GroenLinks maakt zich hard voor vrouwenonderdrukking

Geen categoriefeb 21 2014, 20:29
GroenLinks Almere vindt hoofddoekjes ge-wel-dig.
Vrouwelijke raadsleden van GroenLinks droegen gisteravond massaal hoofddoekjes tijdens de wekelijke gemeenteraadsvergadering. Dit niet omdat ze zich opeens massaal bekeerd hebben tot een conservatieve versie van de islam, maar omdat ze publiekelijk graag hun steun wilden uitspreken voor islamitische vrouwen met een hoofddoek.
PVV'er Toon van Dijk - fractieleider van de PVV in de gemeenteraad - had onlangs namelijk gezegd dat hij zich eraan ergerde dat er steeds meer vrouwen met hoofddoeken (of erger) op rondlopen in zijn stad. Hij noemde dat - geheel terecht - onnederlands.
De politiekcorrecte dames van GroenLinks konden dat echter niet zomaar over hun kant laten gaan. Want kritisch over allochtonen.
Daarom woonden ze gisteravond de raadsvergadering bij met een theedoek op hun hoofd: 'Ha-ha. Geweldig. Kijk ons eens tolerant en openminded zijn enzo.' Wat waren ze trots op zichzelf (zie de video hier).
Wat de GroenLinkse dames daarbij vergeten - of beter gezegd, voor lief nemen - is dat de hoofddoek symbool staat voor de ondrukking van vrouwen. Er is werkelijk niets leuks, vermakelijks, of spiritueels aan. Het staat voor de minderwaardigheid van de vrouw die zich moet schikken naar de wensen van haar man, vader, broer, of zoon...
Of willekeurig iedere andere man in haar omgeving.
Daar komt nog eens bij dat de hoofddoek ook bijzonder vernederend is voor mannen. Eén van de achterliggende gedachten van hoofdbedekking voor vrouwen is dat mannen zich namelijk niet zouden kunnen inhouden als ze een mooie vrouw met een vol bos haar zien. Vrouw + haar = verkrachting. Zoiets.
Met andere woorden, de GroenLinksers vernederen in één klap vrouwen én mannen, en zijn daar nog trots op ook.
Het ergste van dit soort figuren is dat ze zichzelf al te vaak neerzetten als 'feministen' ook. GroenLinks is immers bij uitstek dé partij van, voor en door radicale feministen. Ja, nog meer dan D66 (en dat wil wat zeggen).
Jammer genoeg zullen de dames zich er niet voor schamen - en hun partij ook niet. Uiteindelijk gaat het multiculturalisme bij hen namelijk boven alles. Als puntje bij paaltje komt is het al het andere slechts bijzaak. Door deze actie heeft GroenLinks Almere dat weer eens bewezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten