstaal te kunnen waarnemen in het parlement.

   

  Met Jongerius wordt al een tijdje geleurd. Burgemeester van Utrecht zat er niet in na het debacle Wolfsen. Nu maar eens een VVDer. Jan van Zanen heeft duidelijk betere papieren, hij heeft in Amstelveen al getoond dat hij geschikt is voor het burgemeestersambt.

  Jongerius kent Brussel naar eigen zeggen. Ze heeft te maken gehad met de Europese vakbeweging.

  Dat is hetzelfde als beweren dat je den Haag kent omdat je weleens naar het residentie orkest gaat. Kul dus.

   

  Paul Sneijder was werkzaam in de journalistiek in Brussel Hij heeft als correspondent voor het Journaal gewerkt.

  Daarna is hij een adviesbureau begonnen dat kennelijk niet voldoende euro’s oplevert.

  Mooie motivering om je dan als adspirant EU parlementarier op te werpen.

   

  Kortom de banenmachine voor PvdA adepten draait weer op volle toeren.

  Het is te hopen dat de uiteindelijke PvdA fractie wat meer samenhang en bereidheid tot samenwerking toont dan de huidige. Die werd verscheurd door twisten die tot en met de rechter zijn uitgevochten. Met dit soort vrienden binnen de PvdA heb je beslist geen vijanden meer nodig.

 11. peterdeRuyter

  Leuk dat de pratende Varkensnek en volvreter Sneijder er ook op staat. Kan in het lijstje corrupte journalisten Freriks, Berman, van Minnen enz. allemaal PvdA correspondenten,die jarenlang uw en mij radio hebben vervuild.

  Terpluis is een ondankbare Iraanse fundamentalistische marxist,een soort Dibi maar dan gemener,die ons land via de rode fascisten van de PvdA al heel wat geld heeft gekost. Steeds duideliijkert wordt,wat men in deze kring onder verrijking – destructie van uw en mijn land-  verstaat. Zelfverrijking ook, en het zielige geval ‘Terphuis’is op weg naar een tonnair salaris.Gewoon een schavuit,die in handen van de Garde had mogen blijven..

 12. Hilterman

  Terphuis staat op de elfde plaats en is zo goed als uitgesloten om kans te hebben op een zetel.

  Alleen met veel voorkeursstemmen heeft hij kans op een plek in het parlement.

 13. Ian

  We zullen de pH-meter in de nabijheid houden zodat we de zuurtegraad goed kunnen monitoren. Hij zit al rond de 3,5 en dat is meteen de score voor het PvdA beleid.

 14. Tegendraads

  Die Terphuis is erg maar die tweetonner Jongerius nog erger.

 15. Rapunzel

  Hij was hier voor de wereldspelen voor gehandicapten en is toen gebleven.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sander_Terphuis

   

  Voor die wereldspelen moet je een lichamelijke handicap en dat heeft ie, hij is zo goed als blind.

  Waar ik me meer zorgen over maak is zijn geestelijke handicap die hem niet toestaat een beetje helder te denken zoals Piet Kremer hierboven al uitlegt.

   

  Uitgeprocedeerde illegalen hier houden, daar schiet niemand wat mee op op de lange termijn.

 16. louis-portugal

  Leuk artikel.

  Ik schrok een beetje toen ik die Terphuis de eerste keer zag bij een links praatprogramma.

  Ik dacht even dat hij gevonden was in een soort sociale werkplaats.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.