De dealer en de haatimam

Geen categoriefeb 07 2014, 11:29
Den Haag, gooi uitschot als Haitham al-Haddad en Arnoud van Doorn het stadhuis uit!
Ik wist tot voor kort niet zo goed wat ik aanmoest met Arnoud van Doorn. Moest ik hem verachten, de voormalige islamhater die zich tot de meest obscurantistische vorm van ditzelfde geloof bekeerde? Of moest ik gewoon medelijden met hem hebben, medeleven voelen voor een zielige figuur die nadat zijn vrienden hem de rug hadden toegekeerd, troost vond bij zijn voormalige vijanden omdat verder niemand hem meer moest.
Dat er een steekje los zit aan Van Doorn, werd de afgelopen weken en maanden steeds duidelijker. Sowieso kun je vraagtekens zetten bij de geestelijke stabiliteit van bekeerlingen en al helemaal wanneer zij zich keren tot de radicale islamversie van de salafistische As-Soennahmoskee. Maar dat de man zonder blikken of blozen beweert dat het Openbaar Ministerie een politieke heksenjacht tegen hem is begonnen, bewijst dat hij rijp is voor het gesticht. Beste Arnoud, als je drugs verkoopt aan minderjarigen (met verslavingsproblemen!), ga je de bak in. Zo simpel is dat. Als het OM je niet zou vervolgen, zou dat een schande zijn.
En nog steeds, ik had een zekere sympathie voor Van Doorn. Achtervolgingswaan, godsdienstwaanzin, het zijn toch meer ziektes dan karaktereigenschappen en je veracht iemand ook niet omdat hij aan schizofrenie of clinische depressie lijdt. Bovendien bleef Arnoud altijd vriendelijk in de media en ook (via Twitter) tegen mij persoonlijk. Geen door en door slechte vent, dacht ik. Tot woensdagavond.

“De #PvdE is trots om a.s. maandag Sheikh Haitham al-Haddad een lunch te kunnen aanbieden in het Haagse stadhuis. Blij met zijn steun!”

De tweet is echt, verstuurd door Arnoud van Doorn namens de “Partij van de Eenheid”. Nu zou in een ideale samenleving de naam van deze partij worden verboden, want het laatste wat deze islamisten voor ogen hebben is eenheid. Ja, op de lange termijn misschien, wanneer wij allemaal naar Mekka bidden, maar tot die tijd staat de PvdE juist voor een maatschappij die zo gespleten is als de persoonlijkheid van Van Doorn. (Aan de andere kant mag de VVD schaamteloos “vrijheid en democratie” en de PvdA “arbeid” in haar naam voeren, dus waarom zou ook Hizb al-Wehdah de kiezer niet mogen bedriegen?)
Met deze tweet bekennen Van Doorn en zijn partij kleur en die kleur is het gitzwart van de jihadvlag. Over de homofobe, antisemitische vrouwenhater Haitham al-Haddad heb ik al eerder geschreven en voor meer informatie bent u bij Nederislamexpert Carel Brendel aan het juiste adres. De sjeik (geen beschermde titel, iedere boerenlul mag zich zo noemen en veel boerenlullen doen dat dus ook) vindt dat afvallige moslims en homo’s gedood moeten worden en van vrouwen wil hij ook al niets hebben, die dienen van mannen te worden gescheiden als slaven van hun meesters. O ja, en joden stammen af van apen en varkens.
Met uitgerekend deze barbaar, deze antidemocraat, deze racist verbindt Arnoud van Doorn zich. Nadat Al-Haddad ook Almere en Rotterdam bezoekt dit weekeinde, gaat hij lunchen met de neo-islamist en drugsdealer. En nog wel op het Haagse stadhuis, epicentrum van de stedelijke democratie in de Residentie. (Ik neem aan dat er geen varkensvlees op het menu staat, dus Van Doorn en Al-Haddad zijn in ieder geval geen kannibalen.) À propos democratie, het geeft te denken dat Nederlands bekendste islampartij uit de kast komt als aanhanger en vertegenwoordiger van de meest reactionaire en hatelijke variant van dat geloof. Er ligt hier een mooie gelegenheid voor de naar verluidt meer gematigde Haagse 'Islam Democraten' te tonen dat hun partijnaam geen contradictio in terminis is door afstand te nemen van deze antidemocratische provocatie van Al-Haddad en zijn nederlakeien.
We schijnen dit soort uitschot niet uit Nederland te kunnen weren – al is mij niet helemaal duidelijk waarom – maar ik neem toch aan dat Den Haag de haatimam wel de toegang tot haar stadhuis kan ontzeggen. Ik verwacht niet anders dan dat maandag rond de lunch een aantal brede beveiligers met ooievaarsspeldjes extra een oogje in het zeil houden. Wanneer zij een in een witte jurk gestoken, grijnzende haatbaard en een kale, bebrilde drugdealer zien, hoop ik dat zij deze zonder pardon en indien nodig met harde hand uit het stadhuis verwijderen. En als Van Doorn zich daarbij verzet, is er vast wel ergens een cel waarin hij kan afkoelen. Zo went hij alvast aan de gevangenisstraf die hem boven het hoofd hangt voor het verkopen van drugs aan kinderen.
Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten