GroenLinks maakt zich hard voor vrouwenonderdrukking

GroenLinks Almere vindt hoofddoekjes ge-wel-dig.

Vrouwelijke raadsleden van GroenLinks droegen gisteravond massaal hoofddoekjes tijdens de wekelijke gemeenteraadsvergadering. Dit niet omdat ze zich opeens massaal bekeerd hebben tot een conservatieve versie van de islam, maar omdat ze publiekelijk graag hun steun wilden uitspreken voor islamitische vrouwen met een hoofddoek. 

PVV’er Toon van Dijk – fractieleider van de PVV in de gemeenteraad – had onlangs namelijk gezegd dat hij zich eraan ergerde dat er steeds meer vrouwen met hoofddoeken (of erger) op rondlopen in zijn stad. Hij noemde dat – geheel terecht – onnederlands. 

De politiekcorrecte dames van GroenLinks konden dat echter niet zomaar over hun kant laten gaan. Want kritisch over allochtonen. 

Daarom woonden ze gisteravond de raadsvergadering bij met een theedoek op hun hoofd: ‘Ha-ha. Geweldig. Kijk ons eens tolerant en openminded zijn enzo.’ Wat waren ze trots op zichzelf (zie de video hier).

Wat de GroenLinkse dames daarbij vergeten – of beter gezegd, voor lief nemen – is dat de hoofddoek symbool staat voor de ondrukking van vrouwen. Er is werkelijk niets leuks, vermakelijks, of spiritueels aan. Het staat voor de minderwaardigheid van de vrouw die zich moet schikken naar de wensen van haar man, vader, broer, of zoon…

Of willekeurig iedere andere man in haar omgeving.

Daar komt nog eens bij dat de hoofddoek ook bijzonder vernederend is voor mannen. Eén van de achterliggende gedachten van hoofdbedekking voor vrouwen is dat mannen zich namelijk niet zouden kunnen inhouden als ze een mooie vrouw met een vol bos haar zien. Vrouw + haar = verkrachting. Zoiets.

Met andere woorden, de GroenLinksers vernederen in één klap vrouwen én mannen, en zijn daar nog trots op ook. 

Het ergste van dit soort figuren is dat ze zichzelf al te vaak neerzetten als ‘feministen’ ook. GroenLinks is immers bij uitstek dé partij van, voor en door radicale feministen. Ja, nog meer dan D66 (en dat wil wat zeggen). 

Jammer genoeg zullen de dames zich er niet voor schamen – en hun partij ook niet. Uiteindelijk gaat het multiculturalisme bij hen namelijk boven alles. Als puntje bij paaltje komt is het al het andere slechts bijzaak. Door deze actie heeft GroenLinks Almere dat weer eens bewezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

40 reacties

 1. KC

  Fiets eens op een mooie zomerse dag door de bible-belt regionen. Gaan we ons ook druk maken over de hoofdbedekking die daar gebruikelijk is? Wat een non-discussie.

 2. PenVsZwaard

  Groe-Links zou de Bible Belt het liefst verbieden en als dat niet gaat, dan toch zeker hun ‘achterlijk’ geloof, zie maar hun acties tegen de SGP.

 3. Cathja

  De vrouwen uit de z.g.n. Biblebelt dragen uitsluitend een hoofdbedekking als zij de kerk binnengaan. Verder niet. Er zit een wereld van verschil tussen de moslima’s die min of meer gedwongen hun hoofden bedekt houden, en de vrouwelijke kerkganger, die eenmaal thuis de hoed weer af zet, en hem door de week niet draagt.

   

   

 4. toetssteen

  Ik moet ineens aan de kannibaal denken is per slot ook een kwestie van smaak ;).

   

  Maar zonder gekheid, mijn vrouw verfoeit deze vrouwen die alles waarvoor zo is gestreden weg smijten. Krijsen over een ‘glazen plafond’, maar een burka als het toppunt van emancipatie zien.

 5. toetssteen

  Vrouwen in Italië dragen ook een hoofddoek hoor; om de haren uit de pasta te houden, maar toch!

 6. Jessica

  van deze aktie vinden? Ik schaam me in ieder geval bijna dood.

 7. V.K.

  -Met andere woorden Toon van Dijk heeft deze idealisten gedwongen om een hoofddoek(op de foto is geen hoofddoekje te zien) te dragen….altijd weer lachen wanneer deze collectivisten zeggen iets uit vrije wil te doen.

   

  -Verder heb ik begrepen dat er in Syrie nogal wat mannen uit Almere rondlopen welke een hekel aan vrouwen zonder hoofddoek hebben.

 8. sprx

  Het is daarmee dus een nazi partij geworden.
  Dinsdag wordt de februari staking herdacht, de grote staking tegen de deportatie van joodse burgers in 1941.
  Helaas is deze herdenking, net als die van de Kristallnacht, gekaapt door cultuurrelativistische multicullers, die ons willen doen geloven dat de verzetsstrijders in de 2e Wereldoorlog hun leven waagden tegen de teutonen van het 3e rijk, om ons land open te stellen voor een tsunami van allochtonen uit de 3e wereld.
  Dat de partijen die zich de opvolgers wanen van de vroegere communisten die opriepen zich te verzetten tegen de antisemitische terreur van het nazisme, nu het antisemitisme van de nazislam ondersteunen en de vrouwenrechten ondergraven , is een gotspe.
  Dat ze hiertoe de nagedachtenis van de miljoenen vermoordden misbruiken, zou je vroeger voor onmogelijk hebben gehouden.

 9. Knarsman

  De hoofddoek als vlag op de islamitische modderschuit, mede gevoerd door leden van GroenSlinks. Geen wonder dat die windmolens zulke hoge ogen gooien bij die partij!

 10. PenVsZwaard

  Welnee toetssteen, die Groen-links dames zouden ermee pronken, nog tijdens de raadsvergadering!

 11. Jan III Sobieski

  Ik vraag me af als we deze fijne feministische multiculti lui, samens met een Asha ten Tuinbroeken en een Haatsnee Bouza gewwon eens lekker met zijn allen in somalie droppen met zo’n hoofddoek. Arrangeren we er nog een leuk gedwongen huwelijkje bij met een vrome moslim. Toppen we dat nog even af met een “vanuit religie vrjgevochten besnijdenis” en dan mogen ze lekker elke dag thee zetten tussen de verkrachtingen door. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat hun mening dan verandert,toch?

   

  Wat een figuren zeg…

 12. PenVsZwaard

  Het is echt jammer dat Toon van Dijk niet gezegd heeft dat hij zich ergert aan de besnijdenis van vrouwen en dat hij dat als on-Nederlands beschouwd.

   

 13. PenVsZwaard

  Natuurlijk moet het zijn: als on-Nederlands beschouwt.

 14. toetssteen

  Dat ziet alleen de gynaecoloog als de verloskundige in allerijl een ambulance moet laten aanrukken….

 15. Michel108

  Die zou het voor de buhne goedkeuren: immers alles voor policor bijval! Evengoed haalde madam buiten de pers om haar kinderen van een gemengde (= zwarte) school in Amsterdam nadat een imam het schooljaar kwam inzegenen. Halsema was de grootste verlakker van heel GL: juist omdat ze doorkreeg wat islam inhoudt zonder het openlijk uit te dragen. Takkewijf van de bovenste plank.

 16. Michel108

  Ze hebben geen idee wat islam inhoud, zitten dom te lachen omdat ze er een verkleedpartijtje van hebben gemaakt. Peter Pan had gelijk dat islam gepeverteerde seksualiteit is. In Zweden zijn vorig jaar ruim duizend vrouwen en meisjes verkracht: allen door moslims (check de site van E.J. Bron). Een vrouw is daarbij zo zwaar mishandeld dat ze eraan overleed en haar verkrachter nam haar nog even anaal terwijl zeal dood was. De dader was een bekende veelpleger. Allemaal geen toeval: denk aan de boodschap van Fitna. It is all about submission.

   

  De hele gogvergeten politiek correcte machtskliek drukt heel Europa de middeleeuwen in omdat hun droombeeld doorgedrukt moet worden. En smeergeld is niet vies. Els Borst is de eerste uit de politieke kaste die door een misdrijf om het leven kwam en daarom denk ik dat de waarheid niet boven tafel komt. En zeker niet als het buitenlandse daders zouden blijken te zijn. Het is een grote leugen, de politiek van nu. Zeker nu ook aan het licht komt waarom Wilders uit de Catshuisonderhandelingen stapte! 

 17. Mar

  @Chris Develing

  Volgens SGP mannen was het voor hun vrouwen geen probleem dat zij geen bestuurlijke functies mochten bekleden. Zij hadden totaal geen wensen in die richting.

  En wat ziet men nu? Er zijn blijkbaar toch vrouwen die op de kieslijst van SGP willen staan en staan.

 18. D. G. Neree

  o, gaat het nu opeens over joden en christenen?

   

 19. Scarlatti

   Het overduidelijke GEBREK ààn EMPATHIE èn de in OVERVLOED AANWEZIGE  STOMPZINNIGHEID v deze

  ‘gl dames èn CONSORTEN’!

   

  Het is IN-triest dat welke partijen
  dan ook, al is het nu maar de gl, die steeds opnieuw blijk geven v to
  eten noch blazen te weten, of WIE dan ook als privé-persoon, zich eens wèrkelijk verdiepen in wàt de islam betekent..

  sp wéét het maar heeft hun brochure van 1983!! in de onderste la verstopt uit angst voor stemmenverlies…

  De PVV is de énige partij die steeds opnieuw gelijk blijkt te hebben met haar/zijn uitspraken.
  OOK
  komen zij steeds wéér met oplossingen, wàt de tegenpartijen en verdere
  onwetenden ook proberen te schreeuwen dat dat NIET het geval zou zijn…

  Men
  zou ‘sommige mensen’, die alléén hun EIGEN belang nastreven overigens,
  eens niet zo nà moeten praten als papegaaien, herinner u het
  sprookje van ‘De kleren van de Keizer’!

  Deze
  domme gl ‘dames’ geven in wezen BLIJK van MINACHTING en een ENORM GEMIS
  aan EMPATHIE t.o.v. àl die slachtoffers die de islam-volgers hebben
  gemaakt…

  vrouwen vooràl zijn de slachtoffers van de islam maar ook kinderen èn mannen zijn islam slachtoffers!

  Iedereen
  die probeert te doen alsof ‘islam een religie zoù zijn of eenzelfde soort religie’ als het
  Christendom of het Jodendom of vergelijkbaar met welk eventueel geloof dan ook, geeft
  blijk van ‘nàpraten’!

   

  Islam´`is namelijk GEEN religie maar een
  politicologie overgoten met een religieus sausje in de hoop daarmee
  voldoende zand in de ogen te strooien van de drammerige linxe en rechtse
  gutmenschen die maar blìjven volhouden hoe ‘vredelievend’ de islam toch
  is’!

  De
  islammers schreeuwen het zèlf uit wat zij willen en wie zij zijn! Ze
  schromen niet dat ook op spandoeken, op foto’s, in You Tubes te laten zien! Hoe is
  t toch mogelijk dat dit allemaal aan het ‘oog’ van ‘de overige politiek
  correctelingen’ voorbij kan gaan. Wààrom denken die ‘gut menschen’ het zelfs BETER te weten wàt islam inhoudt dan de moslims zèlf??

  Denk
  aan Noorwegen, Denemarken, Engeland, het gebeurt ook HIER in onze
  landen en het is niet ver af meer wanneer ook wij dit aan den lijve gaan
  voelen…

  Hoogste tijd voor het aandachtig bekijken en beluisteren van deze film:
  Banaz
  Mahmod was murdered by her own family, in an honour killing. This film
  tells Banaz’s story, in her own words, for the first time – and tells
  the story of the extraordinary police team who refused to give up, and
  finally brought her killers to justice.
  http://fuuse.net/banaz-a-love-story/

  Een prettig weekend gewenst van een
  hoog opgeleide ontwikkelde PVV’er pur sang!
  Scarlatti Bombatti

 20. Jessica

  hoofddoek te maken heeft met geloof is natuurlijk een leuge. Geloof zit namelijk tussen je oren. Daar heb je geen hoofddoek voor nodig. Hoofddoeken zijn bedoeld om de Islam te promoten en als intimidatie en provocatie.

 21. Mar

  @toetssteen

  Naakt houdt in dat men geen kleding draagt. Naakt over straat is in Nederland een overtreding van de openbare orde en kan een boete opleveren zonder aanzien des persoons.

  Niet voor niets zijn er speciale plekken aangewezen waar men naakt mag rondhobbelen zonder aanstoot te geven.

  Leuk geprobeerd, maar ook uw vlieger gaat niet op.

 22. Mar

  @sprx

  Keppeltje valt niet onder religieuze kleding?

  Leuk verzonnen, maar die vlieger gaat niet op.

 23. Mar

  Een  wet waarin wordt bepaald wat vrouwen wel en niet aan kleding mogen dragen in Nederland is geheel on-Nederlands.

   

  Een wet waarin wordt bepaald welke kleding wel of niet past in het Nederlandse straatbeeld en daarom is toegestaan of niet is on-Nederlands.

   

  Om vrouwen te bevrijden zou er een verbod moeten komen op hoofddoekjes en verwante kledij, lees je tussen de regels door. Merkwaardig toch dat mensen die de overheid zo ver mogelijk terug willen dringen, hiervoor pleiten met het opmerkelijke argument dat dergelijke kleding on-Nederlands is.

   

   

 24. harry la croix

  Ik heb ooit geschreven in een opiniestuk dat het dragen van een hoofddoek een provocatie is. GL bewijst mijn gelijk. Nu proberen sommigen te zeggen dat de overheid zich niet moet bemoeien met de kleding van mensen, omdat dit onnederlands is. Deze mensen vinden het dus echt Nederlands als vrouwen toegestaan wordt (lees verplicht wordt) een burka of niqaab te dragen met bijna volledige gezichtsbescherming? Klopt beste mensen, mijn vrouw loopt ook altijd zo. Dus geheel Nederlands, nietwaar. Schei toch uit, ik heb een allochtoonse vrouw, ze verfoeit de hoofddoek omdat het een symbool van onderdrukking is. Ze zegt altijd: Laat je niets wijsmaken door islamisten en moslima’s. Als ze zeggen dat ze het vrijwillig dragen lopen ze het thuis op bij hun familie. Maar dat ziet niemand.Ten slotte, waarom moet er altijd het christenbdom bijgehaald worden als er gesproken wordt over de islam. Die twee zijn onvergelijkbaar. De islam is een politieke ideologie, die streeft naar wereldoverheersing, het christendom een religie. die streeft naar liefde en vrede en dat wordt telkens weer in de kerk gepredikt. Ga eens een keer naar zo’n kerk en ondervind het zelf in plaats van steeds af te geven op de Bible belt zonder ooit iets zelf te hebben ondervonden. Mijn vrouw heeft het nodige meegemaakt binnen de islam, waar ze probeerden haar vrouwzijn kapot te maken. Ze is met mij vertrokken uit het vermaledijde land en we hebben de nodige problemen gekend om haar het land uit en ons land in te krijgen. Iemand zei hier: Zet die GL-dames eens in zo’n islamitisch land, dan piepen ze wel anders. Krek, zo is het! .

 25. sprx

  Het is een goede traditie dat in Nederland leken geen religieuse kleding dragen, dat was 1 van de voorwaardes om tot de godsdienstvrijheid te komen, een vrijheid die de islam afwijst trouwens.

 26. Chris Develing

  Moslimvrouwen worden vrij massaal gedwongen tot het dragen van een hijab. Deze vrouwen van Gl trappen in de openbare trotse houding van moslima’s om niet toe te geven dat ze wel degelijk op problemen stuiten als ze de hoofddoek niet dragen. Ze kijken dus veel te oppervlakkig naar het probleem. Daarom zullen ze maar mondjesmaat oprechte steun krijgen van moslima’s zelf. Want diep in hun hart denken ze veelal: “hmm zo ligt het niet helemaal maar ok, ik kan dat niet uitspreken.”

  Ik heb zoveel moslima’s gesproken die in het openbaar zeggen dat het hun keuze is, maar als je ze wat beter kent en ze je vertrouwen, dan komt het ware antwoord: Als ik het af doe word mijn vader boos en krijg ik allerlei verwijten naar mn hoofd.

 27. toetssteen

  Prima dame, als kleding een kwestie van smaak is…., wat denkt u van alles uit en dan de straat op? Eens zien hoe ver de vrijheid strekt.

 28. D. G. Neree

  wat die domme soepkippen van GroenLinks niet snappen, is dat zij de hoofddoeken na hun kinderachtige verkleedpartijtje weer AF kunnen doen. Dat kunnen de moslima’s dus niet.

   

  Als ze echt solidair zouden zijn, zouden ze zich gewoon tot de islam bekeren en de hoofddoek voortaan op houden.

   

  Dat snappen die wichten dus niet. Ze ijveren voor het ‘recht’  om psychologisch geketend te worden, maar niet voor het recht om die ketens af te werpen.

   

  Het is de post-moderne, politiek-correcte omkering van waarden, waardoor goed in slecht verandert en slecht in goed.

   

   

 29. pietkremer

  Dat PVV-raadslid zou in de gemeenteraad eens schande moeten spreken over vrouwenbesnijdenis, omdat die ongetwijfeld ook in Almaere aan de orde is in moslimgezinnen. Laten we hopen dat die groenlinkse tantes zich uit sympathie met de besneden Almeerse moslima’s ook laten ontdoen van clitoris en kleine schaamlippen. Als ze zich er niet voor schamen om te beweren dat het vrije keus van moslima’s is om een hoofddoek te dragen, dan zij ze gek genoeg om te beweren dat ook vrouwenbesnijdenis geen verplichitng is die door het geloof wordt opgelegd. Deze Groenlinkse vrouwen zouden in de Tweede Wereldoorlog waarschijnlijk een jodenster zijn gaan dragen om te bewijzen dat het ook van jodinnen een vrije keus was om die ster te dragen. .

 30. Karina

  Een grote groep islamitische meisjes zullen verplicht van ouders/broers/familie een hoofddoekje moeten dragen.

  Maar onderschat niet de hoeveelheid die dit doen om te provoceren. Kijk eens om je heen in de stad. Hoeveel moslima’s lopen er wel niet met een hoofddoek gecombineerd met strakke spijkerbroek en/of een gezicht vol make-up. Iets wat niet samengaat als je sober en niet aantrekkelijk wil overkomen.

  Op het punt hoofddoekjes mag Wilders van mij minder nadruk geven. Teveel dames eren Alah net zoveel als hun moslims broeders.Teveel mensen wanen de moslima’s als slachtoffer terwijl een groot deel maar al te graag slachtoffer wil zijn.

 31. Mar

  @toetssteen

   

  Het zou wel zo handig zijn  als u man en paard noemt, zodat ik weet waarop u doelt met: en wie bepaalt dat?

   

   

 32. Mar

  @Jessica

   

  Dat geldt dan toch voor alle geloven.Het zit tussen je oren en dan heb je geen religieuze uitingen nodig naar anderen.

   

   

   

 33. sprx

  Verdiep je eens in je eigen geschiedenis en werp de oikofobie eens van je af!

 34. toetssteen

  Ow…., en wie bepaalt dat?

 35. pierreofzo

   

  Het is een illusie om te denken, dat de bevrijding van onrecht en onderdrukking van vrouwen moet komen.

  Van mannen ook niet trouwens.

   

  Ze zijn er immers in soorten en maten, die mannen en die vrouwen.

   

  Als vrouwen zich echt door hun mannen onderdrukt zouden voelen, dan zouden ze hun zonen anders opvoeden.

  Vrouwen zijn in de islamitische cultuur voor hun schoondochters de duivel zelve. Ze bewaken die schoondochters, proberen ze te onderdrukken en voor hun eigen doelen te misbruiken. Hun zonen zijn hun prinsen, die niks en nooit niet enig kwaad kunnen doen.

   

  Onze vrouwen van de linkse pseudo-emancipatie, die de genderbaantjes met elkaar verdelen en de vrouwenstudies als wetenschap verkopen mogen trots zijn:

   

  In Nederland zitten de opvanghuizen voor mishandelde vrouwen vol met hoofddoekjes.

  In Nederland is vrouwenbesnijdenis  een nieuw en veel voorkomend verschijnsel.

   

  Wanneer dragen de dames in de gemeenteraad weer eens een schaamlap?

   

 36. toetssteen

  Verlangen deze vrouwen naar onderdrukking oid? Het begint er steeds meer op te lijken. Blijkbaar is de Westerse man geëmancipeerd en verlangen dezelfde vrouwen die ooit ‘baas in eigen buik’ scandeerden, nu eraan is voldaan, naar de knoet. Soms erg letterlijk.

   

  Ineens moet ik denken aan de uiteenzettingen van Peter Pan. Ik vrees dat hij toch wel erg gelijk had.

   

   

 37. Geert Blom

  Het is in- en intriest: GL dat niet zoveel meer voorstelt, dít als achterban nodig heeft om evt. te kunnen overleven met voor Nederland weer allerlei neveneffecten van dien.

   

   

 38. rinus

  Het is erger. Deze Groenlinkse figuren zouden liefst de ”vreemde” culturen de boventoon zien voeren over ons Nederlanders.

   

  Moet je die domme varkens nou zien lachen! Onlangs was er de Marokkaanse dame die uithuwelijkt was aan een familielid. Ook zij droeg (verplicht) een hoofdoek. Zij heeft zich los gevochten van haar ”man met de losse handjes” en de achterlijke cultuur. Ze heeft haar hoofddoek afgegooid en heeft zelfs een wijnbar geopend, midden in Rotterdam

   

  Ik ben benieuwd hoe dit soort Marokkaanse vrouwen eigenlijk naar deze waardeloze Nederlandse linkse trutten kijken. Daarnaast vraag ik me af of deze Groenlinks dames ook voor deze Marokkaanse en haar lotgenoten zo op de bres staan!

   

  Ik weet eigenlijk het antwoord al! Sorry, maar hier ga ik zo vreselijk van over mijn nek!

 39. Mar

  @sprx

   

  U moet zich eens in de geschiedenis verdiepen en de geschiedenis laten zoals die is en er niet allerlei veranderingen in aanbrengen.

   

  “Het is een goede traditie dat in Nederland leken geen religieuse kleding
  dragen, dat was 1 van de voorwaardes om tot de godsdienstvrijheid te
  komen, een vrijheid die de islam afwijst trouwens.”

   

  Weet u dat heel zeker? Dan ben ik blijkbaar opgegroeid in een Nederland waarin men dat allang had losgelaten en u in een Nederland waar dat blijkbaar gold. Uit welk tijdperk stamt u?

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.