Savile misbruikte 1000 kinderen

Ongelooflijk. 

Oké, en wie kunnen hiervoor gestraft worden? Hij kan alleen maar zoveel kinderen hebben misbruikt omdat anderen hem beschermden. Wie zijn die personen en kunnen ze vast worden gezet?

BBC-coryfee Jimmy Savile heeft waarschijnlijk veel meer jongens en meisjes misbruikt dan werd gedacht. Er zouden niet 200, maar 1000 misbruikslachtoffers zijn. Dat zou blijken uit een onderzoeksrapport van de Britse justitie, waar de krant The Guardian inzage in had. De dj en presentator overleed in 2011.

Savile is veertig jaar lang bezig geweest. Vier decennialang heeft hij stelselmatig kinderen verkracht… en hij is er keer op keer mee weggekomen. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. Richard de II2

  Wanneer gaat de beerput bij de Nederlandse Publieke Omroep eens open? Zeer velen personen die een machtspositie veroverd hebben in dit land zullen dat proberen te voorkomen.

 2. Seksslavin gebruikende Prins Andrew ‘komt weg met wanpraktijken’ – De Dagelijkse Standaard

  […] is. Als dat soort types verdacht worden van pedofiele praktijken gaat men er tegenwoordig immers wél achteraan, ja, zelfs in Groot-Brittannië (dat terecht lang bekend stond als safe haven for high ranking […]

 3. Lieftinck fan

  Er zijn wel klagers geweest die aan de poorten van de BBC hebben gerammeld, maar die kregen van de BBC te horen dat ze niet moesten zeuren en ophoepelen.

   

  En wie zou je geloven als je, pak hem beet, een VIP (laat ik geen namen noemen) zou beschuldigen, zonder enig bewijs en nadat je niet serieus genomen werd door de BBC, de omroep die overal klaar staat om onrecht aan de orde te stellen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.