De misdadige macht van de (r)overheid

Geen categoriefeb 21 2014, 15:14
Wie in dit land eerlijke burgers helpt om op legale wijze zo min mogelijk belasting te betalen, wordt behandeld als staatsvijand.
Toine Manders is ondernemer en politicus. Met zijn onderneming HJC voorziet hij burgers en ondernemers van advies en assistentie op het gebied van belastingontwijking. Let op: ontwijking, anders dan ontduiking, is legaal. Meneer Manders vindt de mazen in de wet, en gebruikt die om te zorgen dat zijn cliënten zo veel mogelijk van hun zuurverdiende geld kunnen behouden. En dat de overheid er dus zo min mogelijk van kan afpakken.
Dit past geheel binnen de morele en politieke opvattingen van de heer Manders, want hij is tevens jarenlang de politiek leider van de Libertarische Partij (LP) geweest. Deze partij, waar ook de auteur van dit artikel lid van is, zet zich in voor maximale vrijheid, en een zo klein mogelijke overheid— dus ook voor zo min mogelijk belastingen. Enige tijd geleden besloot Toine Manders om aan te kondigen dat hij zijn leidende functie binnen de LP zou gaan neerleggen, en zich verder te concentreren op zijn onderneming. De LP zal tijdens de eerstvolgende ledenvergadering een nieuwe voorzitter kiezen. Niets aan de hand.
Tot Toine Manders gearresteerd werd. Geen aanklacht, geen motivatie, geen rechtvaardigingsgrond. Hij werd in voorlopige hechtenis geplaatst. Die hechtenis is nu met 90 dagen verlengd. Nog steeds geen aanklacht. En dit is niet de eerste keer dat de overheid via juridische weg probeert om de heer Manders lastig te vallen. Het is eerder geprobeerd, hoewel men nooit enig bewijs heeft kunnen leveren dat Manders of het HJC op enige wijze de wet overtreden heeft. Veroordeling is ook niet het doel: het kapotmaken van een onderneming die mensen helpt om zich niet door de belastingdienst blind te laten stelen, dat is het doel.
Het lijkt er sterk op dat dit de zoveelste poging is om Manders en het HJC zo ernstig te hinderen dat het bedrijf failliet gaat, ofwel dat Manders de handdoek in de ring gooit. Wie aan de belastinginkomsten van de BV Nederland komt, ook al doet hij dat legaal, wordt behandeld als staatsvijand. Letterlijk: Manders zit zonder aanklacht vast, krijgt niet te horen waarom zijn voorarrest is verlengd. Hij mag zijn familie niet eens spreken, en zal de eerste verjaardag van zijn zoontje moeten missen omdat hij achter tralies zit. Bronnen met toegang tot de gegevens van het HJC laten weten dat Justitie nog niet eens is begonnen met het doornemen van de papieren van HJC. Let wel: in deze papieren hoopt Justitie blijkbaar “bewijs” te vinden dat Manders zich schuldig maakt aan (hulp bij) belastingontduiking. Daar is geen indicatie voor, en men is nog niet begonnen met zoeken. Toch moet Manders in isolatie achter tralies zitten. Zonder proces.
Dit vindt plaats in een land waar een kopschopper binnen één dag weer op straat staat. Waar politieke moordenaars op verlof mogen met gratis beveiliging. Waar pedofielen in bescherming worden genomen. Over dergelijke daden maakt de overheid zich nauwelijks druk: dat voelen ze zelf niet. Maar kom je aan “hun” inkomsten? Dan grijpen ze je. Dan is geen middel te zwaar of te grof. Het moge duidelijk zijn waar de prioriteiten liggen. En dat in zichzelf bewijst dat een man als Toine Manders broodnodig is. Een overheid die het land blind steelt en wie die zich daar tegen verzet zonder proces opsluit is een ordinaire roversbende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten