Tien wannabe jihadisten kregen geen paspoort

Terecht.

Heel goed:

Tien Nederlandse jongeren hebben geen paspoort gekregen, omdat de inlichtingen- en veiligheidsdiensten aanwijzingen hadden dat zij naar Syrië wilden reizen. Dat zegt woordvoerder Messchaert van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Eén van de tien zou een 18-jarig meisje uit Maastricht zijn. Je hoeft geen al te grote fantasie te hebben om te vermoeden wat zij van plan was daar te doen. Wat zullen papa en mama trots zijn zeg. Ahem.

En nu? Worden deze jongeren allemaal nauwlettend in de gaten gehouden? Zo niet, waarom niet? Vormen zij gezien hun ideologie mogelijk niet een enorme bedreiging voor de Nederlandse samenleving?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Wiebe Filippus

  Ik denk dat dat op gespannen voet staat met de vigerende wetgeving omtrent het nederlanderschap.

 2. bandini

  Iedereen zou blij moeten zijn dat dit soort idioten oprotte. Men moet ze een paspoort geven om het land uit te komen en vervolgens dat paspoort en het Nederlanderschap weer intrekken en hen hier nooit meer toelaten!

 3. Bes Tolen

  Het Nederlanderschap wordt al te gemakkelijk weggegeven aan lieden, die in dit land niet thuis horen. Dat is de jarenlange praktijk en daarmee is de samenleving heel wat beroerder geworden. Helaas hebben we in dit land  veel politieke gekken met verderfelijke invloed. Altijd te veel om ellendige ontwikkelingen doeltreffend en desnoods hardhandig te keren.

 4. Johannes N

  @Wiebe

   

  Vandaar natuurlijk dat er complete dorpen zijn uitgemoord door de rebellen. Dat was niet omdat ze toevallig Christelijk of zelfs maar anders-mohamedaans waren, maar omdat ze “vaten met dynamiet, spijkers, en schroot boven woonwijken dropten”.

   

  Laten we eerlijk zijn: die zogenaamde rebellen zijn _beesten_, die losgaan op alles wat anders is en alles wat niet 100% voldoet aan hun uiterst bekrompen denkwereldje. Aangezien wij daar ook onder vallen is de vraag of diezelfde figuren voor ons geen risico vormen uitermate reeel.

   

   

 5. Wiebe Filippus

  “Vormen zij gezien hun ideologie mogelijk niet een enorme bedreiging voor de Nederlandse samenleving?”

   

  Zolang de Nederlandse overheid geen vaten met dynamiet, spijkers en schroot boven woonwijken dropt zal dat waarschijnlijk meevallen.

 6. François

  Wat is dit nu weer voor onzin van onze terreurbestrijder. Waarom mogen zij niet op reis gaan naar waar zij willen? Dit is de DDR toch niet?

   

  Als de overheid aanwijzingen heeft dat ze in Syrië willen gaan moorden, zou het die lui met de hele familie moeten uitzetten, terug naar hun thuisland. Dat is geen straf, anders zouden ze er ook geen dubbel paspoort op na willen houden, maar een voorzorgsmaatregel. Maar als ze al in Syrië rondhangen, en er andersgelovigen aan stukken hebben gereten of daar medeplichtig aan zijn, behoren ze bij terigkomst als persona non grata weggestuurd te worden. Waarheen mogen ze dan zelf uitzoeken.

   

  Waarom zou men dergelijke moordzuchtige lieden zo graag in Nederland aan het infuus willen houden? Laat ze maar gaan, maar dan enkele reis. En als de Malstrøm-EU boos wordt, zeg het dan: doei.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.