Tien wannabe jihadisten kregen geen paspoort

Foto:

Terecht.

Heel goed:

Tien Nederlandse jongeren hebben geen paspoort gekregen, omdat de inlichtingen- en veiligheidsdiensten aanwijzingen hadden dat zij naar Syrië wilden reizen. Dat zegt woordvoerder Messchaert van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Eén van de tien zou een 18-jarig meisje uit Maastricht zijn. Je hoeft geen al te grote fantasie te hebben om te vermoeden wat zij van plan was daar te doen. Wat zullen papa en mama trots zijn zeg. Ahem.

En nu? Worden deze jongeren allemaal nauwlettend in de gaten gehouden? Zo niet, waarom niet? Vormen zij gezien hun ideologie mogelijk niet een enorme bedreiging voor de Nederlandse samenleving?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!